Przepisy na świąteczny stół 🎄

Ja nie mam TM, ale mogę Ci podać ultra szybki przepis na sernik z sera z wiaderka na herbatnikach :slight_smile: Aby dodać mu trochę słodyczy, na wierzch dodaje warstwę z masy kajmakowej, Natomiast moja siostra preferuje lukier cytrynowy :slight_smile:
Widziałam że jest wątek o ciastach, to może warto tam by się przenieść aby nie robić zamieszania?

Prosze o ten przepis :heart: Wrzuc tam do watku o ciastach :slight_smile: juz jakis zapisywalam sobie stamtad :slight_smile:

1 polubienie

Haha no brzmi faktycznie eleganciej :stuck_out_tongue_winking_eye:
Tak, właśnie moja mama przed dołożeniem do sernika zawsze tak robi, żeby były bardziej miękkie :smiley:

1 polubienie

Ja mam podobnie. Zjem w owsiance, czy czekoladzie, albo nawet same, ale sernik, to musi być „czysty” :rofl:

1 polubienie

A ja czasami to z sernika wyciągam te rodzynki bo mi najlepiej smakują :rofl::see_no_evil:

1 polubienie

W tym roku Wigilię spędzamy u rodziców, a Boże Narodzenie u teściowej, więc przygotowania rozkładają się na różne domy. W ciąży mam ochotę na coś lekkiego, ale wciąż świątecznego. Planuję smakować wszystkiego po trochu i cieszyć się świętami. Dzięki ciąży nie muszę nic gotować ani przygotowywać, mogę po prostu delektować się potrawami i odpoczywać :smile:.

Ja to uwielbiam sernik poranna rosa :heart_eyes: jest taki puszysty :blush: nie lubie takiego sernika zbitego gzie ren ser jest taki suchy spieczony .
Ja do serników nie mam ręki dlatego sernik zawsze moja mama robi na święta ja myślałam zrobić na święta karpatke ze swoim kremem :blush: szybko się go robi to duży plus. Przy małych dzieciach tylko takie szybkie ciasta wchodzą w grę

1 polubienie

Ja dokładnie tak samo, serniczek musi być puszysty, a nie taki ciężki, zbity gniotek. Chociaż ostatnio jadłam sernik dyniowy, na spodzie z Oreo i mimo, że taki dość ciężki, to mega kremowy, no pyszny!

Ja też w wersji w czekoladzie chętnie zjem, ale same czy w serniku nooo już gorzej. Polecam też połaczenie rodzynek z solonymi orzeszkami ziemnymi, lubię takie słodko-słone przekąski

O tak, sernik rosa też jest pyszny! Baaardzo go lubię, szczególnie ten od mojej mamy :heart:

2 polubienia

No to ja uwielbiam ten z lidlomixa z brzoskwiniami, jest przepyszny :smiling_face: ooo, a dasz przepis na karpatke? Lubie szybkie przepisy :smiley:

Od kiedy napisałaś o tych ciasteczkach Lotus to strasznie za mną chodziły! I dziś akurat teściowe do nas zawitali więc była okazja, żeby zrobić seriniczek :grinning:

2 polubienia

Ja dzisiaj jadłam kołacza ze śliwką i tymi ciasteczkami, pycha :heart_eyes:

A robiłaś na oryginalnym kremie czy zamienniku z Lidla?

Szarpnęłam się na oryginalny, ale następnym razem jakby mnie wzięło to bym z chęcią wypróbowałam ten z lidla bo podobno też jest pyszniutki!:partying_face:

A jeszcze w południe z mężem stwierdziliśmy, że zrobimy pierniczki także drogie Panie przedstawiam piernikowego osła patrona tych, którzy w kolejce nagle tracili wzrok na widok ciężarnej :sweat_smile::grinning:

1 polubienie

Gdzie kupiłaś takie foremki?:heart_eyes: Wczoraj mąż w housie zobaczył kolekcje że Shreka, koszulki, kubki itd i oczy świeciły mu się jak małemu dziecku :see_no_evil: Co prawda dzisiaj upiekłam pierniczki, ale dla tej foremki bym dla męża jeszcze zrobiła :rofl::rofl:

To jest seria dr oetcker że shrekiem i można trafić jedna z 4 foremek, mi trafił się Shrek :sweat_smile:

1 polubienie

Tak, one są dostępne w tych pierniczkach paczkowanych od dr oetcker, wersja limitowana, ale są jeszcze w wielu sklepach dostępnych, my dorwaliśmy w lidlu :wink: najbardziej liczyłam, że wylosujemy ciastka ze shreka, a tu osioł :face_with_peeking_eye::grinning:
Ale co muszę przyznać to to, że to lepsze niż losowanie tych ostatnio modnych laleczek labubu :sweat_smile:

2 polubienia

Mam ten sam plan! :slight_smile:

Piękny :heart_eyes: aż mi slinka cieknie

1 polubienie