Próbki dla maluszka

No teraz ceny materiałów są jednak wysokie, kiedyś były te ceny jednak lepsze

Jakoś mu tam ściągnęłam haha , ale jaki nerwowy był na mnie :speak_no_evil::sweat_smile::see_no_evil:

Oj tak , wszystko drożeje nie wyobrażam sobie bez kredytu w tych czasach :pleading_face:

A my się staramy wlansie nie brać kredytu :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

My póki co też nie mamy dla tego jeszcze nie mieszkamy na swoim :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::sweat_smile:. Prze to trwa to i potrwa jescze jakis dłuższy czas

My też teraz jak zbieramy pieniądze to chcemy jak najwięcej by właśnie brać jak najmniejszy kredyt ale bez kredytu nie da rady

W naszym związku się sprawdza zaciskanie pasa :joy: męża wypłata w całości idzie na dom a z mojej żyjemy :sweat_smile: coś tam zawsze też staram się odłożyć na czarna godzinę ale wiemy że jak jest określony budżet dla mnie i dla niego na miesiąc to tak rozsądniej wydajemy pieniądze :face_holding_back_tears:

1 polubienie

To najlepsze podejście aby na początek pasa docisnąć i się dorobić , a potem aby móc swobodnie korzystać :smiling_face:

1 polubienie

Dokładnie Taak :face_holding_back_tears: teraz jeszcze dzidziuś będzie to też trzeba mieć jakieś zaplecze finansowe :sweat_smile: dobrze jest nie ma co narzekać :innocent:

2 polubienia

No to mój mąż tego pilnuje i każde nie kontrolowane wydatki go bolą bo ciula na dom :star_struck::muscle:

1 polubienie

Ja akurat jestem trochę fanką kredytów ale w takim mądrym podejściu - cieszę się że szybko wzięliśmy kredyt bo w pewnym momencie ceny tak wzrosły że na jedno by wyszło czy zapłacę odsetki czy czekając zapłaciłabym więcej za robociznę i materiały a jednak szybciej zamieszkaliśmy na swoim :slight_smile:

@SylwiaMK sam kredyt nie jest w sobie zły jeśli jest dobrze przemyślany i daje możliwości , kredyt to zobowiązanie na lata :cry: nas jeszcze dużo pracy czeka ale i dużo za nami żeby się wprowadzić do wymarzonego domku

My zauwazylismy po kupnie mieszkania ze nie ma co zwlekać z niektórymi zakupami- gdybyśmy czekali z zakupem mieszkania żeby wziąć jak najnizszy kredyt to wszystkie oszczędności poszły by na wyższą cenę mieszkania.
Woleliśmy sprzedać mieszkanie i wziąć kredyt na dokończenie budowy żeby jak najszybciej korzystać z domu, a nadwyżkę finansową przeznaczać na nadpłaty.
Oczywiście jak macie fajne miejsce w którym obecnie mieszkacie i na spokojnie budujecie dom to super :heart:

2 polubienia

Ja powrotu do pracy juz się boję i mnie stresuje a wracam po nowym roku ale mam specyficzną firmę. Wróce zobaczę jak mi będzie i najwyżej będę szukać czegoś innego.

My też zbieramy na dom ale bez kredytu się nie obędzie :disappointed: to takie nasze większe marzenie dom. Mieszkamy w dużym mieście i działki są w strasznych cenach a w wioskach na około też działek już brakuje i ceny poszły znacznie do góry :frowning:

Ja osobiście uważam że kredyty są ok ale dla ludzi których na nie stać …… bo jednak te spłaty miesięczne nie są małe a obciążają na 20-30 lat

Teraz sa drogie materiały budowlane ale to kiedys i tak sie pewnie zmieni …… mega ceny poszybowały jak były te programy które dofinansowały mieszkanie na swoim …… ale teraz jak ich nie mamto te ceny troszkę spadły

No właśnie dlatego my zdecydowaliśmy się na kredyt - żeby jak najszybciej zamieszkać bo jednak działek jest coraz mniej i sa coraz droższe

1 polubienie

Zgadzam się z tym co piszesz :grinning: my kupiliśmy dom 3 lata temu, gdzie teraz ten sam domek 80 k droższy :face_with_peeking_eye: ceny strasznie idą w górę, ceny za nieruchomości nie spadną, więc jak jest tylko szansa i okazja to trzeba brać :grinning:

2 polubienia

Pieniądz traci na wartości a nieruchomość zyskuje więc warto :grin: taki sam mamy zamiar

2 polubienia

Oj tak , jak szukaliśmy działki to tak się cenili lokalni „sprzedawcy” bardzo chciałam mieszkać wlaśnie w miejscowości rodzinnej ale no drogo :sweat_smile: udało się kupić dom z niewielką działką , domek w stanie surowym zamkniętym i każde grosze się w niego ładuje to taka skarbonka bez dna :smiling_face_with_tear:

1 polubienie

Zanim się weźmie kredyt na tyle lat to trzeba nad tym dobrze pomyśleć , bo są różne przypadki… @SylwiaMK dużo osób kupuje mieszkania na wynajem i kredyt sam się spłaca :see_no_evil: