Promocje w Canpol Babies! (czerwiec 2026)

Ja miałam psa cavaliera, starsza mnie pyta czy będziemy mieli jakieś zwierzę ale nie jak mała jest taka mała. Starsza chciałaby kota ja się na kota kompletnie nie zgadzam, a na razie i tak starsza ma uczulenie na psy więc musielibyśmy je odczulić

My mamy yorka , mały jak kot , ma włosy nie sierść więc rasa idealna :face_holding_back_tears:

Akurat ja yorków nie lubię bo są krzykliwe. Dwie sąsiadki miały każdy po prostu tak piszczał i tak bardzo szczekał.

Ja miałam koty zawsze i bardzo lubię koty. Musze ze kiedys jak będę mieszkać w domu to o tym pomyślę , ale nie teraz jeszcze bo to kłopot potem z wyjazdami bo trzeba załatwiać opiekę

Trochę szczekają :joy: ale to słodziaki :heart_eyes::face_holding_back_tears:

Ja mam kota juz jakies 8 lat i zawsze ktos przychodzi jak wyjezdzamy na wakacje ale mamy psa i juz go niemozemy zostawic i musiamy brac ze soba :frowning:

No to u mnie jeździłam do rodziców i nocowałam jak mieli kota a wyjeżdżali, czasem jak siostra jeździła gdzieś to chodziłam do niej karmić jej kota. A także do teściowej jak języka do sanatorium to na zmianę z jej córkami się wymienialiśmy by koty nie były same. Ale jednak jest to uciążliwe i trzeba o tym myśleć. Teściowa miała jeszcze kota chorego bo miał padaczkę więc trzeba mu było jeszcze leki aplikować

1 polubienie

No to faktycznie nie ciekawie ;( ale i tak mysle ze z kotem jest latwiej niz z pieskiem

1 polubienie

Tak, no bo kota można zostawić w domu. Ma kuwetę i jedzenie to ma wszystko. Gorzej z psem bo go trzeba wyprowadzać jednak

@AnetteSo ja ogólnie nie lubię psów , kotów nie wiem czemu mam chyba złe wspomnienia z nimi . Ale dla syna poświęciłbym się :rofl:
Właśnie dużo dzieci teraz ma uczulenia . U mnie w rodzinie mają i jeżdżą na odczulanie … więc nie wiadomo jak będzie z moim :expressionless: od czego to wogole zależy że dziecko ma . Czy po prostu bez powodu mogą na coś mieć .
@karolina27034
York rzeczywiście jest słodki i plus że nie są duże :smiley_cat:ale zgadzam się z @AnetteSo że są głośne. Znajomi mają to maskara . Oczywiście że da się przyzwyczaić ale trzeba czasu . :grinning: Każdy lubi coś innego :rofl: sama nie wiem jakie zwierzę jest odpowiednie , przy którym nie ma obowiązków . :stuck_out_tongue_winking_eye: Mój chciał jakiegoś pieska domowego ale to ja musiałabym się nim zajmować .

1 polubienie

Podobno uczula głownie ślina psów, a nie sierść. A sierść głównie roznosi te alergeny

Mąż jest alergikiem i ma uczulenie w tym na sierść zwierząt każdego pokrój i on w formy rodzinnym ma shitzu a tu york i obaj go nie uczulają ze względu na to że mają włosy , a pies babci zwykły kundelek już tak :sweat_smile: więc to chyba fejk info

Niby badania naukowe, ale w praktyce też słyszałam że ktoś ma uczulenie na psa ale na psa z włosami już nie, więc ciekawe jak to z tym jest :smiley:

Może też jest uczulenie na psa nie wiem :face_with_peeking_eye: wiem że on ma na sierść, i przez to jak kotka byśmy chcieli to tylko tego łysola w domu :joy: a się okazało że jakiś kotek przybłęda ma dwa kociaki u nas na drzewie takim poukładanym i zadaszonym :face_holding_back_tears: takie słodkie ale się boją człowieka :disappointed_relieved:

@karolina27034 to może lepiej bez kota hehe .bo te Łyse koty są obrzydliwe . Takie pomarszczone :rofl:
Chyba , że komuś się podobają .:grimacing:
Szkoda że mają uczulenie wzielabys sobie oswila napewno zadomowiły by się :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

No a takie słodkie , tylko się boją bardzo :smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear: też mi się te sfinksy nie podobają :joy:

1 polubienie

Też mi się nie podobają ale są takie milutkie w dotyku, jakby się dotykalo jedwab ;D jak bylam kiedyś z psem u weterynarza to w kolejce była pani z takim kotem to od razu zapytałam czy mogę pogłaskać, bo jestem bardzo ciekawa jakie są w dotyku ;D

@SylwiaMK oo ja nigdy nie miałam styczności z takim. Nie spodziewała bym sie że jest taki miły w dotyku bo nie wygląda :grimacing:

Ja mam 3 psiaki , shih tzu , szpica miniaturowego i kundelka . Szpic zakochany od poczatku , najpierw we mnie i brzuszku a teraz w małej . Pieknie sie na nich patrzy.
@SylwiaMK o taaaak , sfinksy jak pupcia niemowlaka takie delikatne i glodziutkie :heart_eyes:

1 polubienie

@asiam1 ojej one są takie słodkie, milutkie . Wpisałam sobie w grafikę :rofl: czy są głośne ? Bo takie małe to lubią być :face_with_hand_over_mouth: któregoś z tych mogłabym mieć . I też chyba nie rosną jakoś dużo ??