Sesja zdjęciowa w ciąży - tak czy nie?

To prawda, utrwalenie tego okresu na zdjęciach jest bardzo ważne dla wielu osób :heart:

Mam podobnie – nie jestem fanką sesji ani codziennego wrzucania zdjęć dzieci do sieci. Jedno-dwa zdjęcia ok, ale codzienna relacja z życia malucha to przesada. Dla mnie prywatność dziecka jest ważniejsza niż lajki. Nie każdy musi oglądać, co dziś miało na sobie.

2 polubienia

Dokładnie tak, dzieci mają prawo do prywatności

Dokładnie zdjęcia dzieci najlepiej zostawić do rodzinnego albumu. Tyle sie teraz słyszy o wykorzystywaniu zdjęć przez osoby trzecie, a co sie znajdzie w internecie to juz nie zginie.
Szkoda że osoby , którym najbardziej powinno zależeć na bezpieczeństwie maluszka, nie potrafią uszanować zdania rodziców, by nie dzielić sie zdjęciami w internecie.

O tak. Jedynie jak wujek przyjedzie to czasem coś na relację wstawi z małym ale widoczną tylko dla znajomych więc na to się zgadzam. Ale na inne już nie

Mnie wkurzają zdjęcia nóżek, rączek itp. Nie rozumiem sensu wstawiania takich zdjęć. Po co wystawiać zdjęcie stópek to chcesz się dzieckiem pochwalić to wstaw zdjęcie a nie to nie wstawiaj nic. I tysiące komentarzy pod spodem ojej już jest na świecie o matko słodziak no sory stopy jak stopy. Nie umiem sobie tego wytłumaczyć

Piękne są te sesje ciążowe, to super pamiątka. W pierwszej ciąży nie miałam, bo musiałam się oszczędzać, urodziłam w 35 tc, po cichu liczyłam, że może w drugiej, ale niestety zagrożenie przedwczesnym porodem i leżenie plackiem od 26 tc…także cóż, zrobimy rodzinną :slight_smile:

Zgadzam się w 100%. Zdjęcia dzieci powinny zostać w albumie, a nie krążyć po sieci. W internecie nic nie ginie, a bezpieczeństwo malucha jest najważniejsze. Szkoda, że niektórzy bliscy nie szanują prośby rodziców i wrzucają zdjęcia mimo zakazu.

A mnie się akurat bardzo podobają zdjęcia stópek :sweat_smile::heart: w ogóle niemowlęce stopki są takie malutkie, mięciutkie i po prostu urocze. Sama takiego nie dodałam, bo nie umiem zrobić jakiegoś ładnego, ale podziwiam za każdym razem :rofl:

No w sene całość ale jakoś od tylu czy z profilu Karcia :wink:

Ja niestety nie miałam ale też nie czuje się dobrze przed aparatem wiec mam mieszane uczucia, trochę też żałuję że mam dosyć mało zdjęć w ciąży, następnym razem będę się starała żeby uwiecznić te chwile

Mieliśmy! Cudowne wspomnienia i piejne zdjęcia. Oholnie bardzo polecam, piekny makijaż i sesja! Dodaje to pewnosci siebie i mamy pierwsze zdjecia we trojkę

Też tego nie rozumiem jak ktoś takie zdjęcia dodaje :see_no_evil:

1 polubienie

Mam dokładnie takie podejście dziecko też ma prawo do prywatności. Dzielę się zdjęciem od święta, ale codzienne relacjonowanie życia malucha to już za dużo. Internet nie zapomina, a my nie wiemy, kto i jak te zdjęcia ogląda. Prywatność ponad wszystko!

1 polubienie

Tak tak wiem ale podałam przykład stópek. Takie zdjęcia są super ale nie rozumiem sensu dodawania ich na portale. Dziecko idące z tyłu no fajnie ale nie wiem coam podziwiać sukienkę? Dresiki? I te komentarze pod zdjęciem. Pięknie, super itp rozwala mnie to. Jak ktoś chce dziecko pokazać to niech ciotkom zdjęcia powysyla a nie wstawić tak żeby nic nie pokazać

Dokładnie… mam to samo zdanie

1 polubienie

Ludzie się zachwycają teraz takimi zdj , lajkuja na potęgę i nie znam się do końca ale chyba jakos zarabiają na tych lajkach instagramowych .

Tak jakoś to jest ale to chyba nie każdy może tylko ileś tam obserwujących musi być i coś tam jeszcze chyba. Trzebay się zagłębić w temat.

No żeby zacząć na tym zarabiać to trzeba też trochę mieć obserwujących itp, no i przede wszystkim fajny pomysł na konto

I trzeba często wstawiać zdjęcia