Szybkie przepisy na super obiady 🥗

Dziękuję za polecenie, ja zawsze na nie patrzę a nigdy nie kupiłam i się zastanawiałam czy dobre . Teraz na pewno kupię i posmakuje , czy to moje smaki :smiley:

Ja piekłam ale takie białkowe z serka wiejskiego i wyszły :sweat_smile:

1 polubienie

O właśnie o takich mowę!! A podesłałabyś mi też przepis, żebym mogła sobie porównać?

1 polubienie

O kurczę, to był jakieś przepis z tiktoka, ale nie zapisywałam :sweat_smile:

Te zupy z Lidla (jest taka pomidorowa) też ma spoko skład i jest bardzo smaczna

1 polubienie

Muszę wypróbować te zupki ,bo nie jadłam ich jeszcze . Buraczków taki gotowych np nie lubię , wolę sama ugotować

No jak nie ma czasu gotować to fajna alternatywa

Uwielbiam te przepisy na szybko z tik toka :grin: nie dosc ze zazwyczaj to sa takie przepisy na 1 brudne naczynie , co koooocham , bo nie ma pozniej sprzatania pol dnia to jeszcze sa serio dobre

1 polubienie

Ja dużo rzeczy :confused: teraz robię i piekę / smażę w air
fryer. Nie dość że się robi szybko i beztluszczowo to jeszcze smacznie

1 polubienie

A jadłyście serniczki z serka wiejskiego z frajera - omg, najlepszy deserek :sunny:

1 polubienie

Widziałam przepis ale jeszcze się nie skusiłam by zrobić. Za to robiła skyrnik. Ale też robiła racuchy z jabłkami, kotlety, polędwicę wieprzowa, kurczaki, nuggetsy ……

1 polubienie

Nie widzialam a masz przepis ? :wink:

Ten chyba jest najbardziej podstawowy - wszystkie składniki zbledowac i piec - tylko każdy airfrayer ma inną moc, więc najlepiej sobie obserwować :grinning:

1 polubienie

A co do jest pdp ? :see_no_evil:

Proszek do pieczenia :sweat_smile:

1 polubienie

Haha dzieki bo juz sie zastanawialam co to za tajemniczy skladnik :speak_no_evil:

Hahah po takim przywitaniu to aż chce się gotować :rofl::smiling_face_with_three_hearts:
@SylwiaMK tez lubię ten przepis na gofry wychodzą bardzo dobre :cherry_blossom: narobiłaś smaka tym zdj :face_with_hand_over_mouth:
@ewelka8990 ja długo nie wchodziłam w ten wątek , a po wejściu nabrałam ochotę tylko na słodkie , gofry :waffle:
@Mamii a moc tego urządzenia jest odpowiednio dobra aby wyszły chrupiące gofry ? Bo słyszałam że do dobrych gofrów musi być mocna gofrownica
@Lea masz rację tych sprzętów jest tyle nie ma gdzie ich chować . A na rynek wchodzą co chwilę fajne nowości
@Mamuska357 a jak tak polecasz AF to powiedz mi czym się różni od zwykłego piekarnika bo ja się zastanawiam nad nim

Generalnie robi się szybciej jedzenie po cyrkulacja powietrze jest większa (szybciej krąży powietrze w komorze) więc szybciej się robi potrawa. AF nie trzeba rozgrzewać. Łatwiej się czyści. Ja dalej używam piekarnika np do pieczenia chleba ale już znacznie rzadziej z niego korzystam.

A jak ogólnie grill ? Robiłaś w nim może steki ? Ja się właśnie zastanawiam nad zakupem.

Jest rewelacyjny. Mięso wychodzi idealne. Ma różne stopnie wysmażenia i w trakcie ci informuje dźwiękiem i kolorem który stopień się zrobił. Tosty wychodzą super. Łatwo się myje. Masz gotowe programy i możesz sama ustawić temperaturę. Ja używam od 9 lat i jestem zadowolona. Mam jeszcze nakładkę taką do pieczenia ciast czy lazani i też jest super. Do tego jest aplikacja z przepisami