ludzie posiadający lidlomixa dzielą się na dwa typy, tacy którzy faktycznie go używają i tacy którzy kupili i leży i się kurzy
ale to dobry wybór, sami zdecydowaliśmy się kupić w tym roku i jesteśmy bardzo zadowoleni, wprawdzie czasem mnie coś trafia jak mam myć tą misę, ale dla tych dobrych obiadków warto się przemęczyć ![]()
A i czytałam że niektórzy normalnie tą misę wrzucają do zmywarki, jednak my się jeszcze nie odważyliśmy ![]()
A suszarka powinna być w must have liście wyprawkowej
uwielbiam za to że te ubrania są po niej takie mięciutkie i cieplutkie ![]()
Też mam Dysona i jest to wygoda bo szybciej i łatwiej ale czy masz też takie wrażenie, że jednak taki standardowy odkurzacz lepiej odkurza ? Nawet ten robot sprzątający mocniej ciągnie. Szczerze powiem, że chyba drugi raz wybrałabym coś tańszego, bo trochę mnie rozczarował.
Ja miałam wcześniej jakiś beznadziejny odkurzacz, to beznadziejnie odkurzał. Mojej mamy Dyson chodzi lepiej niż mój mimo że jest starszy. A teściowa znowu już musiała oddawać na reklamacje, bo jej się szybko wyładowywal. Ja na poczatku byłam bardzo zadowolona, ale gdzies potem stracił swoją moc. Ja teraz też bym kupiła coś tańszego, ale koniecznie z takim laserem, pokazującym ten kurz.
@daga1271 To ja polecam dreamie
właśnie koszty dysona nas trochę przeraziły i jako odkurzacz pionowy wzięliśmy dreame r20, też z tym laserkiem i no nie mam porównania z dysonem bo nigdy nie mieliśmy, ale ten dreame jest dla nas wystarczający i świetnie sobie radzi
z tej firmy mamy też robota sprzątającego już dobre 3 lata i też jesteśmy zadowoleni ![]()
Dzięki za polecajke. Widziałam, że Dreame jest w biedronce online, i z jedynie 320 naklejkami może być tańszy o 500 zł
ale za późno się zorientowałam, bo bym może więcej zakupów robiła ![]()
Haha, u nas z Lidlomixem to też różnie bywa
Są dni, że chodzi non stop, a potem przez jakiś czas stoi i zbiera kurz. Ale jak już się go odpali, to od razu przypominam sobie, czemu warto go mieć, robi serio robotę
Ja niestety nie mogę myć misy w zmywarce, bo mam za małą, ale przecież można włączyć program mycia i samo się praktycznie myje, potem tylko lekko poprawić i gotowe ![]()
A u Ciebie też od spodu misa zrobiła się taka jakby przypalona i nie da się tego domyć?
My się zastanawiamy nad kupnem bezprzewodowego odkurzacza z funkcją mycia… ale te ceny są straszne . Szukamy takiego co jest w miarę tani ale dobry
@Magdallenka0897 Ja też myślałam o tym, moja koleżanka jest przedstawicielką tego Hizero czy jak to się tam nazywa ale to nie jest dla mnie. Bo jak się używa takiego mopa/odkurzacza to trzeba to robić powoli, spokojnie, a ja czy to odkurzam czy zmywam to z prędkością światła
i z moim tempem sobie nie radził ten Hizero ![]()
no i właśnie jak mówisz, cena odstrasza
Ja siedzę na krześle, a mimo takiej godziny to brzuch mi potem tak spięło że musiałam leżec ![]()
@Wesola95 ja lidlomixa raz za czas wkładam do zmywarki, albo chociaż sam nóż bo on jest okropny w doczyszczeniu ![]()
@Magdallenka0897 my kupiliśmy 3 lata temu Roborock s6 pure za około tysiaka. Taka powierzchnię na codzień jaką odkurza to 80m2 i daje radę. Nawet dywan po nim wygląda na odkurzony i po takim cyklu cały pojemniczek się uzbiera kurzu. Wiadomo trzeba przelecieć normalnym odkurzaczem raz za czas po kątach. Mamy też w nim wkładkę mopującą ale to działa bardziej jak przetarcie na wilgotno, nie umyje zabrudzeń. Ogólnie to nie ma porównania z mocą Dysona takiego pionowego, bo pożyczałam od teściowej, ale raczej żaden robot nie zrobi takiej roboty ![]()
Haha, to wtedy dla mnie też by się nie sprawdził
@Mamaprzygod No na takiego to mnie niestety nie stać, może kiedyś ![]()
![]()
Ja mam jakiś najtańszy odkurzacz pionowy już chyba 3 lata, ciągnie super, jest leciutki, więc nawet mój 4-latek jak coś rozsypie to włącza i nim odkurza. Ma podświetlenie i odłączaną końcówkę do odkurzania sofy czy fotela,za to moja teściowa miała już kilka odkurzaczy znacznie droższych,“lepszych” firm, które w sumie dożywają roku i ciągle coś się uszkadza i trzeba odsyłać na reklamację. Czasami nie ma co przepłacać a trochę poszukać opini w internecie o tych tańszych sprzętach ![]()
A ten lidlomix bardzo mnie kusił, ale dostałam w prezencie Airfryer Ninja dwukomorowy i w swojej małej kuchni nie mam już miejsca na nic
nawet blatu mam tylko mały kawałek ![]()
A jakich firm macie te roboty sprzątające?
Faktycznie czasami nie warto przepłacać, nie wiem jak działa roomba ale na pewno mój jest dużo tańszy i spełnia oczekiwania
A z pionowym odkurzaczem kiedyś tak się nacieliśmy na takiego z aliexpress, miał super opinie w necie 350zl i chyba gorzej ciągnął od samojeżdżacego robota. Później jeszcze szwagierka i teściowa się nacięly na nowszy model tego chińskiego za 700zl i się okazał jeszcze gorszy niż nasz ![]()
Mój robot to TESLA ale jakaś czeska ![]()
ale jest dla mnie najlepszy, mam porównanie z iRobot Roomba i ta moja tesla dużo lepsza ![]()
Ja widziałam na temu , ma ktoś stamtąd ? Mojej sąsiadki babcia kupiła tam k jest zadowolona
Słyszałam same pozytywne opinie jesli suszarke masz oddzielną, a nie pralko - suszarke. Wyciagasz , skladasz i gotowe. Choc sporo osob narzeka ze lekko kurcza sie ubrania.
Nooo też to widziałam doooo przooooduuuu, dooo tyyyyllluuuu ![]()
a ja po to chce bezprzewodowy żeby było pyk, pyk i odkurzone a nie jakies spacerki sobie robić z odkurzaczem
poza tym ta cena dla mnie przegięcie
Ja mam osobno nie zauważyłam żeby się kurczyły.
Lepiej osobno bo w Palko suszarce trzeba wyjąć pół wkładu prania żeby się dobrze wysuszyło, kiedyś jakąś dziewczyna o tym pisała
Ja po pierwszym użyciu wiedziałam, że to nie dla mnie, cieszę się, że miałam taką możliwość przetestowania za darmo bo gdybym się dała namówić to bym bardzo żałowała
i też uważam, że za taką cenę to sam powinien sprzątać albo się chociaż sam czyścić ![]()
![]()
Ja mam osobne sprzęty z Elektrolux i jestem zadowolona,latem używałam tylko jak miałam jakieś wielkie gabaryty, ale zimną chodzi i nie zauważyłam żeby rachunek był większy, a mamy dodatkowo ogrzewanie pompa ciepła .
Lidlomix mamy i tak to jest że albo chodzi non stop albo stoi, ale np ciasta to wychodzą genialne z niego.
Co do robotów sprzątających to mam philipsa i Xiaomi starego o chyba lepiej mi się sprawdza Xiaomi.
Bezprzewodowy mam hizero i jestem zadowolona z niego, ale korzystam też z bezprzewodowego karchera odkurzacza bo np schody hizero nie ogarnę…
Z moich ostatnich odkryć to szmatki z raypaht, dla mnie są genialne. Ostatnio jak byłam u mamy to była zachwycona , przez dwa dni to chciała cały dom ogarnąć i była w szoku, że mimo już sprzątnięcia bo miała remont nadal te szmatki były brudne…
Niee, u mnie bez przypalen, ale jestem na Facebooku na grupie odnosnie lidlomixa i tam ludzie piszą, ze jak cos jest nie tak to robią zdjęcia i wysyłają do lidlomixa i sie nawet nie zastanawiają i często np. Dostają nową misę! Więc może spróbuj, nic nie tracisz ![]()
Ja jak mam coś przypalone to czyszczę pastą pink - można w action kupić i gąbeczką scrub mommy - jest często w lidlu / biedrze
Miałam prezentacje u siebie w domu bo szwagierka chciała zabrać ze sobą do Anglii. Dla mnie to też przerost formy nad treścią, niby spoko że umyje ale dywanu ani kanapy już tym nie odkurzysz więc trzeba mieć kolejny sprzęt. No i cena ![]()
@Wesola95 mi się przypaliła misa i wysłałam zdjęcia na reklamacje to mi odpisali z instrukcją jak włączyć mycie z kostką do zmywarki
Na razie udaje mi się doczyscić ale notorycznie podsmażanie cebuli które jest praktycznie w każdym daniu zostawia ślad.