A Ty daleko mieszkasz od morza ? Dużo km?
Ok 10 km, ale jak jestem nad morzem to w sobieszewie. A Przymorze i Brzeźno raczej mi nigdy nie jest po drodze. Chociaż w tym roku byliśmy oglądać iluminacje, bo były dźwigi, a syn jest fanem
Wooow, ale fajnie tak blisko ![]()
![]()
Lody pierwszy raz widziałam ale były boskie
z lodziarni Bosko
więc pasuje, były to niby lody lotus od Mams Cake jeśli ktoś ją kojarzy. Ja nie jestem jej fanką ale lody dobre.
@ironiczniepateyczna dakłas jest super
uwielbiam
Z foodsi i to good to go korzystamy również, my zazwyczaj panini sobie bierzemy albo pizze rzymską
chociaż ostatanio ciasta też mieliśmy i byl super sernik.
Macie jakiś fajny przepis na sernik ale taki mega kremowy jak lody? Pewnie na bazie mascarpone albo Philadelphi.
@daga1271 ja w Gdyni mam 15 minut do centrum i czesto teraz z wózeczkiem bywam
dziś też byliśmy na bulwarze
Oj dawno nie robiłam
ale u mnie w Kauflandzie były
można zamienić ryżem preparowanym choć to nie będzie to ![]()
U mnie też to ciasto robi zawsze furorę ale każdy woli bez masy, dla mnie lepiej bo mniej roboty
mi masa smakuje, ale dzieci w rodzinie wolą bez. Na święta robię w silikonowej formie ciastka, dzieciaki mają radochę z takiego kształtu ciasta ![]()
To u nas im więcej masy tym lepiej haha ![]()
Fajnie że w Gdyni morze jest tak blisko centrum. Mi teraz Gdynia nie po drodze, ale oferta gastronomiczna na pewno jest ciekawsza niż w Gdańsku
@ironiczniepateyczna o Kaufland to już bardziej mi pasuje
dzięki
W biedronce tez są kangusy ![]()
No to teraz smaka nam narobiłaś xd
Ja chyba przez jakiś czas przestanę wchodzić w ten wątek
dostało mi 7 kg do zrzucenia po ciąży a chcę zrzucić dodatkowo 5
jak widzę te ciasta to od razu mam ochotę je zrobić
Ups
ja właśnie wole coś upiec jak mam ochotę na coś słodkiego niż jeść jakieś lody czy batony , bo na to mnie cały czas ciągnie w ciąży
Ja kupowalam dmuchany ryz do tego kinder country
@SylwiaMK ja ciagle jestem na redukcji i jak tu wchodze to mi jezyk do czyerech liter ucieka
ale warto chociaz popatrzec ![]()
![]()
![]()
Ja z dmuchanego ryżu robiłam szyszki z masą kajmakowa. To jest dopiero bomba kaloryczna
ja im więcej tu wchodzę tym bardziej mam ochotę na słodkie
Mojego meza koledze z pracy urodzil sie synek i zrobilam mu paczke z produktow z testow ktore mi zostaly
dostalam dzisiaj od niego ![]()
Bardzo miło z jego strony ![]()
@SylwiaMK @asiam1 podobno w każdej diecie musi być 1 dzień grzechu
cheat day
mój mąż jak miał od Czarnego Furiata dietę to 1 dzien w tygodniu mógł sobie zjeść co chciał i faktycznie schudł 30 kg w 4 msce
a wtedy jakiś dłuższy spacer
poza tym trzeba mieć coś z życia
@ewelka8990 to miłe z jego strony, ale z Twojej również ![]()
Tak zawsze staram sie to co u nas jest w nadmiarze oddac komus kto potrzebuje lub znajomym ![]()
Akurat u mnie wlatuje na kolację Guseppe
czuje się rozgrzeszona
nie zdążyłam zakupów zrobić a zabrałam się za sprzątanie i mi zeszło dłużej niż planowałam