My nie mamy rekuperacji, ale też jakoś chyba nam to umknęło, bo nawet nie pamiętam, żebyśmy rozważali jej założenie. Moja siostra ma, ale szczerze mówiąc nigdy nie zauważyłam różnicy w jakości powietrza.
No właśnie mnie to przekonuje ![]()
Póki co właśnie nie narzekamy, że jej nie mamy, a pieniądze Przeznaczyliśmy na coś innego. Okna u nas są zawsze otwarte by przewietrzyć mieszkanie, bo nauczeni jesteśmy tego z domu.
A jak się wypowiecie się w kwestii poboru prądu? Czy zauważyłyście znaczne powiększenie się rachunku po zakupie suszarki? ![]()
U nas nie było jakiegoś znacznego pogorszenia się wysokości rachunku ![]()
Teściowa ma suszarkę i też mówi, że nie ma jakiejś kolosalnej różnicy, a używa jej naprawdę dużo. Nie używa tylko latem, jak jest ładna pogoda, bo woli wtedy suszyć na dworze
Super! Dobrze wiedzieć bo w domu już mam tyle sprzętów że rachunek nie jest mały a to kolejny kolos
przy zmianie z 1 dziecka na 3 to chyba ułatwiłoby życie ![]()
Suszarka to świetna sprawa, mam suszarkę i pralkę z elektroluxa i bardzo polecam
nie muszę już patrzeć na stojąca byle gdzie suszarkę z ubraniami
po wyjęciu ubrań z takiej elektrycznej te ubrania są mięciutkie, fajne i pachnące , dobra inwestycja
My mamy dodatkowo ogrzewanie elektryczne, więc zrezygnowaliśmy z płyty indukcyjnej, bo moja znajoma ma podobne ogrzewanie i płytę i jej rachunki za prąd to blisko 1000 złotych w sezonie grzewczym, a u nas wychodzi po 300/500
A ubrania wymagają prasowania ? ![]()
Mamy w domu parownice - ale używamy jej dosłownie od święta, te wyjęte z suszarki go gotowe do ubrania bez prasowania ![]()
To zależy jaka tkanina i jakie masz poczucie estetyki
ważne jest, żeby wyjąć od razu po skończonym cyklu rozłożyć na płasko i wygładzić rękoma lub na wieszaki. Niektóre tkaniny, zwłaszcza grubsza bawełna faktycznie nie wymaga prasowania, ale jak dla mnie już cieńsze koszulki zwijają się na dole i przy szyi i ja takie zwykłe prasuje, bo niechlujnie to wygląda.
Mi się podobają takie wyprasowane ubrania, podziwiam, że ktoś zawsze jest w takiej gładkiej koszulce. Ale u siebie udaje, że nie widzę że jest pomięta ![]()
Ja prasuje wszystko
tylko t shirty robocze męża odpuszczam. Córki ubranka wszystkie od początku prasowałam, więc teraz przy trójce odciążylabym się trochę. Oczywiście nie oczekuje cudów że wyciągnę ubrania jak z magla ale jak będę miała część wygładzonych to będę usatysfakcjonowana ![]()
Ja prasowalam syna do 15 miesiąca. Ale ciezko mi już było wystać z brzuchem przy desce. A wyciągnięte z suszarki są miękkie i w miarę proste ![]()
Prasowanie jeszcze nie dla samego prasowania a do wyciągnięcia na długość koszulek bo córka jest wysoka i wszystko ma krótkie już kupowane największe jakie się da
a suszarka nie kurczy ubrań?
Mój mąż swego czasu nie było opcji, żeby wyszedł w nieuprasowanej koszulce
ależ mnie tym drażnił, bo ja już gotowa, a on rozkłada żelazko, bo mu się koszulka pogniotła ![]()
![]()
Ja te dziecięce suszę w programie delikatnym, a koszul i swoich delikatnych rzeczy nie wkładam. Takich zwykłych ubrań nie zauważyłam żeby kurczyła.
Ja mam takiego kolegę, do tego zawsze ma kupione białe adidasy i są one śnieżnobiałe. Ja nie wiem jak on to robi ![]()
A to ja dlatego nie mam białych butów, bo bym o nie nie zadbała ![]()
miałam białe airforce, nie powiem, bo miałam je dość długo, ale później podeszwa zżółkła ![]()
![]()