Przepisy na świąteczny stół 🎄

@Mama.Wiki @Wesola95 to chyba widziałam ten stand w Lewiatanie ale zwróciłam uwagę na te z Psim Patrolem :sweat_smile:

1 polubienie

Moja mama też robi najlepszy sernik poranną rose😍
@Magdallenka0897 jutro znajdę i napiszę, dziś późno weszłam na forum robiłyśmy z dziewczynami moimi pierniczki alpejskie

2 polubienia

I jak ??? Ja też bym zjadła coś „
Innego „ niż tradycyjne słodkości

Tak, jest też z psim patrolem z tym że chyba tam wiadomo jaka jest foremka, widziałam w stokrotce to była Sky. A te że Shreka są w dealz teraz za 8 chyba, w biedrze, Lidlu :wink:

@Magdallenka0897 jak coś nie będziesz mogła rozczytać daj znać :smile: tam jest przepis na swój krem do karpatki o niebo lepszy od tych gotowców :blush:

3 polubienia

Bardzo dziękuję ! Wszystko rozczytałam, jak znajdę więcej siły do spróbuję zrobić ale już mi ślinka leci :speak_no_evil: Ale extra , że masz przepisy ręcznie pisane, ja to wszystko w internecie szukam i mam zapisane :see_no_evil:

@Patrycjaw25 ale jaki piękny przepisnik masz :heart_eyes:

1 polubienie

Dzięki kiedyś w pepco sobie kupiłam, chciałam mamie dorównać ma kilka zeszytów z przepisami a ja mam kilka na krzyż , bo nie mam czasu spisać od niej albo z internetu jak coś znajdę fajnego.
@Magdallenka0897 ja dużo jeszcze bazuje na internecie myślę że jak znajdę czas na przepisanie niektórych przepisów to trochę zejdzie dlatego stopniowo sobie wpisuje, bo przy mojej roczniaczce nie da rady nic pisać bo mi zaraz kartki wyrywa albo jest awantura bo chce sobie w moim zeszycie popisać a w czasie kiedy ma drzemkę to zazwyczaj coś ogarniam w domu🤣

O kurna ! Widzialam te shrekowe pierniczki na polkach ale myslalam , ze beda do bani a ten wyglada naprawde super ! Jutro polece kupic ! Teraz marze o osiolku :see_no_evil: wiec z moim szczesciem pewnie jakbym kupila z 10 opakowan to osiolka nie dopadne :joy:

W tym roku planuję przygotować:

:sparkles: Sernik Oreo – u nas absolutny hit, zawsze znika jako pierwszy! :moon_cake:

:sparkles: Sałatkę z kurczakiem i ananasem

:sparkles: Mini krokieciki z barszczykiem

:sparkles: I jeszcze jakieś drobiazgi typu pieczone warzywa albo roladki z tortilli, zależy od czasu i mocy w tym roku :see_no_evil::speak_no_evil::hear_no_evil:

A resztę tradycyjnie robi mama i siostra, więc każdy dokłada coś swojego i jakoś zawsze wychodzi pysznie i świątecznie :heart:

Haha, u nas w jednej biedrze połowa opakowań była otwarta - więc ktoś miał mocne parcie na daną figurkę :cold_face:

A dokupiliśmy jeszcze jedną paczkę zrobimy na święta, ja wiem, że lepsze są takie domowe, ale w tej kwesti idę na łatwiznę :sweat_smile: no, ale mówię do męża weź wylosuj może będzie ciastek, wracamy do domu a tam fiona :roll_eyes:

Jest łaską na tt kupiła chyba z 6 czy 7 trafiła w 1 Shreka później ciastka ciągle i w ostatnim w końcu osła :laughing:

@Wesola95 a one są od razu miękkie? Takie idealne do jedzenia?

Ja robiłam je o 10:30, o 11:40 lukrowałam, o 12:15 przyjechali teściowe a o 13:30 już pierniczki zniknęły ze stołu :grinning: także zdecydowanie, chyba nawet najlepsze są tego samego dnia od razu jak się je przyrządzi :grinning:

2 polubienia

Haha najgorzej to widze nie tylko ja mam takiego farcika do losowan :sweat_smile:
@Wesola95 maz zle wylosowal to teraz maz musi kupic nastepne :grin:

Fajnie, że macie taki podział :smiling_face_with_three_hearts: Przynajmniej każda z was nie musi spędzać całych świąt w kuchni, tylko każda zrobi trochę i stół będzie pełny :smiling_face_with_three_hearts:

Tez skorzystam z przepisu bo mój mąż ciągle gada o karpatce :smiling_face:

1 polubienie

Mój narazie może pomarzyć, bo nie mam ostatnio siły ani piec ani gotować bo zaraz jest mi nie dobrze :see_no_evil:

U nas klasyka, ale zawsze smakuje mama przyrządza większość my z siostrą , oczywiście pomożemy ale będzie to barszcz z uszkami, pierogi, ryba po grecku, śledzik i sałatka jarzynowa. Do tego jakieś ciasto, najczęściej sernik albo makowiec. Też mamy podział z rodziną i niby co roku to samo, ale i tak zawsze jest burza mózgów jak to ma wyglądać :sweat_smile:
Pierwszy raz u nas wigilia gdzieś indziej czyli u rodziców ja nie dam rady nic przyrządzić już przy dwójce dzieci nie jest to dla mnie osiągalne jeszcze jak na męża niestety liczyć nie mogę . Ale mam Zamiar odpuścić i wrzucić na luz i bardziej cieszyć się z tego co jest tu i teraz :blush::blush::blush::blush:

U nas w biedronce wszystkie opakowania pierników pootwierane bo każdy sprawdza jakie foremki są w środku :rofl::see_no_evil:

@Patrycjaw25 jak mnie wkurzają takie rzeczy. Jak tak można otworzyc opakowanie. Heh