Ja wczoraj byłam na sesji ciążowej i czekam na efekty
ooo super się złożyło , dobrze tez ze się dobrze czułaś . ja sobie nie wyobrażam żeby w tym czasie brać ślub ;/
Ja ciążę przeszłam całkiem dobrze, owszem miałam dolegliwości, aczkolwiek ślub to u nas też była tylko skromna ceremonia i obiad dla najbliższej rodziny, rodzice, dziadkowie, rodzeństwo i to tyle ![]()
No to super, że wszystko przebiegło w miarę spokojnie ![]()
Daj znać jak Ci się podobają efekty ![]()
Ja miałam sesję ciążowe w obu ciążach i dla mnie jest to super pamiątka i możliwość powrotu do miłych wspomnień. To też coś miłego dla mamy
chociaż niektórzy różnie do tego podchodzą, bo zdarzają się sytuacje, że ktoś wstawia zdjęcia do SM i chwali się ciążą, a jest poronienie albo inna tragedia
miałam znajomą, która stwierdziła, że właśnie z tego powodu nie chce robić takiej sesji i chwalić się w SM.
Miałam też taką, która się pochwaliła i urodziła martwe dziecko w 8 mscu.
Ale przecież z drugiej strony nie można zakładać, że zawsze będą działy się takie tragedie, bo nic by człowiek nie robił ze strachu.
Moja szwagierka mi opowiadała jak jej koleżanka poszła do szpitala rodzić. Szwagierka na drugi dzień napisała jak się czują , jak malutka. Nie dostała odpowiedzi. Po paru dniach dowiedziała się , że maluszek zmarł. Tzn. owinęła się pępowiną i zmarła. Przed samym porodem…ale nikt o czymś takim nie myślał . Dziewczyną dostawała gratulacje , pytania o dzidziusia . A tu taka tragedia. Wiem , że trafiła na obserwację do szpitala psychiatrycznego, ale co dalej to nie wiem.
No naprawdę tragedia, a właśnie najgorsze ja ktoś nie wie i rozdrapuje ranę. Znajoma też mi opowiadała, że jej szwagierka poroniła, a brzuszek został i ludzie się pytali na kiedy termin to wybuchała płaczem. Musiała iść na terapię, bo sobie z tym nie radziła ;/ no i ja się nie dziwię…
Super
Ale właśnie, czasami trzeba dmuchać na zimne i nie udostępniać aż tak swojej prywatności, bo różnie bywa ![]()
Przykre mega
tez miałam taka znajomą ![]()
Ja w pierwszej ciazy zrobiłam sesje i tak mi sie niepodobala z tym brzuchem
ze kolejnej nie zrobilam. Ale, że był co czas świateczny to mamy świateczna sesje z ujęciem brzuszka
Ja byłam na sesji i uważam że to super pamiątka ! Z noworodziem też byliśmy na sesji i już planuje kolejną. Prz czym znalazłam do sesji ciążowej fotografa którego zdj mi się podobały i który nie kosztował miliona. Efekt super
No wiadomo, kazdy lubi cos innego
u nas co roku własnie ta rodzinna sesja świateczna i uwielbiam porównywac dzieci z roku na rok jak sie zmieniaja ![]()
@Kasiunia1034 @Efektdomi no takie zdjęcia to super pamiątka
niby się robi miliony zdjęć telefonem, ale to nie to samo ![]()
Ja robiłam w pierwszej ciąży sesję ciążową, ale nie byłam z niej zadowolona. Fotografka przekonała mnie do “romantycznej” sesji, przebrała mnie w jakieś zwiewne sukienki (totalnie nie w moim stylu) i czułam się skrępowana i przebrana zamiast ubrana
Kolejne sesje (już z dzieckiem) robiliśmy we własnych ubraniach, bez udziwnień i inscenizacji - i te zdjęcia naprawdę lubię i często to nich wracam.
Ja w pierwszej ciąży sesję robiłam sama telefonem, w drugiej u fotografa i faktycznie te od fotografa są dużo lepsze i fajniejsza pamiątka
Ja brzuszkowej tez nie robilam , bo zle sie czulam
w ogole sie sobie nie podobalam wiex porobilam sobie sama na pamiatke , ale za to juz dziewczyną mowilam , planuje zrobic sesje jak mala zacznie chodzić, ja w mojej sukni slubnej , dosc nietypowej i malej tez chce taka podobna znalesc , chociaz nie wiem czy w tym samym kolorze , ewentualnie dla niej jakas szara albo bordową i chce tez wziac moje psiaki
Ogolnie kocham zdjecia i tez chce tak jak Domi zrobic tradycje swiateczna z fotkami ![]()
Dlatego ja wysłałam inspirację z pinteresta. Bardzo nie chciałam tych dużych balowych sukienek. Miałam garnitur na power women i z mężem jeansy i koszulkę / top. Wyszło super.
Taka sesja brzmi rzeczywiście super! Zamiast tych balowych sukni.
Też właśnie sama sobie porobiłam kilka zdj bo nie najlepiej się czułam i jeszcze tak mi brzuch popękał że bym się komfortowo nie czuła na takiej sesji nawet
Kiedys byla moda na "sweet focie’ w lustrze to i ja sobie takie strzelalam z brzuszkiem , zeby podtrzymac mode ![]()
A to moje ulubione z pociagu w 9 miesiacu ciazy , bo przeciez co moze sie wydarzyc
ryjec zaslonilam , bo wygladalam naprawde jakbym byla zmeczona zyciem ![]()
No dobra i wrzuce jeszcze jedno, bo wyraza wiecej niz 1000 slow