Szybkie przepisy na super obiady 🥗

Właśnie szukałam dobrego grilla , bo miałam też z tefala ale miał dużo mniej funkcji , właściwie tylko pokrętło z temperaturą i mi padł po 10 latach i chciałam jakiegoś lepszego zakupić .

Szczerze to nie wiem jak z tą mocą, ja robiłam gofry raz i mi smakowały, ale nie jestem jakoś wymagająca żeby były szczególnie chrupiące itd. :sweat_smile: wiadomo jeśli chce się takie naprawdę superowe to na pewno by musiała być typowa jakaś fajna jakościowo gofrownica :grin:

Dziekuję za opinię, chyba sie skusze na jakąś wersję tegi optigrila :heart:

2 polubienia

Ja polecam :star_struck: czasem są promocje z dodatkowymi nakładkami więc warto w to iść

Jakie miałaś do tego foremki?
@Mamii jak mam tą gofrownice
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/gofrownice/gofrownica-gotze-jensen-gwm750?gad_source=1&gad_campaignid=20613731929&gbraid=0AAAAADoIO69wLneSEiMr6U_Q8tjKS9Crx&gclid=CjwKCAjwpcTNBhA5EiwAdO1S9tW9WfupJbOJ2uomoTbEJE5P1ArMILXEsQQE6HFqzFLfj94g3bQCERoCJoAQAvD_BwEjest nawet teraz w promocji za 170 zł . Polecił mi ją kiedyś szwagier , on pracuje w Media Expert więc się trochę zna na sprzętach więc @Mama.kacperka polecam Ci , u mnie zawsze wychodzą chrupiące takie na prawdę jak z budki z nad morza :smiley:

1 polubienie

@Magdallenka0897
Ją pieke w szklanych pojemnikach z ikei - okrągłe lub kwadratowe :cherry_blossom:

Ja znowu nie chciałam nieść osobno grilla , osobno gofrownicy bo ma mało miejsca w kuchni stąd patent by dokupić nakładkę do tefala. Słyszałam też że lepiej kupić dedykowaną gofrownice niż nakładę z czym nie mogę się zgodzić bo moje gofry w niej z przepisu Ania gotuje wy godzą jak z nad morza

A co dzisiaj macie dobrego na obiad ? Ja zrobiłam w końcu te gołąbki o których tydzień temu cały czas pisaliśmy :smiling_face::face_with_hand_over_mouth:

2 polubienia

Ja mam chlopski garnek czyli wszystko co w lodowce :rofl::see_no_evil:

1 polubienie

Ja miałam makaron z nduja z wczoraj. Mega szybko się robi, ale nduja jest bardzo pikantna i nie każdemu może smakować. My z mężem uwielbiamy :smiley:

1 polubienie

Ja dzisiaj miałam ochotę na klopsy w sosie pomidorowym więc zrobiłam i już zjadłam porcję choć na jednej na pewno się nie skończy :rofl::rofl:oby zostało dla męża jak wróci z pracy.

1 polubienie

Macie jakis dobry przepis na kurczak slodko kwasny ? Chodzi za mna :wink:

Uwielbiam kurczaka slodki-kwasnego, ale zamawianego z knajpy :smile: z ananasem, którego w innym wydaniu nie znoszę :smile:

1 polubienie

Ja robię zawsze ten z kwestii smaku, a jak mi się nie chce to kupuję gotowy sos ten z biedronki w słoiku i też przejdzie no ale wiadomo to nie to samo .

2 polubienia

Mi mama wczoraj przywiozła ryż z jabłkami który polubiłam w ciąży i jest mega pyszny :yum:

1 polubienie

U mnie ziemniaczki, schab w sosie własnym i mizeria :cucumber:

U mnie kotlet schabowy z mizerią i frytkami był enponoefzialek. Robiłam go w air fryer

1 polubienie

Nigdy nie jadłam i aż musiałam wpisać w Google, co to jest :face_with_hand_over_mouth::see_no_evil: @ewelka8990 ja smażę cebulę , dodaje piers z kurczaka na patelni i dodaje sos słodko kwaśny ze słoika, kukurydzę z puszki i podaje z ryżem . O coś takiego chodziło? :see_no_evil: @Mamuska357 oo mizeria , uwielbiam :heart_eyes: ale jeszcze w tym roku nie robiłam , czekam aż ogórki będą mi lepiej smakować

1 polubienie

U mnie mizerie mąż uwielbia :face_with_hand_over_mouth: czasem robię w śmietanie a czasem w jogurcie naturalnym.
Czasem też robię ogórki w occie

Ja uwielbiam pierś z kurczaka , ziemniaczki z sosem mizerie i do tego kalafior mmmm :smiling_face_with_three_hearts: ja robię w śmietanie z cukrem lub mleko z cukrem . A Ty dodajesz cukier ? Bo wiem , że każdy robi inaczej :smiley:

1 polubienie