Anita normalnie dostajesz 500+ , jak masz drugie dziecko powyżej 12 mc zycia to dostajesz 500 zł przez 24 miesiące lub tysiąc przez 12 miesięcy to wszytsko idzie na twoje konto..
Natomiast to 400+ to jest dla dzieci pierwszych lub jedynaków i to idzie do żłobka czy przedszkola jeżeli dziecko do takiego uczęszcza, jeżeli nie to nie dostaje się tych pieniędzy wogóle...
Z tym rejestrem ciąż to pewnie lekarze będą to jakoś obchodzić ale wiadomo za dodatkową opłatą. Dla mnie to co się dzieje to jakaś paranoja.
Na RKO też się nie załapie bo mam 1 dziecko.
Anita dokładnie tak jak pisze Mamaem jeśli masz 1 dziecko to dostaniesz 400 zł jeśli wyślesz je do żłobka tyle że te środki pójdą od razu na konto żłobka. Swoją drogą mogę się założyć że opłaty za prywatne żłobki od razu poszybują w górę. Tak jak i wszystk, bo przecież trzeba teraz na te dodatki środki znaleźć. A wiecie że Ci którzy zarabiają najniższą krajową to już nie odliczą ulgi na dziecko w pit? Bo do 30 tys podnieśli kwotę wolną od podatku więc nie będzie z czego tej ulgi odliczyć. Tylko tego to już na głos nie mówią.
Madzia ale to chyba dotyczy osób zarabiających najniższą krajową, bo oni nie przekroczą tych 30 tys? Tyle, że co miesiąc dostaniesz wyższą wypłatę, to wyjdzie na to samo, jakbyś na koniec roku odliczyła ulgę prorodziną... Muszą wyjść na swoje...
Madzia masz rację ja też jestem pewna, że pójdą żłobki w tedy do góry, ale to też kwestia tego, że prąd, gaz jedzenie wszystko idzie do góry czesne też musi iść, więc te 400zł dopłaty to i tak pewnie będzie nic w porównaniu z cenami, które są teraz
Mamaem Tak chodzi o tych co zarabiają najmniej bo nie będą mieli już podatku żeby odliczyć ulgę.
Owszem do wypłaty dostaną trochę więcej ale pewnie i tak będą wielkie zaskoczenia jak będą rozliczać pity a tam ulgi nie dostaną.
Taaa... Dopłaty do wszystkiego. I tak się koło zamyka. Sami doprowadzili do takich cen a teraz nam kasę na to dają. Super. Tylko szkoda że to tak naprawdę nasza kasa.
Ale ja nie wiem czy ze mną coś nie tak czy ja nie czaję...bo ja to rozumiem tak: podnosimy podatki i opłaty, narzucamy nowe podatki, damy firmom kasę na przetrwanie... yyy ?
Ostatnio słyszałam o podwyżkach prądu dla firm (np w piekarni 700 zł) i cenach regulowanych (nie mogą podnieść ceny chleba), to te piekarnie mają chleb fundować?
Ewcia ja wczoraj wyskoczyłam po olej i szok totalny 10zl;/ kurde no teraz to tak za 50zl to nawet nie warto do sklepu się wybierać a gdzie tutaj myslec o jakos oszczędnościach nie wiem porażka totalna...
MałaZołza widziałam reportaż, że mała piekarnia miała roczne zużycie prądu 4tys. w nowym ładzie 35tys, a po obniżkach 26tys to powiedzcie mi skąd taka mała firma się utrzyma? skąd wezmą te 22 tys ? To jest jakaś paranoja;/
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.