Składka w żłobku

Pościel, śpiworki, talerzyki itp rodzice tylko przynoszą chusteczki i pampersy ewentualnie jakiś krem do pupy

To ciekawe co piszesz bo u nas było czesne chyba 2200 faktycznie , a od września jest podwyżka i właśnie 2500 z tego co pamiętam. Muszę zerknąć na umowę

@AnetteSo no to u nas są podpisane wszystkie rzeczy. Higieniczne są na podpisanych półeczkach. Każde dziecko ma swoje chodź raz już się zdarzyło że młody wrócił w nie swoim pampersie :star_struck::rofl:

1 polubienie

Wygoiglowalan na szybko i faktycznie jest limit, jak żłobek przekroczy kwota 2200 to traci prawo do aktywnie w żłobku a maksymalnie wyżywienie może kosztować 420 zł. To akurat żłobek do którego zapisaliśmy synka ma maksymalne kwoty :see_no_evil:

Moje dziecko skończyło dzisiaj żłobek . Powiem Wam, że łezka się w oku zakręciła.
Popołudniu mielismy pozegnanie. Krótki występ dzieciaków - rozdanie dyplomów ukończenia a potem dzieciaki szalały na placu zabaw.
Dostaliśmy też na pmiątkę teczkę z pracami Synka :heart:
Ale ten czas szybko ucieka.

3 polubienia

Takie pożegnania zawsze chwytają za serce. :heart: Czas z dziećmi naprawdę pędzi, dlatego warto doceniać kazda chwile , ja też każdy etap u syna ze łzami w oczach przechodzę , a już do drugiej klasy idzie :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears:

Ależ to leci …. Ja też nim się obejrzę to pewnie zleci… już chodzi 2 miesiąc …. Kiedy to zleciało

Ja pamiętam jak Go zaprowadzałam. A raczej zanosilam bo noe chodzil :heart_hands:.
A tu już pezedszkolak.
Nim się obejrze Córeczka bedzie w żlobku.

Nie wiem jak ty ale ja jak było pożegnanie starszej ze żłobkiem ryczałam jak bób.
Jestem przerażona bo za rok będzie koniec przedszkola i biorąc pod uwagę jak fenomenalną mieliśmy placówkę będzie tam chodziła młodsza ale mimo wszystko to wiem że będzie mi bardzo ciężko emocjonalnie

No ja mojego odprowadzałam bo jak poszedł do już chodził. A mieliście jakąś imprezę pożegnalną z tej okazji? A co teraz przerwa w żłobku że już koniec? Od kiedy do przedszkola idzie?

Pewien etap się zaczyna a pewien kończy :blush::blush: maluszek nooo już nie bedzie takim maluszkiem a rosnie na kawalera :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Tak mieliśmy malą.imprezkę :slight_smile:
12 dzieciaków żegnało się ze zlobkiem.
Żłobek ma 3 tygodnie przerwy. Końcówką sierpnia adaptacja w przedszkolu.

@AnetteSo łezka się zakręciła.

1 polubienie

U nas 26 sierpnia jest impreza pożegnałam 8 maluchów z tego co wiem

Też mieliśmy z synem taką imprezę , pożegnalny dyplom i pluszak - do dziś ulubiony syna

1 polubienie

Ja Ci Życzę aby adaptacja w przedszkolu wyglądała tak jak u mojej starszej, weszła do nowego miejsca jak do Siebie i pretensje były że za szybko ją odebrałam i płacz czemu ona ma wychodzić

2 polubienia

Dzięki:)
Z adaptacja w zlobku problemu nie bylo wiec loczę ze teraz będzie podobnie :slight_smile: idą w 5 albo 6 teraz ze żłobka do przedszkola :slight_smile:

A potem w marcu powtorka i kolejna zlobkowa adaptacja.
Ten czas leci zdecydowanie za szybko

1 polubienie

A jakieś dzieciaki ze żłobka idą do tego samego przedszkola ?

Tak jak pisalam w poscie wyżej 5 alno 6 dzieciaków

Pytałam czy któreś z nich przechodzą do tego samego żłobka :smile: a nie o ilosc

Tak. Przechodzą do tego samego przedszkola. Co juz napislam.

2 polubienia

Aaaa widzę :eyes: kurcze to ja jakaś ślepa jestem że tego nie widziałam a czytałam dwa razy …. Jaja :sweat_smile: