Gorzej jak się zapomni o jakiś rzeczach i się wyjmuje a tu za male
Oj tak , ja poukladalam rozmiarami . W komodzie mam obecny rozmiar , w szafce rozmiar lub dwa wieksze a w szafie calkiem wieksze , bo tez juz sie skusilam na ubranka "na potem " ![]()
Ostatnio wlasnie wszystko przegladalam i przekladalam bo z calego wora ubran juz wyrosla i musialam to przesortowac zeby mi sie nie plątało , najlepiej z tym tematem byc na bieżąco
Ta kamizelka skradła moje serce ![]()
@daga1271 @asiam1 Przy córce sortowałam ciuszki które dostałam od szwagierki na rozmiary i jak wyrastała z czegoś to wyciągałam po kolei reklamówki, chociaż parę rzeczy się zawieruszyło i nie ubraliśmy w ogóle. Jak córka wyrastała to tak samo w worki próżniowe na strych rozmiarami i będę ściągać teraz po kolei dla młodszej
Tylko jeszcze kwestia żeby z rozmiarem trafić w porę roku jak dzieci są z innych miesięcy
Wiadomo , ze rozmiar rozmiarowi tez jest nie równy, wiec czasem mam w komodzie 62 i 68 na przykladn
Taak, od razu jak zobaczyłam to wzięłam bo my cały motyw pokoiku urządzamy właśnie w misia
mąż się śmieje, że dziecko innych zwierząt nie będzie znało tylko tego misa
ale on też ma taką kamizelkę więc będą dwa ziomeczki Matchy Matchy ![]()
@Wesola95 ladne rzeczy
Motyw Misiowy jest super ![]()
Jak mi się cos podoba i jest w fajnej cenie to kupuje tez na zaś.
Z tymi rozmiarami trzeba się pilnować bo My niby nosimy 92… a niektore bluzy to i 98/104 i są ok. Dobrze, że ostatnio poprzeglądałam rzeczy, ktore dostaliśmy bo potem juz by sie nie nadaly ![]()
Poczekaj na 2-3 latka jak zobaczy w sklepie pieski z psiego patrolu bo to działa na dzieci jak magnes nawet jak nie oglądają tej bajki
Potem nie ma się serca kupować tych pięknych beżowo brązowych ubranek tylko jak widzę różową bluzkę że Skye i wiem jak moja mała się będzie cieszyć to wybór jest prosty. Także szalejcie w beże póki możecie. ![]()
@asiam1 dokładnie rozmiarowki są całkiem różne , zwłaszcza hm odbiega od reszty sieciówek, te body na 62 to tak na prawdę 68. A na dziale dziecięcym, to już ogóle każdy sklep potrafi robić inne wymiary do jednej metki no 104, córka teraz nosi przedział 98-116😝
To jeśli Wam jeszcze brakuje czegoś słodziakowego z misiem do pokoiku, to my w Jysk kupiliśmy taki dywanik
Piękne
kamizelka najlepsza
Ale super ![]()
Tak, dopóki mogę to korzystam z tej ery i ubieram po swojemu i będę się tym cieszyć ile wlezie bo wiem, że psi patrol, mc queen i inne mogą wjechać w każdej chwili ![]()
@Mamii proszę w trybie natychmiastowym zaprzestać podsyłania mi takich uroczych rzeczy! Cudowny dywanik ![]()
@magdap_96 to mój faworyt tych zakupów
mąż też ma taką kamizelkę wiece będą dwa ziomeczki ![]()
U bratanka widze tez manie na Blue
wiec trzeba sie cieszyc dopoki mamy jeszcze jakis wplyw na ubranka ![]()
Nawet w pepco jest rozjazd , ciuszki z mniej rozciagliwego materialu sa o rozmiar mniejsze niz te , ktore sa bardziej rozciagliwe , a z metki ten sam rozmiar ![]()
Dla mnie hitem w Pepco są bluzki rozmiar 98 na niemowlęcym dziale - są dłuższe niż te z działu dziecięcego też 98
tylko na dziecięcym są szerokie, a mi zależy na długości bo córka jest wysoka
Bodziaki a pajacyki tez to zupelnie inne swiaty
a najlepsze sa oznaczenia wiekowe np 3-6 . Moja corka jest bardzo nisko w centylach i generalnie jest malutka a rozmiar 3-6 jest zazwyczaj idealny na nia , obecnie ma 4 miesiace , wiec napewno na 6 miesiecy beda juz te rzeczy za male
to jak moze byc od 3 do 6 miesiecy. Nie wiem jak male musi byc dziecko zeby w wieku 6 miesiecy sie miescilo w te ubranka (oczywiscie nie kazda firma )
Ja na początku tak kurczowo trzymałam się rozmiarów z metek, ale z doświadczeniem zaczęłam kupować “na oko”. Teraz segregując wyprawkę dla bliźniaków bez patrzenia na metkę wiedziałam jaki to rozmiar
Ale ten przedział 3-6 mies to faktycznie jest chyba największy przeskok w rozwoju dziecka
Ale powiem ci że ja też czesto kupuje ubranka na dużo większe rozmiary jak jest jakaś wyprzedaż bo się opłaca a dziecko kiedyś założy przecież je tylko za jakiś czas. Jak się opłaca to trzeba brać ![]()
Najlepsze promki są w sinsay i pepco
ostatnio kupiam mlodej w pepco body za 3,50
drozej jest w secendhandzie . Ale to trzeba akurat trafic
Właśnie z takie założenia wyszłam, że kiedyś założy, a jak nie to będzie dla brata albo siostry ![]()
![]()
@asiam1 tak, można dobrze trafić, ostatnio kupiłam dla bobo 4 pary skarpetek za 1.5zl i taki komplecik spodenki i bluza za całe 7
a i dla siebie koszule do porodu za 12!![]()
Moje odkrycie roku to sklep NDK - nie wiedzialam w zesniej, ze taki istanieje. 2 razy udalo mi sie trafic
Na promke z ubraniami i skupilam sie na rzeczach dla noworodka - 6,99 zł wszystkie
Komplety dla noworodka, 100% bawelny, mega milusie w dotyku, czuc bylo ze dobra jakosc. W komplecie np spodenki, body, opaska. Albo sukienka, sweterek, opaska! W szoku bylam i żałuje ze kupilam tak malo
ale widze, ze powoli
Znowu obnizaja ceny wiec obstawiam, ze przed swietami albo po nowym roku znowu obniza do takich cen ![]()
@Efektdomi ale to stacjonarnie? Nie slyszałam i takim sklepie?