Suszarka automatyczna / dziecięce pranie

Tak one działają na mokro :grin::grin: na sucho nie koniecznie nimi coś wytrzesz

Haha @daga1271 Ty to jesteś aparatka jak moja mama​:joy: ona też próbowała tych magicznych gąbek na sucho i jeszcze reklamacje u mnie robiła, że to nie działa i co ja jej za szajs przyniosłam :rofl: jej mina jak jej to zademonstrowałam była bezcenna :joy::rofl:do tej pory się z niej śmieję,a ona do mnie żebym nie była taka mądra,bo nie umiałam odpiąć trzepaczki od blendera i z pół roku nie wiedziałam jak to zrobić,aż ona ostatnio do mnie przyjechała i coś chciała zblenderować i poprostu przepięła końcówki a ja w szoku byłam :joy::rofl:
Człowiek się uczy całe życie :joy::joy::joy:

2 polubienia

No właśnie o takiej pojemności myślałam :+1:t2:
No to super,w takim razie Elektrolux albo Samsung, ale najlepiej pewnie wziąć pralkę i suszarkę tej samej firmy?

A ja wiem ja mam inną pralkę inna suszarkę. Pralkę mam starsza a suszarkę kupowałam pozniej. Chyba nie ma znaczenia. Jeżeli chcesz postawić jedno na drugim to tylko patrz żeby można było ale raczej one są kompatybilne ze sobą.

1 polubienie

2 w 1 zdecydowanie nie, bo jak coś jest od wszystkiego to tak naprawdę jest do niczego… Ani to porządna pralka albo porządna suszarka, lepiej 2 osobne urządzenia

W sumie u nas będą stały obok siebie,to skoro tak to upatrzyłam sobie pralkę Samsunga a suszarkę Elektroluxa :grin: do tej pory korzystaliśmy z pralki Bosch, ale ostatnio coś zacina,sama zmienia programy w czasie prania i zostawię pralkę teściowej a ja już zaryzykuję i kupię innej firmy​:wink:

1 polubienie

Tak kochana , najpierw trzeba namoczyc , kiedys czytalam , ze one zawieraja jakby farbe w sobie i aktywujesz to wodą . Mi super sie sprawdza do czyszczenia parapetow :see_no_evil:

1 polubienie

Dopiero testujemy , ale warto doplacic do lepszej klasy energetycznej zeby wlasnie pozniej sie nie rozczarować . Lepiej doplacic 200 zł niz doplacac do rachunkow co miesiac

1 polubienie

ja na wiosne mysle kupowac i tak zbieram info co watto i by bulo jak najlepiej przy dwojce dzieci

O raaaaany dziewczyny dzięki na info , sami używany tych gabek i nie wiedziałam że trzeba je namoczyć najpierw
:face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye: też szybko pod kran i ścianę np pucował chłopek i zostawiały te czerwone paproki a to juz wiem czemu jak suchą szorował to zostawały :sweat_smile:

1 polubienie

Jeśli mają stać obok siebie to sprawdź jak otwierają się drzwiczki - ewentualnie czy można zmienić stronę otwierania. Tak żeby jedne otwierały się w lewo a drugie w prawo, żeby po skończonym cyklu od razu, wygodnie przerzucić pranie do drugiego bębna, bez konieczności obchodzenia otwartych drzwiczek. A żeby miały taką samą lub podobną ładowność.

2 polubienia

Ja polecam suszarkę, pranie jest bardzo miekkie po wyjęciu. I polecam nie tylko do dzieciecych ubranek. Ja uwielbiam ręczniki z suszarki, mega przyjemne do wycierania.
A jak wyciagniesz zaraz po suszeniu i ladnie poskładasz to nie trzeba prasować :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Ja mam suszarkę, zazwyczaj prasuję tylko koszulki, ale nie uważam że są jakoś bardzo pogniecione przez suszenie w suszarce, a zapach jest intensywny, w sensie że pachnie płynem: proszkiem to pranie. Osobiście polecam

1 polubienie

Oo tak jeśli chodzi o ręczniki, to suszarka to złoto. Też uwielbiam takie cieplutkie i miękkie.

1 polubienie

O to widzisz,nie pomyślałam o tym,a będą stały obok siebie,już wprawdzie wybrane mam modele, tylko zamówić, ale w takim razie muszę sprawdzić czy wogóle jest taka możliwość z tymi drzwiczkami :+1:t2:

Uważam że każda matka powinna z porodówki wyjść z termomixem i suszarka do prania :rofl:

4 polubienia

To koniecznie sprawdź, dla wygody użytkowania warto rozważyć zmianę wyboru, choć teraz chyba większość modeli ma opcję przełożenia drzwiczek. Ja akurat mam jedno na drugim, więc mi z kolei zależało, żeby otwierały się w tę samą stronę.

1 polubienie

100%! Jestem szczęśliwą posiadaczką ale lidlomixa i liczę na to że mi pomoże :smiley: a suszarke planowałam kupić bliżej grudnia jak urodzę, tylko wczoraj po wyprasowaniu zaledwie jednej pralki ciuszków mówię mężowi że ma siadać i zamawiać już ! bo do wieczora byłam już wycięta z życia :see_no_evil: Jeszcze dodam jednego pomocnika który mnie ratuje - robot sprzątający :heart:

2 polubienia

@Mamaprzygod Ja nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez robota sprzątającego ! Jaka to jest wygoda i komfort, przy dziecku zawsze człowiek się stara, żeby te podłogi były czyste, a on naprawdę wiele ułatwia. Kiedyś nie doceniałam, teraz bym się zapłakała jakby się zepsuł :joy::joy:

1 polubienie

Ja w ciąży pierwsza wyprawkę prasowalam siedząc na piłce :smiley: teraz szwagierka mnie wyręczyła. Ja bym bardzo chciała takiego robota sprzątającego. Mam Dysona i on świetnie odkurza, no ale trzeba za nim chodzić

1 polubienie