Mazia z głowy, nie wyobrażam sobie tego. Też bym panikowała.
U nas żadnych taki badań nie było do tej pory.
Mazia z głowy, nie wyobrażam sobie tego. Też bym panikowała.
U nas żadnych taki badań nie było do tej pory.
U mnie malutkiej pobierali w przychodni to mąż z nią wszedł to tez strasznie plakała;/ potem.maz mowil ze żyły znalesc nie mogła a dziwne bo w szpitalu to chwila moment I ani nie plakala jak bardzo i problemu z żyła nie było
U mojej siostry też synkowi z głowy pobierali, to musi być dopiero straszne dla takiego dziecka malutkiego. Dobrze, że te maluchy szybko zapominają
O, a ja nigdy nie dawałam małemu witaminy D na łyżeczkę, tylko bezpośrednio na języczek mu kropelka skapuje. Teraz już nawet sam buzię otwiera. :)
U nas pobierania krwi jeszcze nie było. Tylko do zbadania poziomu bilirubiny jeszcze w szpitalu pobierano mu z dłoni.
Nasz maluszek tez mial żółtaczkę i rączki aż siwe od tego kłucia.. :(
czyli wiele dzieci to przechodzi
ŻonaWuadka moja też otwiera buzię jak widzi witaminę:D
Mi położna właśnie tłumaczyła że na głowie i łatwiej założyć i dłużej Wytrzymują venflony w bólu pewnie podobne odczucia dla dzidziusia
U nas poziom bilirubiny mierzyli takim urządzeniem bez pobierania krwi
U mnie w szpitalu rownież urządzeniem mierzyli na klatce piersiowej
mimo delikatnej żółtaczki po wyjsciu ze szpitala juz nie była mierzona , jedynie zalecenia, zeby karmić kp systematycznie
mamba, mi też było szkoda tych poklejonych plastrami, sinych rączek :(
U nas było badanie krwi, może dlatego, że żółtaczka była bardzo wyraźna.
U nas to nawet nie wiem jak to badali
Miśka, a twoje dziecko miało żółtaczkę? Jak nie miało, to nie badano bilirubiny raczej🙂
Żółtaczkę badają takim fajnym urządzeniem jak termometr bezdotykowy;) dopiero jak wyjdzie żółtaczka to zazwyczaj lampy i kolejnego dnia już z krwi czy następuje spadek ono to tak szybko badają tym urządzeniem ze można niezauwazyc;)
Wszystkim dzieciom mierzą poziom bilirubiny, bo po porodzie każdy to ma ale każdy w innym natężeniu
Dokładnie badają takim urządzeniem które wygląda jak termometr elektryczny. Wyskakuje poziom i po sprawie. Podobno to nie jest tak bardzo dokładne ale jednak to stosują. Jak wychodzi wyższa żółtaczka to wtedy z krwi.
Boziu jak czytam że pobierali krew z głowy to aż mi słabo. Dla mnie hardcore bylo pobranie krwi na test sma z piętki maluszka a co dopiero z głowy... Też jeszcze żadnych dodatkowych badań nie mieliśmy robionych.
Oj też sobie tego nie wyobraź jak pobierają z główki;/
Madzia a ten SMA sami pobieraliście czy ktoś Wam to pobrał ?
u nas to ja męczyłam dziecko, ale to był wyczyn
To powiem wam, że nie pamiętam, aby ktoś mierzył bilirubinę tym urządzeniem. A jeżeli już, to na pewno nie robili tego przy mnie, tak samo było u koleżanki z łóżka obok. Dopiero jak dzieci były wyraźnie żółte, to zabierali na badania krwi od razu.
Zonawuadka u nas był pomiar przed wypisem ze szpitala bez względu na to czy dziecko było żółte czy nie
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.