Ja miałam psa cavaliera, starsza mnie pyta czy będziemy mieli jakieś zwierzę ale nie jak mała jest taka mała. Starsza chciałaby kota ja się na kota kompletnie nie zgadzam, a na razie i tak starsza ma uczulenie na psy więc musielibyśmy je odczulić
My mamy yorka , mały jak kot , ma włosy nie sierść więc rasa idealna ![]()
Akurat ja yorków nie lubię bo są krzykliwe. Dwie sąsiadki miały każdy po prostu tak piszczał i tak bardzo szczekał.
Ja miałam koty zawsze i bardzo lubię koty. Musze ze kiedys jak będę mieszkać w domu to o tym pomyślę , ale nie teraz jeszcze bo to kłopot potem z wyjazdami bo trzeba załatwiać opiekę
Trochę szczekają
ale to słodziaki ![]()
![]()
Ja mam kota juz jakies 8 lat i zawsze ktos przychodzi jak wyjezdzamy na wakacje ale mamy psa i juz go niemozemy zostawic i musiamy brac ze soba ![]()
No to u mnie jeździłam do rodziców i nocowałam jak mieli kota a wyjeżdżali, czasem jak siostra jeździła gdzieś to chodziłam do niej karmić jej kota. A także do teściowej jak języka do sanatorium to na zmianę z jej córkami się wymienialiśmy by koty nie były same. Ale jednak jest to uciążliwe i trzeba o tym myśleć. Teściowa miała jeszcze kota chorego bo miał padaczkę więc trzeba mu było jeszcze leki aplikować
No to faktycznie nie ciekawie ;( ale i tak mysle ze z kotem jest latwiej niz z pieskiem
Tak, no bo kota można zostawić w domu. Ma kuwetę i jedzenie to ma wszystko. Gorzej z psem bo go trzeba wyprowadzać jednak
@AnetteSo ja ogólnie nie lubię psów , kotów nie wiem czemu mam chyba złe wspomnienia z nimi . Ale dla syna poświęciłbym się ![]()
Właśnie dużo dzieci teraz ma uczulenia . U mnie w rodzinie mają i jeżdżą na odczulanie … więc nie wiadomo jak będzie z moim
od czego to wogole zależy że dziecko ma . Czy po prostu bez powodu mogą na coś mieć .
@karolina27034
York rzeczywiście jest słodki i plus że nie są duże
ale zgadzam się z @AnetteSo że są głośne. Znajomi mają to maskara . Oczywiście że da się przyzwyczaić ale trzeba czasu .
Każdy lubi coś innego
sama nie wiem jakie zwierzę jest odpowiednie , przy którym nie ma obowiązków .
Mój chciał jakiegoś pieska domowego ale to ja musiałabym się nim zajmować .
Podobno uczula głownie ślina psów, a nie sierść. A sierść głównie roznosi te alergeny
Mąż jest alergikiem i ma uczulenie w tym na sierść zwierząt każdego pokrój i on w formy rodzinnym ma shitzu a tu york i obaj go nie uczulają ze względu na to że mają włosy , a pies babci zwykły kundelek już tak
więc to chyba fejk info
Niby badania naukowe, ale w praktyce też słyszałam że ktoś ma uczulenie na psa ale na psa z włosami już nie, więc ciekawe jak to z tym jest ![]()
Może też jest uczulenie na psa nie wiem
wiem że on ma na sierść, i przez to jak kotka byśmy chcieli to tylko tego łysola w domu
a się okazało że jakiś kotek przybłęda ma dwa kociaki u nas na drzewie takim poukładanym i zadaszonym
takie słodkie ale się boją człowieka ![]()
@karolina27034 to może lepiej bez kota hehe .bo te Łyse koty są obrzydliwe . Takie pomarszczone ![]()
Chyba , że komuś się podobają .![]()
Szkoda że mają uczulenie wzielabys sobie oswila napewno zadomowiły by się ![]()
No a takie słodkie , tylko się boją bardzo ![]()
też mi się te sfinksy nie podobają ![]()
Też mi się nie podobają ale są takie milutkie w dotyku, jakby się dotykalo jedwab ;D jak bylam kiedyś z psem u weterynarza to w kolejce była pani z takim kotem to od razu zapytałam czy mogę pogłaskać, bo jestem bardzo ciekawa jakie są w dotyku ;D
@SylwiaMK oo ja nigdy nie miałam styczności z takim. Nie spodziewała bym sie że jest taki miły w dotyku bo nie wygląda ![]()
Ja mam 3 psiaki , shih tzu , szpica miniaturowego i kundelka . Szpic zakochany od poczatku , najpierw we mnie i brzuszku a teraz w małej . Pieknie sie na nich patrzy.
@SylwiaMK o taaaak , sfinksy jak pupcia niemowlaka takie delikatne i glodziutkie ![]()
@asiam1 ojej one są takie słodkie, milutkie . Wpisałam sobie w grafikę
czy są głośne ? Bo takie małe to lubią być
któregoś z tych mogłabym mieć . I też chyba nie rosną jakoś dużo ??