Przepisy na ciasta

A Ty daleko mieszkasz od morza ? Dużo km?

Ok 10 km, ale jak jestem nad morzem to w sobieszewie. A Przymorze i Brzeźno raczej mi nigdy nie jest po drodze. Chociaż w tym roku byliśmy oglądać iluminacje, bo były dźwigi, a syn jest fanem

Wooow, ale fajnie tak blisko :star_struck::star_struck:

Lody pierwszy raz widziałam ale były boskie :heart: z lodziarni Bosko :see_no_evil: więc pasuje, były to niby lody lotus od Mams Cake jeśli ktoś ją kojarzy. Ja nie jestem jej fanką ale lody dobre.

@ironiczniepateyczna dakłas jest super :heart: uwielbiam
Z foodsi i to good to go korzystamy również, my zazwyczaj panini sobie bierzemy albo pizze rzymską :heart: chociaż ostatanio ciasta też mieliśmy i byl super sernik.

Macie jakiś fajny przepis na sernik ale taki mega kremowy jak lody? Pewnie na bazie mascarpone albo Philadelphi.

@daga1271 ja w Gdyni mam 15 minut do centrum i czesto teraz z wózeczkiem bywam :heart: dziś też byliśmy na bulwarze

1 polubienie

Oj dawno nie robiłam :stuck_out_tongue: ale u mnie w Kauflandzie były :slight_smile: można zamienić ryżem preparowanym choć to nie będzie to :wink:

1 polubienie

U mnie też to ciasto robi zawsze furorę ale każdy woli bez masy, dla mnie lepiej bo mniej roboty :joy: mi masa smakuje, ale dzieci w rodzinie wolą bez. Na święta robię w silikonowej formie ciastka, dzieciaki mają radochę z takiego kształtu ciasta :smiley:

To u nas im więcej masy tym lepiej haha :sweat_smile:

1 polubienie

Fajnie że w Gdyni morze jest tak blisko centrum. Mi teraz Gdynia nie po drodze, ale oferta gastronomiczna na pewno jest ciekawsza niż w Gdańsku
@ironiczniepateyczna o Kaufland to już bardziej mi pasuje :wink: dzięki

1 polubienie

W biedronce tez są kangusy :wink:

2 polubienia

I zrobiłam szarlotkę :heart_eyes::star_struck: zrobiona w lidlomixie :smiley:

1 polubienie

No to teraz smaka nam narobiłaś xd

Ja chyba przez jakiś czas przestanę wchodzić w ten wątek :joy: dostało mi 7 kg do zrzucenia po ciąży a chcę zrzucić dodatkowo 5 :see_no_evil: jak widzę te ciasta to od razu mam ochotę je zrobić

1 polubienie

Ups :face_with_hand_over_mouth: ja właśnie wole coś upiec jak mam ochotę na coś słodkiego niż jeść jakieś lody czy batony , bo na to mnie cały czas ciągnie w ciąży

1 polubienie

Ja kupowalam dmuchany ryz do tego kinder country
@SylwiaMK ja ciagle jestem na redukcji i jak tu wchodze to mi jezyk do czyerech liter ucieka :see_no_evil: ale warto chociaz popatrzec :rofl::rofl::rofl:

2 polubienia

Ja z dmuchanego ryżu robiłam szyszki z masą kajmakowa. To jest dopiero bomba kaloryczna :see_no_evil: ja im więcej tu wchodzę tym bardziej mam ochotę na słodkie

1 polubienie

Mojego meza koledze z pracy urodzil sie synek i zrobilam mu paczke z produktow z testow ktore mi zostaly :wink: dostalam dzisiaj od niego :slight_smile:

4 polubienia

Bardzo miło z jego strony :heart:

2 polubienia

@SylwiaMK @asiam1 podobno w każdej diecie musi być 1 dzień grzechu :stuck_out_tongue: cheat day :smiley: mój mąż jak miał od Czarnego Furiata dietę to 1 dzien w tygodniu mógł sobie zjeść co chciał i faktycznie schudł 30 kg w 4 msce :stuck_out_tongue: a wtedy jakiś dłuższy spacer :stuck_out_tongue: poza tym trzeba mieć coś z życia :slight_smile: @ewelka8990 to miłe z jego strony, ale z Twojej również :heart:

1 polubienie

Tak zawsze staram sie to co u nas jest w nadmiarze oddac komus kto potrzebuje lub znajomym :wink:

1 polubienie

Akurat u mnie wlatuje na kolację Guseppe :joy: czuje się rozgrzeszona :joy: nie zdążyłam zakupów zrobić a zabrałam się za sprzątanie i mi zeszło dłużej niż planowałam

2 polubienia