Szybkie przepisy na super obiady 🥗

Najpierw daje sól i czekam chwile żeby puściły soki, wylewam tą wodę i dodaje śmietanę najlepiej gęstą (lubię jak jest gest mizeria a nie wodnista) lub jogurt i cukier oraz trochę pieprzu

„Makaron z włoską pikantną kiełbasą „ nie brzmi zbyt wykwintnie :joy: no ale jest mega dobre i ma kremową konsystencję bo ta kiełbasa się rozpuszcza w sosie. Nduja często jest w lidlu podczas tygodnia włoskiego ale akurat ta lidlowa jest mega pikantna. Uwielbiam pizzę z nduja i z mascarpone - a w pizzeri obok nas dają jeszcze miód :smiley:
Ale mi dziewczyny narobiłyście ochoty na mizerię :smiley:

1 polubienie

Ja oprócz mizerii jeszcze robiłam surówkę z kiszonej kapusty z cebulą i marchewką

U mnie dzis ziemniaczko smażone z cebulka i koperkiem i do tego Śledzik w sosie musztardowym.

A to ja nie lubię takich Kiełbas :face_with_hand_over_mouth::see_no_evil: i tym bardziej nie lubię ostrego , wić odpada :see_no_evil: @Mamuska357 ja też lubię ale bez cebuli bo nie lubię i zamiast tego dodaje szczypiorek :slight_smile:

W sumie też można. Ja też do sałatek lubię pora dodawać

Ja czasami robię taką na słodko, z cukrem. A czasami taka bardzo octowa :sweat_smile:. Obie wersje uwielbiam 🫶🏻

A takiej octowej to nie jadłam :smiley: lubię na słodko tylko :smiley:

Ja to znowu uwielbiam mocno chrupiące , kiedyś mieliśmy za słabą i były bardzo miękkie .

A wykładałaś na kratkę ?

Tak ja zawsze kładę na kratkę :blush:

1 polubienie

A no to tak, wszystko zależy od gustu :star_struck:

Dziś na obiad sałatka ala Cezar :leafy_green:

2 polubienia

Ooooo jacie ale apetyczna

1 polubienie

Wygląda przepysznie :star_struck: też za mną sałatka cezar ostatnio chodzi :sweat_smile: chyba będę musiała w końcu zrobić, bo to zdjęcie to widzę kolejne znaki :joy:

1 polubienie

To parmezan? Kooocham po prostu kocham . Teraz jak tak sobie na niego papatrzylam to bym carbonare zjadla… a ja robie wszytsko sama bez fixow i tak dalej , wiex sam sos jest meeega kaloryczny a staram sie zrzucic wage :see_no_evil: jak zyc , dziewczyny , jak zyc :sweat_smile:
Chociaz moj maz dzisiaj tez zaszalal , nie wiem czy jadlyscie , bo ja tego nie znalam zanim on mi nie pokazal .
Makaron z przysmazonym boczkiem, cebulką i twarogiem . No nie pomaga mi , ale to jest serio mega dobre i robi sie bardzo szybko

2 polubienia

Oo, ale masz tam dobrocie :smiling_face_with_three_hearts: a co tam jest dobrego ?

1 polubienie

Oooo nie jadłam ale w sumie ciekawe połączenie. Ja też uwielbiam parmezan lub grana padane. Nie wyobrażam sobie makaronu bez tego sera

1 polubienie

Ja tez!!! A ile kcal tam jest :joy::joy: no ale dla mnie musi byc!

2 polubienia

U nas zawsze sie jadlo makaron z bialym serem i cebulka :wink:

2 polubienia