Rutyna niemowlaka

Jak Cie pociesze to my tez jeszcze przed RD, ale po Guciu widze ze by chcial. Odkad siostra dala mu parowke jak jemy przy stole to az proboje sie podniesc bo mysli ze to dla niego :joy: tylko zamiast zbierac sie do siadania moglby najpierw zechciec sie sam obracac na brzuch​:joy:
Kusicie ta appka :slight_smile: masz tez wersje platna?

1 polubienie

Ja włączyłam wczoraj tą demo na 7 dni a wcześniej korzystałam z bezpłatnej, tylko wpisywałam o której zasypiali i się budzili i to mi tak w miarę te drzemki wyliczalo, chociaż na sen nocny pokazywało mi jakieś dziwne godziny typu 20.40 a moi o 18.40 już są w łóżku :joy: nie mniej pomogła nawet ta darmowa wersja.
Moi w ogóle nie patrzą się na jedzenie tak jak pamiętam pierwszą córke że oczami jadła. Wydają mi się z resztą jakby byli bardziej bobasowaci niż pierwsza mając te pół roku. Ale rozwojowo chyba są do przodu bo oboje przewracają się na brzuch i podpór wysoki wszedł tez.
Ale ta neonatolog coś ma z tym RD od 4 mies bo koleżanka co karmiła tylko piersią też mi miała od niej takie zalecenia. W ogóle takie głupi tekst do mnie że lepiej żeby zjedli zupkę niż te mleko modyfikowane :see_no_evil: a odkąd dziecko 5 miesięczne się najada zupką jak poprobuje 3 łyżeczki i popluje :rofl:

Gustaw robi dramy jak nie jest przy piersi do spanka o 19:30😂 ciekawa jestem jak wyliczy to ta appka.
Az dziwne ze neonatolog tak cisnie rozszerzanie diety. Masz jakis termin kiedy chcesz zaczac?
Czyli blizniaki sie pieknie rozwijaja :heart_eyes: jesli mozesz/chcesz wrzuc foteczke :slight_smile:

Gucci to leniuch obroci sie na brzuch, ale w druga strone to juz nie no i w ciagu dnia to maksymalnie z 5razy:D po co tracic energie :slight_smile: za to nauczyl sie pluċ :joy: ciekawa jest ta matka natura :green_heart:

Tak u nas też jest zabawa w plucie i ogólnie to są takie śliniaki z nich że się śmieje że mają ciągle odkręcony kran :see_no_evil: Muszę się psychicznie nastawić do tego rd bo nie jest to moja pasja :face_with_peeking_eye: jakoś koło 18 czerwca jak dostanę natchnienia :rofl:
Moi jeszcze na plecy nie wracają sami, ale jak ich tylko położę to na brzuchu są w sekundę i tylko tak teraz się bawią

5 polubień

Jakbyś się zdecydowała na płatną wersję nappera a skończy Ci się bezpłatna to do nich napisz e maila to Ci dadzą kod 20% na roczną subskrypcję :grinning:

1 polubienie

Oo, korzystasz z tej płatnej wersji? Od wczoraj mam to demo i 77 % kalibracji , ciekawa jestem czy załaduje sie za ten czas żeby była w pełni dopasowana do moich dzieci czy specjalnie nie żeby wykupić :grinning:

Ja żyje bez apek i powiem Ci że mnie pediatra tez mówiła że powili mozna dietę rozszerzać , a skończyła 4 mce ,.na co jej mowie ze przyjdzie na to czas. Do 6 mca tylko mleczko piła :blush: w miedzy czasie próbowałam podawać sloik ale zero zainteresowania i jak juz zaczęła siedziec to wtedy zaczęłam na nowo :grin: takze u Ciebie ta data też wydaje się być baaardzo rozsądną :grin::grin::grin::hugs:

1 polubienie

Tak, ja mam tą płatną wersję :grinning: najpierw przez dwa miesiące wpisywałam kiedy dziecko spi, potem jakieś trzy-cztery dni się to kalibrowało :grinning:

Teraz obczaiłam że w apce na górze po prawej stronie jest prezencik i on daje zaproszenie z rabatem 30% przy zakładaniu konta. Wychodzi 160zl i mogę to aktywować z innego maila :stuck_out_tongue_winking_eye: zastanawiam się czy w ogole w to iść bo nic się dla mnie chyba nie zmieniło po bezpłatnej w tej próbnej

Zainstalowalam ja, ale przy 4-5pobudkach w nocy jakos nie ogarniam tego wpisywania :joy: swoja droga zrobilam glupote, bo wyjechalismy na tydzien i mlody ma meeega rozjechane te drzemki.
Cudne sa te Twoje Bobaski :heart: na zdjeciu Malutka wyglada na wieksza od brata

30%? Ja jak klikam w prezencik to mi się pojawia że mogę komuś dać aplikację z 20% rabatem

To ile u Ciebie kosztuje roczna subskrypcja? Bo u mnie 200 zł i jak do nich napisałam to mi dali 20 procent rabatu więc wychodzi na to samo bo za 160 :grinning:

To perspektywa bo Maksiu waży 7.5 a Misia 7kg i jest krótsza 5 cm :smile: ale za to jest bardziej kluskowata mimo swojej “mniejszości” . Ja na aplikacji nie wpisuje nocnych pobudek bo moje uczy otwierają się tylko na wyciągnięcie któregoś z dostawki położeniu obok i wyciągnięciu cycka :joy: tylko przez dzień wpisuje jak wstaną i każda drzemkę po kolei, chodzą jak w zegarku teraz
@usmiechnietaMama u mnie roczna 239 chyba i w prezenciku 30% , to może mają inne cenniki na androida i appla :joy:

Oooo ogólnie fajna opcja z tym rabatem

Ja tez mam 20% :smiley: a rocznie 199zl, ale nie wiem czy wykupie bo brakuje mi konsekwencji :joy:

Dzisiaj bliźniaki od 5 nie spały, w końcu po walkach po 6 stwierdziłam że idą na matę się bawić. I wbiłam a apke pokazało mi drzemka o 7 rano, no i się zgadza poszli obaj spać na równo 40min , zarejestrowałam w apce i pokazuje mi że jeden ma mieć dziś 3 drzemki w drugi 4 :smile: akurat ostatnio śpią identycznie dosłownie zasypiają i budzą się ±5 min. Chyba jeszcze algorytm pamięta że córka potrafiła spać 1.5h a od tygodnia odgapia się od brata :roll_eyes:
A masz iphona?

My wyjechalismy do babci na tydzien i mlodemu rutyna sie poprzestawiala… W nocy budzil sie dzisiaj chyba z 5razy, a w zasadzie to plakal i krzyczal chyba przez sen, ale jak tylko dostal piers to sie uspokajal. O 4 postanowilam spac w nogach u dzieci i to byl dobry pomysl bo i starsze i mlodsze spalo do 7:40 :joy:
Tak mam iphona

Mój syn ma takie napady budzi się o 23 i tak wrzeszczy, niczym go nie mogę uspokoić dopiero piersią, tak samo jak teraz się budzi z drzemki w wózku :roll_eyes:
To za to że musialyscie tyle zapłacić za iPhone to subskrypcję aplikacji macie tańszą :smile:ale po rabacie nam wychodzi tyle samo

1 polubienie

Mój ostatnio chyba ma skok i tylko na recach usypia, a w nocy to kilka razy wstaje smoczek wsadzać :confused: nie wiem czy to skok czy co

Rozumiem że każdego dnia staracie się powielać dany schemat aż wchodzi to w krew wam i dziecku, a co wtedy gdy macie jakieś wydarzenie ? Rezygnujecie z tego i wracacie uzupełniać swoją rutynę czy robicie odstępstwa od normy ?

U nas zdarzają się odstępstwa od rutyny. Zazwyczaj rutynowo odbywa się u nas tylko wieczorna kolacja z pielęgnacją, kąpielą i spanie, oraz drzemka w ciągu dnia.
Córka ma już 17 miesięcy, ale u nas to ona ustaliła pory rutyny. Nie przestawiam dziecka na spanie wcześniej, później itp. Drzemkę w dzień ma o 11, zawsze przed tym się potulimy, bierzemy pieluszkę, pijemy butle mleka już w łóżeczku i córka zasypia.
Na noc kolacja, kąpiel i pielęgnacja, czytanie i oglądanie książeczek, chwila na jakieś zabawy i wyładowanie baterii do końca i tu też butla mleka i sen :heart_hands:
Zdarzają się dni, że jesteśmy u znajomych, rodziny. Nie pędzę wtedy na złamanie karku do domu, bo spanie, drzemkę w ciągu dnia staram się jak mogę, żeby była w domu, w łóżeczku, ewentualnie na spacerze, a nocna, jak chcemy zostać gdzieś dłużej, to córkę u rodziny kąpię, u znajomych tylko przecieram chusteczkami, w zależności od tego jak jest ubrudzona i usypiam w wózku. Wózek mamy przy sobie zawsze