Profil na mediach społecznościowych

Teraz już te telefony mam wrażenie że działają tak samo. Jak się używa do standardowych funkcji i robienia zdjęć to dla mnie tylko ten aparat ma znaczenie. No i słusznie @Mamuska357 moja szwagierka kupiła iPhona dlatego bo stwierdziła że na nim mniej straci :+1:t2: w sumie ja mam zawsze taki telefon że to nie sprzedaje tylko daje w spadku :sweat_smile:

Mój mąż ma samsunga galaxy od zawsze a ja mam iPhona od zawsze (pierwszego iPhone miałam 3GS to był pierwszy z takim wyświetlaczem dotykowym) teraz się nim bawi moje dziecko :face_with_peeking_eye: żeby naszych nie brał chodź to tak nie działa :upside_down_face:
Moj mąż kiedyś próbował przejść na iPhone ale wrócił bo nie mógł się przyzwyczaić. Ja z kolei nie lubię androidów jakoś też nie mogę się do tych aplikacji przyzwyczaić chodź wydaje mi się ze androidy mają ich więcej i są takie co tylko na nie sa.
Mnie iphone trochę denerwował jak był iTunes na komputer i te przegrywanie plików czy zdjęć to była masakra. Teraz jest iCloud i to już jest mega wygoda :grin:
Zdjęcia robi mega ale też oprócz tego że je robi to trzeba je przechowywać gdzieś w chmurze i też to przechowywanie jest droższe niż w przypadku androida.

@Mamaprzygod my z mężem zmieniamy co 2 lata telefony i zawsze lepiej sprzedaje się iPhone i szybciej i za większą kwotę

Ja jakoś nie mogę się przekonać do jabłka też miałam służbowy.

A już najbardziej mnie denerwuje to że nie za bardzo możesz sobie przesyłać zdjęcia z innymi użytkownikami. Oczywiście jest Messenger WhatsApp i cokolwiek ale to bardzo leci po jakości. Tak jestem w tym momencie swetry ciałem krokodylem ale ja lubię przesyłać zdjęcia z telefonu na telefon bluetoothem i wiem że to jest dobrej jakości

@Mamuska357 to ja się zatrzymałam na tym intues który był denerwujący

Oo i najlepszy prezent :face_with_hand_over_mouth: nic tylko rodzic :rofl:

To już go nie ma od jakiegoś czasu. Co do przesyłu to między iPhonami to zrobisz to za pomocą AirDrop a tak to jak napisałaś przez aplikacje typu WhatsApp na przykład

1 polubienie

No właśnie ja mam wszystkie zdjęcia na Google w chmurze place 14 zł/mies bo już mi brakło miejsca w darmowym. I jak to wygląda w kwestii iPhona nie będę miała tamtych zdjęć które mam na zdjęciach Google? :sweat_smile: Ile kosztuje ten iCloud?
Ja chyba muszę poprosić siostrę żeby mi dała na chwilę się pobawić bo jak pokazuje mi coś i chcę wyjść do menu itd to czuję się jak babcia który pierwszy raz widzi telefon :see_no_evil:

To ja za to w grudniu dostałam IPhone za urodzenie :stuck_out_tongue:

W przypadku iPhona to masz tak

Ja wykupiłam ten do 200GB ale już muszę zrobić porządek w zdjęciach bo mam prawie 160 zajęte

1 polubienie

Też mam wykupioną tą opcję :slight_smile: @ironiczniepateyczna ja też mam dostać , dlatego się zastanawiam który i nad kolorem :face_with_hand_over_mouth::see_no_evil:

1 polubienie

Ale super prezent :see_no_evil: mi sie podoba ten pomarańczowy;)

A jak przegrywacie zdjęcia z iPhone na laptopa z Windowsem ? Ja chciałam przez kabel ale się nie udało, a z chmury za dużo czasu by mi to zajęło i chyba nawet nie dało się zaznaczyć wszystkich zdjęć

Ja odpalam na kompie iCloud (na przeglądarce) i i jak się zalogujesz to wchodzisz w
Zdjęcia (masz 1:1 to co w telefonie). Zaznaczam góry które chce ściągnąć i w górnym prawym rogu daje pobierz. One się w zipie zapisują po pobraniu. Trwa to chwila moment

A da się jakoś zaznaczyć wszystkie czy tak stopniowo ściągasz ? Ja po 3 latach chciałam wszystkie zdj zgrac i mam jakieś 15 tys zdjęć :see_no_evil:

Ja ściągam po 200 szt bo potem to długo trwa o się zacina można więcej spróbować np po 500

1 polubienie

No właśnie, ja próbowałam więcej od razu i poległam :see_no_evil: myślałam że to wina laptopa

Ej może zadam głupie pytanie ale da się włączyć aplikacje google zdjęcia na iphonie?:sweat_smile:

To nie wina laptopa bo mój ma mega parametry i też w tym przypadku potrafi zamulać

1 polubienie

Nie używam to nie pomogę

Teraz to mi dalas do myslenia . Ja tez mam wykupiony dysk google i teraz jakbym miala go calego przerzucić :see_no_evil: o tym zupelnie nie pomyslalam . A mam tam nawet kopie filmu z wesela (chociaz musze usunac , bo zdecydowanie za duzo wazy a mam go tez na pendrivie i na dysku fizycznym przenosnym)

Wiesz co teraz jak to przemyślałam to aplikację możesz uruchomić Google’a na iPhone. Jest w App Store

1 polubienie