U nas teraz ten boston terrier jest i tez ma płaski ten pyszczek
matko kochana, oby nic takiego nie miało miejsca ![]()
Haha coś tam ma jakiś kubraczek ![]()
ale żeby nie było to nie jest taki potulny piesek! Na Sylwestra u taty byli znajomi i podpowiadał że jednego Killer dziabnął w palca pod stołem ![]()
![]()
@Efektdomi oko mu może wypaść? Omg, ja nawet o tym nie wiedziałam ![]()
![]()
No haha, ale tak jak @SylwiaMK napisała, że te rasy „krótkopyskie” ![]()
![]()
O kurczę nie spodziewałabym się nawet ![]()
Kiedyś przyjechali do nas znajomi z chihuahua to naszego młodszego buldoga sobie ustawiła
starsza się nie dała
zazwyczaj takie małe pieski nie sa potulne ![]()
Kiedyś ktoś mi mówił że właśnie też rasy z krótkim pyszczkiem są narażone na wypadnięcie oka ale totalnie o tym zapomniałam i teraz będę się bała o te moje dwie wariatki ![]()
I jeszcze pekińczyki też są na to narażone.
Współczuję
jest bardzo fajna książka dla dzieci „najlePsi przyjaciele”. Tam jest pięknie pokazane życie psa od szczeniaka do seniora i śmierci psa…. Naprawdę ładna książka , łatwa do zrozumienia
Wyobrażasz to sobie? Wpadają do Ciebie znajomi wszystko fajnie, piesek szczeka a nagle mówisz : o kurczę przepraszam was na chwilę, ale mojemu psu wypadło oko, włożę i zaraz do was wracam ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nie no haha, mama nadzieje, że to tylko tak informacjnie, że trzeba uważać a nie, że faktycznie jest to częste, że trzeba łapać oko ![]()
Hahahaha leze ze śmiechu
chociaż jakbym musiała tak powiedzieć znajomym to nie byłoby mi do śmiechu ![]()
Generalnie psiaki , ktore maja krotkie kufy sa bardziej podatne na takie “urazy” shih tzu , pekinczyki , buldogi i tak dalej . Ale pomimo tej legendy zdarza sie to nie zbyt czesto . Zwykle one po prostu szybciej sie męczą i chrapią .
@Wesola95 imię godne tego rottweilera ![]()
Normalnie psi modele ![]()
![]()
![]()
Tak, z chrapaniem to cała moje dwie buldożki chrapią jak zepsuty traktor mimo tego że miały korektę nosa i podniebienia. Ale jest w sumie plus - na mojego synka działają jak szumis
im głośniej chrapią tym lepiej mi się śpi ![]()
Haha shih tzu tez mi chrapie , czasami w nocy tak mozno , ze sama sie budzi swoim chrapaniem
ja juz przywyklam , ale jak ktos przyjeżdża a nie ma stycznosci z takimi psiakami to potrafi niezle sie zdziwic
Slyszalam, że pieski z tej rasy też głośno puszczają gazy ![]()
To dobrze słyszałaś
najgorzej było w pracy na home office na różnych spotkaniach online i weź tu wytłumacz że to pies a nie ja ![]()
Buldogi to naprawdę mają „dar” do chrapania i puszczania bąków
mamy w rodzinie jednego buldozka i chłopak potrafi dać popis ![]()
Mojemu mezowi marzyl sie buldog ale jak poczytal co te psy wlasnie potrafia odpuscil ![]()
Ja kiedyś zawsze też chciałam pieska, ale jak pomyślałam o tym wychudzeniu na dwór rano czy wieczorem to stwierdziłam , że lepszy już jest kot ![]()
No tak pies to obowiazek ja mam i psa i kota
czasami chodzimy na zmiane z psem ale wiecej chodze ja ![]()
![]()
![]()