Ostatnio mnie kusiła ta zupa ale trochę się bałam. Dobrze że piszesz że jest spoko, to kupię na jakis mega szybki obiad ![]()
Kocham te zupę serio !
Dziękuję bardzo, nie zauważyłam a nawet mnie oznaczyłaś
albo być może przeczytałam ale zapomniałam ![]()
Krokiety też robiłam i potwierdzam pyszne ! ![]()
Gofry zawsze robię z przepisu lidlomixa
te z 4 jajek i smakują ja z budki z nad morza ![]()
O kurcze
to jq bym ciagle miala wlaczony ten ekran
a niech prawi komplementy ![]()
Ja gofry robię z przepisu Ania gotuje i też wychodzą mega
Jeśli chodzi o gofry, to mnóstwo przepisów przerobiłam, włącznie z vege oraz tymi z serka wiejskiego. Jednak najlepszy przepis to ten:
Ja też robiłam z przepisu Ania gotuje ale tam trochę jest roboty bo oddzielnie dwie masy @chloria chętnie przetestuje ten co podałaś przepis …… wygląda na dość łatwy
@chloria narobilas mi smaka i musiałam rano zrobić gofry ![]()
Z tych przepisów co wrzucałaś robiłam kiedyś, one super się sprawdzają w gofrownicy słabszej lub średniej mocy. Przy mocniejszej gofrownicy idealnie się sprawdzają przepisy gdzie ubija się białka - wtedy gofry są chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku. Przy słabszej gofrownicy te z Ania gotuje nie byly takie chrupiące a jak potrzymałam dłużej żeby góra była chrupiąca to środek był suchy
@Magdallenka0897 Ja dziś robiłam gofry i składniki dawałam na oko
ten z lidlomixa wygląda ciekawie
@Mamuska357 ja ten przepis z Ania gotuje uwielbiam przez to że gofry są puszyste w środku, ale żeby wyszedł prosto i szybko to wrzucam białka do robota kuchennego i one się same ubijają, a resztę składników miksuję blenderem w wysokim pojemniku albo w blenderze kielichowym (nakładanym na robota kuchennego). I jak już mam idealnie połączone składniki to dodaję do białek - wiem że powinno się robić na odwrót, białko do masy ale nie chce mi się szukać kolejnej większej miski
Dość łatwy i szybki, mocno rozgrzać trzeba gofrownice i uwaga! - nawet odgrzane są extra ![]()
![]()
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia naszego dziewczyny! ![]()
![]()
A jak je odgrzewasz ?
Wkładam do gofrownicy i odgrzewam ![]()
No to ja najpierw robię masę w mikserze planetarnym, przelewam do miski, myję misę i ubijam białka. Białka ubite przelewam do miski z masą i mieszam już łyżką.
@chloria z ciekawości przetestuje ten przepis. Ja robię gofry w nakładkach gofrowych Tefal, zobaczymy jak wyjdzie
Musze kupic gofrownice , ale mi smaka narobiłyście, ja nie moge tu wchodzic w ten wątek ![]()
![]()
Taaa też nie mogę tu wchodzić
w planach na śniadanie miałam fit owsiankę a zrobiłam gofry z dżemem, bo tu zerknęłam ![]()
Najgorzej jak wejdziesz tu glodna ![]()
![]()
![]()
Mnie przez forum nawiedzily gołąbki ![]()
Ja nie mam gofrownicy
musze sie zaopatrzyć i to koniecznie bo jezyk mi uciekl do … ![]()
![]()
Ja mam takie urządzenie ala opiekacz itd, gdzie wymienia się płytki tylko na te gofrowe, albo na takie kanapkowe czy takie grillowe i np podpiekam wtedy tortille
w sumie chyba takie urządzenie najfajniej, bo nie masz typowo samej gofrownicy, tylko może się przydać też do innych jedzonek tylko wymieniasz płytki ![]()
Jak byłam dzieckiem to uwielbiałam gołąbki z sosem pomidorowym, ale zostawiałam właśnie zawsze ten liść kapusty. I robiłam jeszcze taką ciapę z tego farszu i sosu
a teraz nie wiem jak można pominąć kapustę, skoro ona jest taka dobra ![]()
Też niestety nie mam gofrownicy
muszę sobie sprawić, chociaż nie wiem gdzie zmieszczę kolejny sprzęt kuchenny, będzie ciężko
chciałam właśnie w celu zaoszczędzenia miejsca kupić takiego grilla z wymiennymi płytkami, ale mój chłop się uparł na jeden konkretny model grilla i chociaż jest on super, to nie ma w nim opcji wymiany płytek. Co prawda też słyszałam, że najlepiej kupić typową gofrownicę i to z dużą mocą, bo takie sprzęty 3w1 często są za słabe i nie zawsze gofry w nich wychodzą. Myślę jednak, że dużo zależy od przepisu.