Rodząca z covid, a dziecko

Jak po szczepieniu to wiadomo 🙂 ja leżałam z synem przed i oboje mieliśmy testy

niby jedna pandemia ale każdy szpital ma swoje zalecenia 

Ja zawsze idąc do szpitala miałam test robiony nawet jak byłam tylko badana , wiec oni raczej wszędzie to praktykują no chyba, ze szpitala nie stać, ale nie wiem czy tak to się może odbywać

Mazia wydaje mi sie ze pandemia troche wycofała i stad takie decyzje bo opinie o szpitalach były z 2 miejsc oddalonych od siebie jakieś 40-50km;) a z tego co wiem to rodziłaś jakiś czas temu kiedy i u mnie jeszcze testy zalecali wykonywać, być może planowe przyjecia to co innego;) no i czas pandemi był na innym etapie niz teraz;)

jakiś czas temu zerkałam to jeszcze odwiedziny były tylko na godzine i tylko jedna osoba mogła odwiedzac;)

ze odwiedzin nie ma to nawet lepiej czasami ;p a nie tabuny na porodowce ;p

W sumie masz racje to z jednej strony lepiej ponieważ u nas leży się po 2 osoby na sali i czasem tak nie komfortowo do końca podczas karmienia się czułam bo obcy ludzie jednak. I cała kolejka odwiedzin a teraz jest prywatność 

ja też rodziłam w czasie covida i dobrze że nikt nie przychodził bo mogłam sobie na spokojnie poleżeć

Już kiedyś opisywałam sytuację gdzie u nas na sali leżało około 5 kobiet szpital w remoncie, byly to czasy na długo przed pandemia, i w pewnym.momencie pelno ludzi odwiedzających w dodatku ja na przeciwko drzwi leżałam, mała w inkubatorze wiec musiałam mleko odciagac i było to mega krępujące, najgorsze były mamy czy tesciowe patrzyły tak pogardliwie;(

Rozumiem odwiedziny tatusiow ale babcie wojkowie czy to jest konieczne ? Ze nie moga te 2 czy 4 dni później odwiedzic mamy z deckiem deckiem domu?

Jestem tego samego zdania. To krępujące i jeszcze te pierwsze doby gdzie człowiek taki nieogarnięty wszystko boli i ten połóg.  Chcialo by się troszkę samotności i prywatności w tym czasie . A tak musi się człowiek spinać bo ktoś zerkna. Odwiedziny powinny być na świetlicy w szpitalu 

jak dla mnei tak czy tak ojciec powinien móc odwiedzic swoje dziecko i kobiete, czy w trakcie pandemii czy nie 

Tak ale dobrze by było by takie odwiedziny były w tych czasach choćby na świetlicy szpitalnej

Ja sie cieszyłam jak miałam poród rodziny. Mój oczywiście stwierdził że nigdy więcej nie będzie na sali porodowej to chyba była dla Niego trauma :D

ojciec moze u nas odwiedzic dziecko i matke jak ma szczepienia

Również jestem za odwiedzinami  tatusiow bo oni jednak inaczej patrzą na to wszystko jak sa 2 osoby w pokoju to lu ale jak jest więcej to jednak już się człowiek krepuje

To u nas jak ma szczepienia albo swiezy test na na covid - oczyeiscie negatywny  :D 

Pewnie zasady zależą od szpitala

Teraz te przepisy w szpitalach zmieniają się diametralnie. Oczywiście zaszczepieni będą mieli więcej przywilejów. 

Paula oj tak mas rację,ale słyszę,że coraz więcej placówek pozwala na odwiedziny na 30 minut więc jets postęp

U nas jest niby 15 minut ale można siedzieć dłużej nikt nikogo nie wygania 

Teraz w wakacje to pewnie większe luzy. Niedługo znowu ograniczą. Ciekawe kiedy będzie normalność.