Suszarka automatyczna / dziecięce pranie

My nie mamy rekuperacji, ale też jakoś chyba nam to umknęło, bo nawet nie pamiętam, żebyśmy rozważali jej założenie. Moja siostra ma, ale szczerze mówiąc nigdy nie zauważyłam różnicy w jakości powietrza.

No właśnie mnie to przekonuje :slight_smile:

1 polubienie

Póki co właśnie nie narzekamy, że jej nie mamy, a pieniądze Przeznaczyliśmy na coś innego. Okna u nas są zawsze otwarte by przewietrzyć mieszkanie, bo nauczeni jesteśmy tego z domu.

A jak się wypowiecie się w kwestii poboru prądu? Czy zauważyłyście znaczne powiększenie się rachunku po zakupie suszarki? :slight_smile:

U nas nie było jakiegoś znacznego pogorszenia się wysokości rachunku :smiley:

2 polubienia

Teściowa ma suszarkę i też mówi, że nie ma jakiejś kolosalnej różnicy, a używa jej naprawdę dużo. Nie używa tylko latem, jak jest ładna pogoda, bo woli wtedy suszyć na dworze

1 polubienie

Super! Dobrze wiedzieć bo w domu już mam tyle sprzętów że rachunek nie jest mały a to kolejny kolos :see_no_evil: przy zmianie z 1 dziecka na 3 to chyba ułatwiłoby życie :smirk:

Suszarka to świetna sprawa, mam suszarkę i pralkę z elektroluxa i bardzo polecam :wink: nie muszę już patrzeć na stojąca byle gdzie suszarkę z ubraniami :grinning: po wyjęciu ubrań z takiej elektrycznej te ubrania są mięciutkie, fajne i pachnące , dobra inwestycja

1 polubienie

My mamy dodatkowo ogrzewanie elektryczne, więc zrezygnowaliśmy z płyty indukcyjnej, bo moja znajoma ma podobne ogrzewanie i płytę i jej rachunki za prąd to blisko 1000 złotych w sezonie grzewczym, a u nas wychodzi po 300/500

A ubrania wymagają prasowania ? :slight_smile:

Mamy w domu parownice - ale używamy jej dosłownie od święta, te wyjęte z suszarki go gotowe do ubrania bez prasowania :wink:

2 polubienia

To zależy jaka tkanina i jakie masz poczucie estetyki :stuck_out_tongue_winking_eye: ważne jest, żeby wyjąć od razu po skończonym cyklu rozłożyć na płasko i wygładzić rękoma lub na wieszaki. Niektóre tkaniny, zwłaszcza grubsza bawełna faktycznie nie wymaga prasowania, ale jak dla mnie już cieńsze koszulki zwijają się na dole i przy szyi i ja takie zwykłe prasuje, bo niechlujnie to wygląda.

1 polubienie

Mi się podobają takie wyprasowane ubrania, podziwiam, że ktoś zawsze jest w takiej gładkiej koszulce. Ale u siebie udaje, że nie widzę że jest pomięta :crazy_face:

Ja prasuje wszystko :see_no_evil: tylko t shirty robocze męża odpuszczam. Córki ubranka wszystkie od początku prasowałam, więc teraz przy trójce odciążylabym się trochę. Oczywiście nie oczekuje cudów że wyciągnę ubrania jak z magla ale jak będę miała część wygładzonych to będę usatysfakcjonowana :smiley:

Ja prasowalam syna do 15 miesiąca. Ale ciezko mi już było wystać z brzuchem przy desce. A wyciągnięte z suszarki są miękkie i w miarę proste :smiley:

1 polubienie

Prasowanie jeszcze nie dla samego prasowania a do wyciągnięcia na długość koszulek bo córka jest wysoka i wszystko ma krótkie już kupowane największe jakie się da :face_with_peeking_eye: a suszarka nie kurczy ubrań?

Mój mąż swego czasu nie było opcji, żeby wyszedł w nieuprasowanej koszulce :rofl: ależ mnie tym drażnił, bo ja już gotowa, a on rozkłada żelazko, bo mu się koszulka pogniotła :rofl::rofl:

Ja te dziecięce suszę w programie delikatnym, a koszul i swoich delikatnych rzeczy nie wkładam. Takich zwykłych ubrań nie zauważyłam żeby kurczyła.

Ja mam takiego kolegę, do tego zawsze ma kupione białe adidasy i są one śnieżnobiałe. Ja nie wiem jak on to robi :smiley:

A to ja dlatego nie mam białych butów, bo bym o nie nie zadbała :rofl::rofl:miałam białe airforce, nie powiem, bo miałam je dość długo, ale później podeszwa zżółkła :rofl::rofl: