Promocje z okazji Dnia Kobiet!

No i to jest właśnie nieobiektywne bo ludzie robią reklamę bo mają układy i układziki a my naiwni myślimy że sam rzecz jest tak ekstra chodź wcale taka nie musi by.c

A jeśli ktoś ma współpracę reklamową to na jakiś określony czas ? Czy jak to jest ? Można mieć dłużej czy oni to decydują zawsze mnie to ciekawi jak to tam wygląda I te produkty są do testów ? Czy można z nimi robić co się chce bo często widzę że na olx wtedy sprzedają te produkty

Właśnie widziałam że coraz częściej moi znajomi właśnie reklamują różne rzeczy (głównie kosmetyki) na swoich profilach. Bardzo chwalą tą pracę że są niezależni i mają elastyczne godziny pracy. Zastanawiam się jak im to się spina finansowo . Czy można z tego dobrze żyć

No i szkoda , że tak jest . Bo jednak dostajesz do „testu” to chcesz napisać prawdę , @Mama.kacperka zawsze w regulaminie jest wszystko napisane , jak nieraz dają sprzęt do testowania np expres i wtedy napiszesz ładną recenzję albo filmik na insta to każą Ci zatrzymać na zawsze

Tak, zazwyczaj jest określony czas, albo po prostu umawiasz się że robisz rolkę recenzje i po jej zrobieniu koniec zobowiązania :wink: oczywiście jeżeli twój materiał podpasowal marce i sie spodobał to może nawiązać z Tobą dłuższą, stałą współpracę :smiley:
Produkt zazwyczaj zostaje u Ciebie, właściwie ja nigdy nie podjęłabym się współpracy w której musiałabym produkt po przetestowaniu odesłać :smiley: są też współpracę w których nie dość że dostajesz produkt to jeszcze pieniądze :wink:
A to że produkty potem latają po Vinted i olx to normalka, właściwie nigdy nie spotkałam się z zakazem sprzedaży, ale dla mnie wtedy to już taki twórca traci trochę na autentyczności :woman_shrugging:

2 polubienia

Sprzedawać później trochę słabo, też tego nie postrzegam w pozytywny sposób.

1 polubienie

Ja również , dla tego mnie tak zawsze ciekawi jak to jest . :smiling_face:

Mnie też zawsze ciekawiło jak to wygląda taka współpraca z influeserami , czasami widzę jak dziewczyny dostają mega paczki z kosmetykami do przetestowania co chwilę , i myślę sobie wow ci to dopiero mają szczęście :grinning: ale potem widzę robią rozdania na nich bo nie są w stanie wszystkich użyć.

Jak ktos jest bardziej popularny to tych paczek PR dostaje tyle, że ciężko wszystko zużyć.

No dokładnie ale wtedy my jako obserwatorzy na takich rozdaniach też możemy przetestować w ramach wygranej :blush: to też super są takie rozdania przez influenserów.

Na tym co się dostaje do testów zazwyczaj jest napisane „nie na sprzedaż” więc no nie wiem czy powinno się sprzedawać

2 polubienia

A gdzie to pisze :thinking::thinking::thinking:

A wiesz co , kiedyś było na dole na kartonika, ale teraz tego nie widzę , więc przepraszam nawet nie zauważyłam :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Aa spoko bo wlasnie nie widzialam nigdy tego ale moglam nie zauwazyc :wink:

1 polubienie

Oj to chyba nie zawsze, chociaż i z takim oznaczeniem ludzie sprzedają

1 polubienie

To takie rozdanie to też fajna sprawa że komuś podarują , a nie robią z tego sobie interesu :slightly_smiling_face:

2 polubienia

No też tak myślę, że lepiej podarować

1 polubienie

Takie rozdania od influencerem spoko , lepsze to niż widać czasem jak taki influ sprzedają …

No dokładnie a często widzę jakieś całe kartony zestawu jakiś kosmetyków , w specjalnych pudełkach influ… je dostają wiem bo kiedyś brałam udział jako ambasador kilku produktów, zazwyczaj te produkty pięknie zapakowane są w specjalne pudełka , nie są dostepne takie zestawy na sprzedaż. I widziałam często na vintedzie takie zastawy sprzedawane…moim zdaniem jak nie chcesz tego reklamować to nie przyjmuj niech ktoś inny reklamuje ten towar. Oczywiście może robić co chce z nim ale po co piszę coś na swoim profilu jakąś opinie skoro nawet tego produktu nie użył na sobie.

Hehe dokładnie , i tu masz rację dla tego śmieszą mnie nieraz te opinie jakie to wszystko dobre . A za 5 min po relacji leci na Vinted :rofl: ani nie rozpakowane dobrze :rofl: