Najpierw daje sól i czekam chwile żeby puściły soki, wylewam tą wodę i dodaje śmietanę najlepiej gęstą (lubię jak jest gest mizeria a nie wodnista) lub jogurt i cukier oraz trochę pieprzu
„Makaron z włoską pikantną kiełbasą „ nie brzmi zbyt wykwintnie
no ale jest mega dobre i ma kremową konsystencję bo ta kiełbasa się rozpuszcza w sosie. Nduja często jest w lidlu podczas tygodnia włoskiego ale akurat ta lidlowa jest mega pikantna. Uwielbiam pizzę z nduja i z mascarpone - a w pizzeri obok nas dają jeszcze miód ![]()
Ale mi dziewczyny narobiłyście ochoty na mizerię ![]()
Ja oprócz mizerii jeszcze robiłam surówkę z kiszonej kapusty z cebulą i marchewką
U mnie dzis ziemniaczko smażone z cebulka i koperkiem i do tego Śledzik w sosie musztardowym.
A to ja nie lubię takich Kiełbas ![]()
i tym bardziej nie lubię ostrego , wić odpada
@Mamuska357 ja też lubię ale bez cebuli bo nie lubię i zamiast tego dodaje szczypiorek ![]()
W sumie też można. Ja też do sałatek lubię pora dodawać
Ja czasami robię taką na słodko, z cukrem. A czasami taka bardzo octowa
. Obie wersje uwielbiam 🫶🏻
A takiej octowej to nie jadłam
lubię na słodko tylko ![]()
Ja to znowu uwielbiam mocno chrupiące , kiedyś mieliśmy za słabą i były bardzo miękkie .
A wykładałaś na kratkę ?
Tak ja zawsze kładę na kratkę ![]()
A no to tak, wszystko zależy od gustu ![]()
Ooooo jacie ale apetyczna
Wygląda przepysznie
też za mną sałatka cezar ostatnio chodzi
chyba będę musiała w końcu zrobić, bo to zdjęcie to widzę kolejne znaki ![]()
To parmezan? Kooocham po prostu kocham . Teraz jak tak sobie na niego papatrzylam to bym carbonare zjadla… a ja robie wszytsko sama bez fixow i tak dalej , wiex sam sos jest meeega kaloryczny a staram sie zrzucic wage
jak zyc , dziewczyny , jak zyc ![]()
Chociaz moj maz dzisiaj tez zaszalal , nie wiem czy jadlyscie , bo ja tego nie znalam zanim on mi nie pokazal .
Makaron z przysmazonym boczkiem, cebulką i twarogiem . No nie pomaga mi , ale to jest serio mega dobre i robi sie bardzo szybko
Oo, ale masz tam dobrocie
a co tam jest dobrego ?
Oooo nie jadłam ale w sumie ciekawe połączenie. Ja też uwielbiam parmezan lub grana padane. Nie wyobrażam sobie makaronu bez tego sera
Ja tez!!! A ile kcal tam jest ![]()
no ale dla mnie musi byc!
U nas zawsze sie jadlo makaron z bialym serem i cebulka ![]()