Ja nie mam TM, ale mogę Ci podać ultra szybki przepis na sernik z sera z wiaderka na herbatnikach
Aby dodać mu trochę słodyczy, na wierzch dodaje warstwę z masy kajmakowej, Natomiast moja siostra preferuje lukier cytrynowy ![]()
Widziałam że jest wątek o ciastach, to może warto tam by się przenieść aby nie robić zamieszania?
Prosze o ten przepis
Wrzuc tam do watku o ciastach
juz jakis zapisywalam sobie stamtad ![]()
Haha no brzmi faktycznie eleganciej ![]()
Tak, właśnie moja mama przed dołożeniem do sernika zawsze tak robi, żeby były bardziej miękkie ![]()
Ja mam podobnie. Zjem w owsiance, czy czekoladzie, albo nawet same, ale sernik, to musi być „czysty” ![]()
A ja czasami to z sernika wyciągam te rodzynki bo mi najlepiej smakują ![]()
![]()
W tym roku Wigilię spędzamy u rodziców, a Boże Narodzenie u teściowej, więc przygotowania rozkładają się na różne domy. W ciąży mam ochotę na coś lekkiego, ale wciąż świątecznego. Planuję smakować wszystkiego po trochu i cieszyć się świętami. Dzięki ciąży nie muszę nic gotować ani przygotowywać, mogę po prostu delektować się potrawami i odpoczywać
.
Ja to uwielbiam sernik poranna rosa
jest taki puszysty
nie lubie takiego sernika zbitego gzie ren ser jest taki suchy spieczony .
Ja do serników nie mam ręki dlatego sernik zawsze moja mama robi na święta ja myślałam zrobić na święta karpatke ze swoim kremem
szybko się go robi to duży plus. Przy małych dzieciach tylko takie szybkie ciasta wchodzą w grę
Ja dokładnie tak samo, serniczek musi być puszysty, a nie taki ciężki, zbity gniotek. Chociaż ostatnio jadłam sernik dyniowy, na spodzie z Oreo i mimo, że taki dość ciężki, to mega kremowy, no pyszny!
Ja też w wersji w czekoladzie chętnie zjem, ale same czy w serniku nooo już gorzej. Polecam też połaczenie rodzynek z solonymi orzeszkami ziemnymi, lubię takie słodko-słone przekąski
O tak, sernik rosa też jest pyszny! Baaardzo go lubię, szczególnie ten od mojej mamy ![]()
No to ja uwielbiam ten z lidlomixa z brzoskwiniami, jest przepyszny
ooo, a dasz przepis na karpatke? Lubie szybkie przepisy ![]()
Od kiedy napisałaś o tych ciasteczkach Lotus to strasznie za mną chodziły! I dziś akurat teściowe do nas zawitali więc była okazja, żeby zrobić seriniczek ![]()
Ja dzisiaj jadłam kołacza ze śliwką i tymi ciasteczkami, pycha ![]()
A robiłaś na oryginalnym kremie czy zamienniku z Lidla?
Szarpnęłam się na oryginalny, ale następnym razem jakby mnie wzięło to bym z chęcią wypróbowałam ten z lidla bo podobno też jest pyszniutki!![]()
A jeszcze w południe z mężem stwierdziliśmy, że zrobimy pierniczki także drogie Panie przedstawiam piernikowego osła patrona tych, którzy w kolejce nagle tracili wzrok na widok ciężarnej
Gdzie kupiłaś takie foremki?
Wczoraj mąż w housie zobaczył kolekcje że Shreka, koszulki, kubki itd i oczy świeciły mu się jak małemu dziecku
Co prawda dzisiaj upiekłam pierniczki, ale dla tej foremki bym dla męża jeszcze zrobiła ![]()
![]()
To jest seria dr oetcker że shrekiem i można trafić jedna z 4 foremek, mi trafił się Shrek ![]()
Tak, one są dostępne w tych pierniczkach paczkowanych od dr oetcker, wersja limitowana, ale są jeszcze w wielu sklepach dostępnych, my dorwaliśmy w lidlu
najbardziej liczyłam, że wylosujemy ciastka ze shreka, a tu osioł ![]()
![]()
Ale co muszę przyznać to to, że to lepsze niż losowanie tych ostatnio modnych laleczek labubu ![]()
Mam ten sam plan! ![]()
Piękny
aż mi slinka cieknie