Kurcze myślałam że potrzeba jeszcze czasu , ale może faktycznie lepiej pójść , mama nadzieję że to nie jakieś rozejście mięśni
Ja bardzo żałuję że nie kupiłam rowerka. Kupiliśmy wiele lat temu z mężem orbitrek bo czytałam że ma dużo korzyści, więcej mięśni pracuje, że nie obciąża tak stawów i ogólnie że ma o wiele więcej zalet, ale co z tego jak mi się źle z niego korzysta, więc czasem tylko zetrę kurz z niego
chociaż ostatnio mąż zaczął z niego korzystać ale też mówi że jednak rowerek jest o wiele lepszy. Moja mama też kupiła orbitrek to robi jej za wieszak na ubrania
Zastanawiam się nad dokupieniem podstawki do zwykłego roweru żeby korzystać z niego stacjonarnie.
Ja kiedys mialam rowerek stacjonarny , najpierw pedalowalam i ogladalam telewizje na nim , a pozniej byl dodatkową szafą . Stwierdzialam , ze nigdy więcej, bo mam slomiany zapal a pozniej oddaje zeby mi nie zagracal , skoro i tak go nie uzywam . Nawet kiedys bieznie kupilam , i zgadnijcie , sluzyla jedynie za podest do lozka dla mojego starszego psiaka ![]()
Jak juz przestalabyc potrzebna to sprzedalam i tez obiecalam sobie , ze nie wpadne na takie pomysly juz ![]()
Hahahah odzekonalas mnie żeby nie kupować jednak tego stelaża na rower ani bieżni, szkoda pieniędzy na tak drogie wieszaki na ubrania
ale z ta bieżnia jako podest dla psa to genialny pomysł
my naszym psiakom kupilismy schodki
zanim miałam psy to nawet nie wiedziałam że takie rzeczy istnieją ![]()
Ja polecam bieżnię, ale nawet nie taką do biegania ale chociażby do chodzenia na której zrobicie max 6km/h, one są małe i można spokojnie je trzymać pod biurkiem, no i nie są bardzo drogie bo znajdzie się już jakaś dobra do 600 zł
my mieliśmy, ale się zepsuła, ale na pewno niedługo kupimy jakąś inną lepszą, mąż na niej chodził i pracował przy biurku, fajna sprawa ![]()
U nas tak samo bieżnia jest do rozwieszania mokrego Koca po praniu , a rowerek służy za wieszak
i tak zanim do odgrace to już mi się nie chce jeździć. ![]()
![]()
![]()
Mam tak samo jak ty hahahaha pierwsze parę tygodni a potem już leży właśnie też rowerek miałam , piłkę do fitnessu , ciężarki itp
Nie wiedziałam że są takie bieżnie. Może mezowi na urodziny bym kupiła.
@SylwiaMK ja na nim tyle jeździłam że aż się zepsuł ![]()
Na poczatku psiak nie mial problemu z wejsciem na lozko , pozniej na starsze lata zaczely sie problemy a bieznia juz byla
i to wlasciwie psiak sobie zrobil z niej podest bo pewnie tez bym sama na to.nie wpadla ![]()
@Lola1 mi kiedys przyjaciolka zaproponowala , zeby kupic sobie taki zestaw do fitnesu i obiecała , ze bedzie do mnie przyjeżdżać i bedziemy cwiczyc razem
powiedzialam jej , ze za te pieniadze mozemy zrobic cos lepszego. Bo pocwiczylybysmy raz moze max 2 i tyle by bylo naszego spalania kalorii ![]()
No dokładnie hahaha strata kasy chyba że ktoś naprawdę jest uparty i ćwiczy itp .
Moja upartosc konczy sie na skakance za 30 zl na 2 tygodnie , wiec naprawde odpada (nie polecam , myslalam , ze cyc mi odpadnie) ![]()
![]()
Dwa tygodnie to i tak długo
w pracy kiedyś zrobili nam paczki z prezentami, ale takimi fit, była skakanka, jakieś fit przekąski, jakaś piłeczka fitness itp skakałam 2 razy ![]()
Mi też brzuszek został ale to chyba normalne . Będę pewnie robić jakieś ćwiczenia na brzuch żeby wzmocnić mięśnie brzucha . Ale 4 miesiące po porodzie może być to jeszcze chyba za wcześnie na ćwiczenia ale po pół roku myślę że powoli zaczne od najprostrzych ćwiczeń ![]()
To ja tak na bieżni miałam jak na siłownię poszłam hahahah chłopy mają zdecydowanie łatwiej , nie dziwię się że większość na siłowni to chłopy , ja myślałam że mi cycki że stanika wypadną hahah
@SylwiaMK hahahah ale świetny prezent , to już lepiej by dali standardowo paczkę kawy i parę słodyczy to każdy spożytkuje ![]()
@Patrycjaw25 właśnie też myślę czy jeszcze nie poczekać z tym fizjo i ćwiczeniami do tego 6 miesiąca żeby sobie nie zrobić krzywdy czy coś tymi ćwiczeniami
My zrobiliśmy takie przy okazji strojenia balkonu hahaha nawet nie był przebrany bo tak na szybko wpadł pomysł
@Lola1 @Patrycjaw25 najlepiej iść do fizjo uro specjalizujący sie w rehabilitacji po porodzie. Dobierze cieczenia i pokaże czego unikać. Ja mimo tego że mam spore doświadczenie z ćwiczeniami, wiem jak je poroawnie wykonywać i jakich mięśni nie mogę jeszcze ćwiczyć to mimo wszystko wstrzymuje się z aktywnością do wizyty u fizjo którą mam w przyszłym tygodniu. Teraz jestem 8 tygodni po porodzie.
Wykonuje tyko ćwiczenia, które robiłam od pierwszych dni po cc, które pokazała fizjo w szpitalu. Ginekolog dał mi już zgodę na ćwiczenia, bez angażowania mięśni prostych i skośnych brzucha natomiast mówił żeby ćwiczyć mięśnie głębokie i poprzeczne. Ale nie chce ich wykonywać na własną rękę bez wizyty u fizjo, która też zalecił ![]()
Ale słodziak
świetne to zdjęcie ci wyszło
ja mojemu słodziakowi muszę zrobić przy choince ale mój jeszcze nie siedzi więc zrobię mu w pozycji leżącej ![]()
@SylwiaMK muszę w takim razie i ja wybrać się do fizjo dobierze mi bezpieczne cwiczenia żeby sobie nie zaszkodzić.
Takie zdjecia najlepsze
szybko i nie planowane ![]()
![]()
![]()
No i nawet nie musiałam pajacowac jak to zawsze przy zdjęciach a ładne wyszły hahahha