Nasza też lubi wolność ale jeszcze bardziej lubi widzieć świat więc nosidło działa. Chusta nie ![]()
Ja najwięcej kupowałam jak ten maluch najmniej potrzebował
teraz już trochę się ogarniam z zakupami bo za dużo szafy pełne ![]()
![]()
![]()
A to ja na odwrót, jak był noworodkiem to praktycznie nic nie kupilqm, miałam trochę używanych ubranek i stwierdziłam że bez sensu kupować jak nie wiem co mi się sprawdzi a teraz przy zakupach online są rzeczy następnego dnia więc z ciuszków nic nie kupiłam. Teraz jak więcej potrzebuję rzeczy na zmianę to dokupuję
A ja jestem chyba zakupoholiczką ![]()
![]()
![]()
Jak karmiłam pierwszą to waga po porodzie nie spadła mi do tej sprzed ciąży, to bylo tylko 10kg, po porodzie została połowa Jak skończyłam karmić to jeszcze przytyłam , ale wiem dlaczego
Teraz karmię bliźniaki i waga mi zleciala praktycznie cała 19/20 , boje się co będzie jak skończę karmić , będę się musiała pilnować ![]()
To jeden z aspektów który mnie przekonuje karmić jak najdłużej ![]()
![]()
Ja karmiłam bardzo długo do 2rz
@Mama.kacperka właśnie sama zastanawiam się gdzie to zmieszczę , ale może aż tak źle nie będzie . Też muszę przystopować ![]()
![]()
Hahaha też tak mam. Jak wejdę do sklepu to pomimo że młody ma dużo ubranek a widzę coś na promocji to na pewno kupię ![]()
A ja się zastanawiałam że siedzę w domu i ta kasa tak ubywa z konta a tu paczkuszki tak przychodzą . Myślałam że odłożę jak siedzę nie jeżdżę tak do pracy a tu chyba gorzej bo mi się nudzi i chyba już każda strona przejrzana . Też nie mogę się powstrzymać od tych ślicznych rzeczy ![]()
![]()
Oj tak
chciałam przyoszczędzić ale siedząc w domu to to się przyda, to trzeba zmienić a o małym nie wspomnę ![]()
No właśnie też taki miałam plan odłożyć ale tak średnio to wychodzi . Dobrze że jeszcze jedna osoba pracuje bo byłoby biednie ![]()
![]()
wszystko się przyda a jak już jest to leży ![]()
Daj spokój też tak mam ![]()
teraz aktualnie też patrzę co gdzie jest i co można zamówic nie da się oszczędzać siedząc w domu
jak chodziłam do pracy to nie miałam czasu siedziec i szukać a wieczorem było zawsze coś do zrobienia. A teraz wszystko zrobię z rana i później szukam co można kupić ![]()
@Karcia tak samo mam , niby na paliwo nie idzie mi dużo teraz bo jednak do pracy miałam daleko więc czesto tankowałam ale za to wydaje na coś innego więc nie wiem czy na plus ![]()
Ale rzeczywiście po pracy to wieczorem chwilę tylko na stronach coś się przejrzało a teraz za dużo wolnego czasu i dlatego tak dzieje się . Ale taka natura nasza coś trzeba robić żeby się nie zanudzić
i czas jak fajnie leci na niczym ![]()
Bo to tak kusi a po drugie są przydasie
@paola.4 bo obieg pieniądza musi się zgadzać
Jak byłam w ciąży to mąż potrafił po 6 paczek dzień w dzień mi odbierać ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja to nie mam czasu nic zamawiać
zamawiam jak już serio muszę, a wtedy znajduje się milion dodatkowych rzeczy ![]()
Mój mąż się śmieje, że wszyscy kurierzy mnie znaja, a jak jakiś przejeżdża obok nas i się nie zatrzymuje to mąż zdziwiony, że nic nie zamówione ![]()
![]()
Harman tak samo. Ja ogólnie wszystko zamawiam. Tylko spozywke w sklepie kupuję. Więc paczek jest dużo. Już mi mąż powiedział że wstyd przed ludźmi bo tylko do nas przyjeżdżają ci kurierzy ![]()
To u mnie czasem z rozpędu kurier zostawia paczki sąsiadów, bo się przyzwyczaił że większość do mnie