Przygotowanie dzieci na rodzeństwo

No właśnie mój miał chwilę natchnienia i chyba chciał się poczuć jak projektant, ale stwierdził że to nie jego powołanie :rofl:ile ja się namęczyłam z tymi naklejkami…a na dodatek wczoraj wujek przyjechał że spóźnionym prezentem urodzinowym i dostał zestaw 460naklejek z Psim Patrolem :see_no_evil::sweat_smile::face_with_peeking_eye:ja się już załamałam,dzisiaj połowę kazałam mu rozdać w przedszkolu :face_with_hand_over_mouth:

3 polubienia

Ja mam poddasze z pokojami, a niżej na piętrze kuchnie,zanim dobiegne na górę z tym już moim wielkim brzuchem to ten już zdąży coś zmajstrowac :joy: a najlepszy tekst jak się pytam czemu tak zrobił to on do mnie “ach, zapomniałem że tak nie wolno” :rofl::joy:

2 polubienia

no przecież nie robi tego ''specjalnie ‘’ .
po prostu zapomniał że nie wolno🤣

2 polubienia

@Pulinka u mnie też podobny tekst zawsze jest , ciekawe skąd dzieci to biorą.

1 polubienie

Haha mam nadzieję że ta pamięć z wiekiem się poprawi :sweat_smile:bo na razie to mam wrażenie że zapomina w sekundę co do niego mówię :rofl:

1 polubienie

Oj mój to mnóstwo rzeczy z przedszkola przynosi ,a te teksty czasami to są takie że szczęka opada :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

hehehe no cóż
z wiekiem może być że bedzie pamietalo to co chce pamietac🤣

1 polubienie

U nas to samo , na wakacje sa grupy mieszane z starszymi dziecmi i zaczely sie brzydkie słowa :frowning:

Hahaha to sama z własnej praktyki wiem że tak będzie :joy::rofl:ale teraz przypomniał mi się tekst mojej mamy “zobaczysz jak będziesz miała dzieci,na własnej skórze wszystkiego doświadczysz” i kurcze miała rację :joy:

2 polubienia

Oj miała miała no ale cuz :rofl:

1 polubienie

hehehe no miala
no ale cóż, my tez damy radę :rofl:

1 polubienie

Brzydkie słowa to jedno, ale te filozoficzne teksty to jest kosmos :face_with_peeking_eye:
“Mamo nie mogę teraz, jestem zajęty, ciężko pracuję”, albo “mamo to ty nie wiesz? Co ty pijana jesteś?”

Ja nie wiem skąd to dziecko to bierze,a już z tym tekstem pijana jesteś/pijany jesteś to już mu tyle tłumaczyliśmy a ten dalej tak gada choć wogóle nie kuma o co chodzi :sweat_smile:

My już zaczęliśmy notować złote myśli starszaka :rofl:

Do niedawna też to robiłam, ale teraz w trakcie remontu to ja nawet nie wiem gdzie co mam :sweat_smile: dobrze że jeszcze na filmikach się to nagrywa to mu w przyszłości pokaże jaki był cwaniaczek :stuck_out_tongue_winking_eye:

hahaha to musi być zabawne tak pokazac za kilka lat :rofl::rofl:

1 polubienie

Jezu jakbym siebie widziała hahahha

1 polubienie

Ja jeszcze sie nie wypowiem, bo to dopiero przed nami :wink: ale na pewno starsza corka dostanie prezent od brata lub siostry, mysle ze to bedzie lalka baby born :slight_smile: czytalam tez polecenia ksiazeczek, np pucio imie opowiadac, jadzia petelka wita dzidziusia, od kiedy jestem twoja siostra. Na pewno bede chciala angazowac corke do pomocy, nie izolowax jej. Ale ona chodzi do zlobka i podobno jest przekochana dla maluszkow wiec mam nadzieje ze jakos to pojdzie :slight_smile:

Najlepsze jest to zobaczenie z drugiej perspektywy jak ktoś opowiada co występuje też u nas​:rofl::joy:
Mnie to mocno podnosi na duchu,że nie tylko ja tak mam :sweat_smile::heart:

Zgadzam się, od razu taka ulgę się odczuwa :crazy_face:

1 polubienie

Skoro jest taka przekochana dla innych dzieci w żłobku, na pewno znajdzie własny, czuły sposób na kontakt z nowym członkiem rodziny.

1 polubienie