Szybkie przepisy na super obiady 🥗

Ja do tostow mam takiego jakby ala grila :frowning: ale nienwiem czy poradze sobie teraz bez gofrownicy i chyba tez kupie taka z wymiennymi plytami
@Lea ja tez mam problem z miejscem na kolejny sprzet :sweat_smile::face_with_peeking_eye: lacze sie w bolu

1 polubienie

Ooo dziekuje , nigdy tak nie robiłam @SylwiaMK wlansie jest bardziej gęsta @asiam1 za mna przez forum tez chodzą gołąbki :rofl::see_no_evil::see_no_evil: i jest taki plan żeby zrobić w tym tygodniu :smiley: @Mamii i nie trzeba mieć tyle sprzętów :smiley:

Mój obiad na dziś - makaron w kremowym sosie z ricottą i suszonymi pomidorami :tomato:

1 polubienie

Kurczak po toskańsku brzmi super, wypróbuje na pewno. Zupy krem lidlomix robi mistrzowskie to prawda. Dzięki za polecajki.

@chloria muszę przetestować ten przepis na gofry, ja robię zawsze z lidlomixa gofry belgijskie.

Przepysznie wygląda ten makaronik

A jakie macie gofrownice ? Ja mam dezala i jestem zadowolona.

2 polubienia

Ja jak mialam lidlomoxa uwielbialam jedno zupe ale nie pamietam nazwy, z kabanosem, fasolka :wink:

Mmmmm wygląda ekstra, aż poczułam głód. Ja uwielbiam wszystkie makarony

1 polubienie

Moja gofrownica to ta :arrow_down::arrow_down::arrow_down:
Ja jestem bardzo zadowolona - gofry chrupiące i duże :cherry_blossom::waffle:

https://www.euro.com.pl/gofrownice/raven-eg004bx.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=ad_pla&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=14770221243&gbraid=0AAAAAD6k90E2SzmLlVLt4JQsE78ZWDX4J&gclid=Cj0KCQjw37nNBhDkARIsAEBGI8Nudztyth44kAZ3KDEf4-l1kddT14P_yi8i7W80v-cD84_RNsqFan4aAuazEALw_wcB

Ja mam z dezal (dostałam) i też jest super ale cena mniej korzystna, ale jak bym miała sobie kupić to ta Twoja jest super i cena mega

1 polubienie

Ja mam ta pare lat, jestem nią zachwycona :heart:

1 polubienie

Ja z kolei mam tefala grill i do tego mam nakładki do gofrownicy i super wychodzą gofry

Ja miałam kiedyś takie urządzenie 3 w 1 ale było bardzo słabe, miło chyba 700w (chyba z mpm) i po czasie wyłamała mi się ta część do zmiany nakładek więc mogę tylko używać jako tostera bo nie da się wyciągnąć tej nakładki :see_no_evil:

To u mnie super to dział i robi bardzo fajne gofry

Ooooo mniam brzmi super

Tak, to jest właśnie super bo nie trzeba aż tak zagracać mieszkania jak są właśnie te urządzenia kilka w 1 :star_struck: ja akurat wole tak, że zdecydowanie im mniej sprzętów tym lepiej :stuck_out_tongue_winking_eye:

I to rzeczywiście smakuje jak taki truskawkowy miód? Jakiś posmak to daje? Mój dziadek jest pszczelarzem i takiego nigdy mi nie oferował :crazy_face:

O matko zapomniałam o tych zupach, kiedys przy każdych zakupach brała. Ja jeszcze wietnamska lubię

1 polubienie

O tak! Jest pyszna! Z takich gotowych zup ja jeszcze bardzo lubię z biedronki - dyniowa, z marchwi, pomidorowa, pyszne są

I z żabki też lubię te gotowe zupki zwłaszcza tajska :grin:

1 polubienie

Tak , bo to nie sa zadne aromaty tylko prawdziwe truskawki :grin:

Wietnamskiej nie próbowałam, ale generalnie wszystkie dają radę jak ma się ochotę na zupkę, a nie na czasu :wink:

Któraś z was może piekła bułki w AF? Znalazłam przepis jakiś, ale ciekawa jestem, czy faktycznie wychodzą fajne :sweat_smile: