Suszarka automatyczna / dziecięce pranie

Tak też pamiętam , teraz to takich zim nie ma aby tak się stało :see_no_evil:

Slyszlam ze przy suszarkach mniej sie kurzy w domu

A rekuperacja wpływa na ilość kurzu ?

No tam jest filtr który filtruje powietrze które włada do domu więc na pewno ma wpływ

1 polubienie

Faktycznie, otoczenie bez tekstyliów i regularna wymiana filtrów mocno wpływają na czystość powietrza.

Czasem mimo starań i minimalizmu we wnętrzach, i tak się zbiera, może to kwestia okolicy, nawiewu, a może po prostu urok naszych domów.

To prawda, mniej prania na grzejnikach czy suszarkach stojących, mniej pyłków i kurzu w domu.

U nas mąż chce zrobić rekuperację w łazience, żeby było mniej wilgoci. Nie wiedziałam, że to też na kurz działa. Super

Rekuperacja ma sens jeżeli jest zrobiona w całym domu bo w pewnych pomieszczeniach masz rury które wyciągają powietrze a w innych te które nawiewają więc powietrze się miesza

My mamy straszną wilgoć w łazience, jak się kończy okres grzewczy to zaraz nam puchną drzwi i ciężko się je zamyka. Mąż chciał taki jakiś wentylator założyć, ale kuzyn-hydraulik męża stwierdził że to nic nie da i żeby taka rekuperację zrobić. Kolega męża co też ma w domu zrobione to wyśmiał ten pomysł. Nie wiem co teraz zrobimy…:grinning::grinning:

O jeny to faktycznie zagwozdka

Myślę że macie po prostu złą wentylację, jeśli mieszkacie w domu jednorodzinnym to warto popytać i zainstalować dobry wentylator który wam całe powietrze z pomieszczenia wyciągnie na zewnątrz domu,mój brat ma mikroskopijną łazienkę,a wyciąg z pomieszczenia ma taki że jak stoisz na dworze pod rurą z której uchodzi wilgoć to czujesz wszystko na sobie :sweat_smile: też będziemy inwestować w coś takiego,bo mamy łazienkę na poddaszu i o ile latem super się wentyluje tak zimą przy zamkniętym oknie masakra. Ale co do mieszkania to już chyba jakieś pochłaniacze wilgoci :wink:

U nas w kazdym pomieszczeniu jest rura co wsysa i wypuszcza nawiew z bialymi anemostatami , tak powinno sie zakładać żeby to mialo sens :slight_smile:
Faktycznie zimą czuje chłód ,zwlaszcza w salonie gdzie często się siedzi i zero wilgoci , pleśni.

W jesienno zimowym faktycznie bywa pewnie pomocna, ale teraz w lato, ja czasami jak rozwieszę jedno pranie, to zanim skończy się prać drugie, to pierwsze już ściągam, a wcale nie wstawiam prania na długie programy :sweat_smile:

Ja też uwielbiam ten zapach! Pamiętam do dziś, jak mama wszystko wieszała na balkonie, nie ważne jaka była temperatura. Wystawiała choćby na pół godziny. Później takie zimne wnosiła do domu, a zapach unosił się długo długo :heart:

My właśnie mamy mieć w całym domu , i to że będzie możliwość mniej kurzu to super :grinning:

1 polubienie

A w bloku się zakłada reku ? Pisałaś kiedyś że mieszkasz w bloku o ile dobrze pamiętam

W kamienicy. Więc z wentylacją u nas spory problem. Z tego co piszecie to rzeczywiście bez sensu. Niby są takie urządzenia do jednego pomieszczenia, ale kosztuje to 1500 zł i jak ma nic nie dać to bez sensu.
Pochłaniacz wilgoci mamy taki elektryczny i dużo on daje, bo co tydzień pełny zbiornik. Może drugi dokupimy to będzie najlepiej

1 polubienie

Może faktycznie warto spróbować z drugim. Wydaje mi się , że będzie dobry efekt

To dość drogo :confused: . A cholera wie czy zadział