Sprawdzenie fotelika po stłuczce

Nie no jasna sprawa. Fajnie że masz samochód zastępczy bo bez samochodu jak bez ręki

Tak. Chcieli mi już wczoraj podstawić ale ja do 21 w pracy więc pani powiedziała że mi o 22 podstawią ale już mówię dobra od ojca wezmę jeszcze jeden dzień. Ale powiem ci że rzeczoznawca zgłosił że samochód jest nie jezdny i w ciągu pół godziny dzwonili do mnie z ubezpieczalni czy potrzebuję samochodu zastępczego i za chwilę dosłownie pani z wypożyczalni zadzwoniła kiedy mają mi podstawić pod dom. Dzisiaj panowie przyjechali i zostawili mi auto pod domem. Ale kurde dali mi auto za 300 tysięcy :rofl::rofl: moje jednak jest dużo tańsze więc boję się tym jeździć :rofl::rofl:

2 polubienia

A z jakiego towarzystwa ubezpieczeniowego masz ubezpieczenie ?

No to szybciutko zadziałali :face_with_peeking_eye::smiling_face:tylko się cieszyć z że tak błyskawicznie działają

Ja mam w HDi ale wszystko idzie z Warty. Chociaż teraz HDI i Warta to chyba to samo z tego co czytałam

No w szoku byłam. Chcieli mi przywieźć samochód jeszcze a ten sam dzień bo oni pracują 24 godziny.

Ooo to jestem w szoku że aż tak sprawnie to działa , też mamy w HDI a to było jedno z najtańszych ubezpieczeń więc tym bardziej się dziwię :slight_smile:

Ja tez. Ale naprawdę super sprawnie to idzie wszystko. Jeszcze mam opiekuna sprawy i w razie pytań nie dzwonię na infolinię tylko bezpośrednio do niego

1 polubienie

Ja słyszałam to samo, że muszą dać punkty. Jak właśnie moja mama miała stłuczkę a przy autach leasingowych też musi być policja

HDI to niby Warta ale jak chcesz wykupić tam ubezpieczenie a masz w Warcie to musisz normalnie formalinie się wyrejestrować i zarejestrować. Są to spółki córki

1 polubienie

Jak ja miałam stłuczkę na rondzie w listopadzie to sprawca dostał 1000 zł mandatu i punkty to nie wiem od czego to zależy.

Wow to i naprawdę na bogato u nas niby jako zastępczy dali dużo gorszy samochód. Niby podobno ta sama klasa, ale chyba najmniejsze wymagania.

Tylko z tymi wypożyczalniami i autami na zastępstwo jest to że masz za nie odpowiedzialność. Nam kiedyś chcieli dać auto ale 2000 w razie szkody typy zarysowanie czy obruszenie a mieszkamy na osiedlu i różnie z tym bywa

Tak, Warta i HDI działają wspólnie teraz od jakiegoś czasu, bo mąż od dawna tam auto ubezpiecza i właśnie jakoś w pewnym momencie jedno to towarzystwo w drugie przeszło, albo razem działają :blush:

Dokładnie tak jest i to jest dla mnie dziwne

1 polubienie

U nas to mąż sprawdza zawsze gdzie najkorzystniej wychodzi i tam ubezpiecza ja w hdi miałam przez dłuższy czas ale ostatnie dwa lata w hesti wychodziło nam taniej .

Ja do każdego foteliku jak kupowałam dostawałam paragon i jak zarejestruje sie paragon czy tam jakis kod z metki to fotelik jest ubezpieczony na 10 lat, wiec super opcja :wink: ja jestem „uczulona” na pinkcie fotelikow i nie użyłabym z wypadku/ stłuczki. Dlatego jak ktos sprzedaje na olx to jestem daleka od kupna nawet używanego z niepewnego źródła :woman_shrugging:t3:

Zależy na jakiej drodze to jest. Do nas przyjechali tacy znajomi policjanci i pytam się czy musi być mandat a on mówi że tak bo to droga powiatowa i musi wystawić najmniejszy ale musi. Przepisy też się zmieniają

Bo jak dostajesz np gorszy samochód to dzwonisz do ubezpieczalni i mówisz że ci nie odpowiada i muszą ci wymienić a jak dadzą odnowę to wypozyczacz auto a własnej wypożyczalni o obciazasz ubezpieczalnie. Nie każdy wie co można a co nie. Prawda jest taka że niektórzy ciągną kasę ile się da z ubezpieczenia i w sumie jak wiedzą jak skorzystać to korzystają

Mam pełne AC bez podpowiedzialnosci. Pan wytłumaczył że mam jeździć i niczym się nie stresować. Musieliśmy wpłacić kaucję w wysokości 1zl.

Nie słyszałam o tym nigdy a jakie masz firmy fotelików?

Wow dobrze że piszesz bo ja byłam nie świadoma

No to faktycznie nam proponowali auto i właśnie pani od razu poinformowała że w przypadku uszkodzeń rys, wgniecien itd to do 2000 mogą nas obciążyć więc podziękowaliśmy. Jakbyśmy mieli garaż i dom to jeszcze a nie na osiedlu gdzie trzymamy auto i w każdej chwili ktoś może coś zrobi. W ostatni weekend jakieś huligany szły i zerwały w wielu autach lusterkach