Dokładnie jak będzie musiał odesłać to taki towar zniszczy i tylko sprzedający jest stratny. Ale ja miałam taką sytuację że kupiłam sukienkę pisało tam stan idealny a przyszła poplamiona farbą więc złożyłam reklamację na vintedzie i kazali mi odesłać na mój koszt i jak osoba sprzedająca odbierze to zwrocą mi pieniądze…więc wysłałam oczywiście na mój koszt i sprzedający nie odebrał paczki z paczkomatu i ta sjkienka wróciła do mnie spowrotem ale pieniądze odzyskałam. Sukienkę i tak wyrzuciłam bo nie nadawała się do noszenia…
Ale masakra , że musiałaś pokrywać koszt wysyłki. Kurczę jak już dokładnie nie pamiętam , ale kupiłam książki dla dzieci , na zdjęciu super stan i opis - stan idealny. Więc zamówiłam a przyszły śmierdzące , ale no ok trudno. Otwieram a tam dedykacja dla jakiegoś dziecka i gratulacje za udział w jakimś konkursie , podpis , data , miejscowość. Szok….gdybym to kupiła np. na prezent dla kogoś . Napisałam do tej pani a ona , że nie zauważyła tej dedykacji. Wariata chciała ze mnie zrobić bo jak można czegoś takiego nie zauważyć ?? Odpisała , że mogę odesłać , ale odpuściłam. Dzieci chciały te książki czytać , były dla nas do domu. No ale jednak gdybym wiedziała to bym ich nie kupiła.
Tak, ale przynajmniej nie będzie sytuacji, że sobie zatrzymał towar za free… a w sumie jakby to pociągnąć dalej to możesz odebrać paczkę i zrobić zdjęcie ze w środku był jakiś papierek albo cukierek zamiast zwracanej rzeczy, ciekawe co wtedy ![]()
Mnie to denerwuje na vinted - kupiłam spodnie za 20 zł, a przyszły poplamione, no i co no i babka do mnie to proszę zwrócić na swój koszt…nosz kurde, spodnie za 20 zł, zwrot za 15, więc jestem stratna ![]()
Ja ostatnio sprzedałam kurtkę męża. I pan mi pisze że ma dziury i wysyła zdjęcie, i myślę, no niemozliwe, kurtka była w idealnym stanie. I ja zaznaczyłam żeby ktoś zwrócił na swój koszt i odesłał i rzeczywiście miała dziury
ten kupujący na pewno nie zrobił dziur bo są identyczne jak na zdjęciu, które wysłał. Mi teraz głupio, że taki bubel sprzedałam.
A ceny przesyłek teraz to jest jakiś kosmos.
Na olx podobno tak jest… odsyłasz i w srodku może być paierek a olx nie weryfikuje tego jakos mocno ![]()
No dokładnie tragedia . Płacisz za ochronę kupujących ale co to za ochrona jak , nie wiesz czy otrzymasz zwrot bo zależy czy uwzglednią reklamację do tego odsyłasz na swój koszt…do niczego ta ochrona. Powinni w takiej sytuacji zwracać za tą pobraną ochronę kupujących a nie jeszcze dopłacać…te oplaty za ochronę zbierają założyciele Vintedu i mają gdzieś nasze spory o towar. I albo dostaniesz kasę spowrotem albo i będziesz stratna albo odpuścisz.
Ale wiesz ty przyznałaś , że źle zrobiłaś. Zakręciłaś się pewnie , tak czasem się zdarza. Ważne , że sytuację rozwiązałyście
Jak ktoś pisze ze chce zapłatę poza vinted to faktycznie śmierdzi… ja tak chciałam kupić dostawkę z Chicco w super cenie i jak napisałam do babki to chciała już wyciągnąć dane ode mnie ze na nr tel mi wyślę coś. Coś mi cyknęlo i wrzuciłam zdjęcie w wyszukiwarkę Google i znalazłam oryginalne ogłoszenie na olx za 3 razy wyższa kwotę i z odbiorem osobistym … tamto konto chciałam zgłosić to vinted opisywalo że nie widzi złamania regulaminu
Najlepiej jest robić filmik/zdjęcia przed wysyłką paczki. Ja jak wysyłam coś wartościowego, to tak robię, bo np przy rzeczach za 5/10 złotych mi się po prostu nie chce. Ja nie zbiednieje, a myślę, że do takiej osoby karma i tak wróci
Niby tak , ale później ci powiedzą , że paczkę i tak otworzyłaś powtórnie i coś zniszczyłaś. To już kwietnia tego jak to Vinted rozpatrzy. Też nagrywam takie filmiki , no ale różnie może być.
Jeju ostatnio tego jest jakiś wysyp uważajcie
Ja tam droższych rzeczy jakoś i tak nie sprzedaje, bo oddaje rodzinie, czy gdzieś między znajomymi, więc myślę, że za paczki warte 5 złotych, to nie opłaca się takiego biznesu robić nawet ![]()
Jak ktos chce wplate poza vinted/olx to nawet sobie glowy nie zawracam , odrazu wtedy widac , ze ktoa cos kombinuje ![]()
Teraz mi sie udalo , bo pani na lokalnej grupie zapytala czy ktos ma paczke ubran do sprzedania , wiec sie odezwalam i za symboliczna kwote pani sama przyjedzie odebrac ![]()
@Mamamiski @MojeM1 Tylko też tak naprawdę żeby był jakikolwiek sens nagrywania to trzeba byłoby nagrywać cały proces bez przerwy od momentu pokazywania produktu, jego pokazania aż po wysyłkę i zamknięcie skrytki w paczkomacie, bo potem równie dobrze mogą powiedzieć że no hello w nagraniu była przerwa i podrzuciłaś inną paczkę
więc to jest problematyczne i skomplikowane, jak sprzedaje coś za ponad 80 zł to zawsze mam obawy, że i pieniędzy nie zobaczę i towaru w razie co
chociaż ostatnio mam dobre doświadczenia z kupującymi z Dani i Szwecji - miałam obawy co do takiej wysyłki, długo idą, ale kupujący mili i bezproblemowi ![]()
Cuda robią. Moja znajoma sprzedała buty za 500 zł jakieś tam Nike limitowana edycja. Mało co używane i laska wysłała jej zdjęcia że są niezgodne z opisem bo są zniszczone strasznie. Koleżanką się wkurzylayi powiedziała że ma jej odesłać i ona odesłała ale buty które nie nadają się do chodzenia. Z dziurami itp po prostu stare, zużyte buty i co koleżanka założyła spór ale tamta miała nagrane że niby rozpakowała takie same tyle że z innej paczki wyciągane. Koleżanką miała zdjęcie paczki ale to nic nie dało. Vinted uznało że koleżanka wysłała buty nie takie jak w opisie i zwrócił pieniądze kupującej. Koleżanką została bez kasy, ze zużytymi butami nie nadającymi się do chodzenia. Podejrzewamy że miała takie same i sobie wymieniła po prostu.
Matko ja bym tak nie umiała oszukac , wyrzuty sumienia by mnie zjadły
pamietam jak kiedys w ccc pani sie pomylila i nie wziela pieniedzy i jeszcze wydala mi reszte ![]()
![]()
ja odeszlam od kasy i mowie do siostry ty cos jest nie tak ja mam dwie pary butow i kasy wiecej niz mialam ![]()
![]()
![]()
wrocilam i mowie ze chyba Pani sie pomylila i nie wziela pjeniedzy …ona w szoku ze ja wogole sie wróciłam, zaczela liczyc kase i faktycznie miala mankooo …
Masakra
ale ludzie maja tupet ! Ja kiedys tylko na olx mialam sytuacje , ze paczka po prostu nie zostala do mnie wyslana . Ale z racji , ze koszt byl niski to nawet sobie tylka nie zawracałam
Powiem wam że jest na Facebooku taka grupa ,oszukani na vinted, co tam ludzie wypisują to aż włos na głowie się jeży. Poczytajcie sobie jak będziecie mieć chwilę.
@Karcia wyświetla mi się wlasnie i czasem czytam. I nooo 3 razy się ostatnio zastanwiam czy w ogóle coś wystawiać.