Sesja zdjęciowa w ciąży - tak czy nie?

Tak tak tak ! Pamiątka na całe życie :slight_smile:

1 polubienie

Takie zjęcia są najlepsze , prawdziwa pamiątka nie ustawiane naturalne :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Tak sie zastanawiam czy tylko ja mam takie zdanie . Wiec zapytam was . Dzisiaj na facebooku wyskoczyl mi profil fotografki akurat tematycznie , bo na zdjeciu byla para z dzieckiem i informacja o ciazy . Znam osobiscie tych ludzi , ale cos bardzo mi nie pasowalo . Twarz mamy byla tak przerobiona , ze wygladala jak nie ona , cera byla wlasciwie porcelanowa , widac , ze retusz wjechal ostro . I tak sobie pomyslalam , ze ja nie chcialabym takich zdjec . Takich gdzie ja ,nie jestem “soba” , tylko wyidealizowaną lalką . Z oczywistych wzgledow nie moge wam wstawic tego zdjecia .
I zeby byla jasnosc nie tylko cera byla wyretuszowana , ale wlasciwie cale twarze poprawione jak za pomocą AI .
Podobaja wam sie takie nienaturalne obrobki zdjec ?

Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby to było AI. Nam fotograf owszem zawsze coś na sesjach poprawiał, ale nigdy to nie zmieniało ogólnego wyglądu. Skóra była wygładzona, ale natyle, że jakbym miała zmarszczki, to byłyby widoczne na zdjęciach mimo retuszowania etc.

Takie poprawki sa wedlug mnie okay , takie ktore nie zmieniaja rysow twarzy wlasnie .
Wszedzie ta sztuczna inteligencja :see_no_evil: maaaasakra . Chociaz nie wydaje mi sie , bo ta babeczka akurat robi dosc duzo sesji i od kilku widze , ze zaczyna przesadzac z retuszem

Widzialam niejednokrotnie takie sesje…. Zastanawiałam sie kto tam jest na tym zdjeciu i zobaczylam, że kolezanka jest oznaczona u góry…. Zero podobienstwa serio :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

2 polubienia

Mi sie nie podobaja, znam takiego fotograła ze robi piekne foty ale takie az za bardzo idealne, te twarze takie dziwne :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:

1 polubienie

Mi się takie zdjęcia wgl nie podobają . Ja sama lubię robić zdj , ale to są takie moje takie danej chwili nie ustawiane takie tak zwane nie instagramowe :smiling_face:

Ja tez :blush: w telefonie koja galeria peka w szwach , mam 15700 zdjec :face_with_peeking_eye: staram sie co jakis czas robic miejsce i przerzucam na laptopa i selekcjonuje do wywolania :grin:

1 polubienie

Wow niezla kolekcja ja mam 8200 i wydaje mi sie ze duzo :rofl:

Ja mam obsesje na punkcie zdjec :face_with_peeking_eye: wedlug mojej galerii to moj maz jest najlepszym samotnym ojcem na swiecie :rofl: ja mam tylko kilka selfiaczkow z mala :rofl:

A z jakiego czasu masz te 17 tys zdjęć ? Ma mam 13 tys z 2,5 roku, reszta na dysku Google. I staram się co chwilę suwać duplikaty zdjęć ale marnie mi to wychodzi. Raz się zabrałam za usuwanie i usunęłam z 1,5 tys a po kilku dniach zdjęcia wróciły bo zrobiła się jakaś synchronizacja z dyskiem gooogle :joy:

1 polubienie

Prawie 2 lata :face_with_peeking_eye:
O niee najgorzej jak ta kopia zapasowa sie uwolni
Mam ogolnie wiecej zdjec , ale mowie o samym folderze “aparat” bo duzo poprzenosilam do innych podpisanych folderow z roznych wydarzen

Jezu ja też próbuje robić czystki po wgraniu na dysk ale nie zawsze się udaje :face_holding_back_tears::sweat_smile:

1 polubienie

Mi tez zawsze ciezko pozbywac sie zdjec z telefonu bo do wiekoszisci mam sentyment :face_with_peeking_eye::face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Ja mam tak samo jak ty :rofl: lubię wszystko uwieczniać . Nieraz mówię do męża zrób mi zdjęcie :rofl: to wtedy mam jakieś inne jak selfie :crazy_face:

Bo chlopom najczesciej trzeba mowic :rofl: wedlug mojej galerii zdjec moj maz jest idealnym samotnym ojcem :rofl:

Ja mam totalnie to Samo :rofl:

Jak chlopa zmotywowac do robienia wiecej zdjec ? :see_no_evil: moze ktoras ma jakies sprawdzone sposoby :see_no_evil: ja ostatnio zatrudnilam do tego moja przyjaciolke , ale wiadomo , ze nie widujemy sie codziennie czy az na tyle czesto zeby zawsze miex jakas aktualną uwaga znaznacze LADNA fotke :see_no_evil::rofl:

Czasem pokazuję inspirację z Pinteresta czy Insta i mówię „chcę coś w tym stylu”. Faceci często serio nie wiedzą, o jaki efekt nam chodzi.:rofl::rofl::rofl: ja się nieraz naoglądam na Ig i wtedy chcę aby zrobił podobnie

1 polubienie