Szybkie przepisy na super obiady 🥗

Super Ci wyszło to sushi . Ja też tylko pałeczkami jem :+1:

1 polubienie

@chloria zachęcona twoim obiadem też robiłam spaghetti z boczkiem, szparagiem i mascarpone

4 polubienia

O super - mega apetycznie wygląda! Jak Ci smakował @Mamuska357 ? :smiley::grinning:

@Efektdomi @Mamamalwi
Macie szczęście że jutro na sushi idę, bo mam mega ochotę! :cherry_blossom::heart:

1 polubienie

:yum:Pyszne :smiling_face_with_three_hearts:, kiedyś robiłam ale bez szparagów i na śmietance …… ale ten pomysł co podałaś z mascarpone jest mega, bardzo fajny zamiennik :blush:

1 polubienie

@Efektdomi mam tak samo, pałeczkami zupełnie inaczej smakuje :hugs: mnie nauczyła córka, bo bez jej instrukcji słabo mi szło :joy::joy::joy:

2 polubienia

@Mamuska357 mega się cieszę że Ci się spodobał ten patent! Spróbuj sobie zrobić zupkę krem (pomidorowy, z pora, z białych warzyw lub jaki lubisz) i dodaj mascarpone - to jest pychota dopiero :smiley:🩷

@Mamamalwi @Efektdomi
Ta ja nauczyłam się jeść pałeczkami… jak zamówiłam pierwsze sushi w restauracji - dostałam rolki, pałeczki i włączyłam yt :smiley: Ale teraz bez pałeczek nie umie jeść :smiley:

2 polubienia

Wygląda super smacznie ! Chyba spróbuję u siebie

Oczywiście że tak zrobię, teraz będę eksperymentować z tym, bo do tej pory tylko do ciast dodawałam :slightly_smiling_face::face_with_peeking_eye:mascarpon
Mogłam tylko nieco więcej wody dolać, zrobię to następnym razem

@Mamamamusia polecam, szybki i fajny przepis

1 polubienie

Nigdy nie jadlam ? A nie czuc posmaku slodkiego ? :wink:

Nie bo w sumie sam mascarpone specjalnie słodki nie jest…. Dopiero jak połączysz go ze śmietanką i cukrem pudrem to jest :upside_down_face:

2 polubienia

Ja sie uczylam kiedys z yt ale nie wychodziło mi :sweat_smile::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Nooo teraz to bez pałeczek nie podchodze do sushi :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Dzisiejsze sushi i ramen :heart::fried_shrimp::ramen::sushi:

3 polubienia

To chyba będzie dobry wątek - dziewczyny które mają airfryera! Jaki polecacie ? Chcemy kupić, dziś! :grinning:na pewno dwukolorowy i mąż kazał podpytać na tym moim forum :sweat_smile: może coś doradzicie?

@Wesola95
Ja mam ale jakiś noname z aldika - kupiłam 3 lata temu na próbę. Nie do zdarcia :sweat_smile:
Ale jakbym teraz miała kupować to NINJA bym kupiła :sweat_smile:

1 polubienie

No właśnie zastanawiamy się między Philipsem a ninja :face_with_peeking_eye::grinning:

1 polubienie

Ja ma Philips i jestem zadowolona, ale o ninja słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii. Bierz największy jak się da bo ja mam jednokomorowy i jak chce zrobić frytki + udka to już nie ma miejsca

Ja używam COSORI pionowy dwukomorowy

Mega polecam. Dolny kosz ma dwie grzałki góra i dół. Kosze są ceramiczne. Super się je myje. Ma do dolnego kosza ruszt więc może mieć w sumie 3 poziomy smażenia. Ma też aplikację na telofon ale nie ma tam za wiele przepisów, ja tam trzymam swoje przepisy :upside_down_face: i można za jej pomocą sterować urządzeniem zdalnie.

Ja kupiłam philipsa :blush: i po dwóch dniach oddałam na rzecz tego :star_struck: ten jest wypany, pojemny i ma mega dużo dobrych opinii.

Wszystko w nim robię: panierowane kotlety, kalafior, ryby, smażę kiełbasę, kaszankę, frytki, nogi z kury, becon, placki ziemniaczane, racuchy, ryby, rolady z mięsa czy z ciasta francuskiego :face_with_hand_over_mouth::smiling_face_with_three_hearts: Robiłam też polędwicę wieprzową i raz pulpety w sosie :upside_down_face: uwielbiam to urządzenie …. Bo jest szybkie i łatwe w utrzymaniu czystości

2 polubienia

Wygląda super! Zapomniałam dodać, że szukam czegos do 600/700 zł :face_with_peeking_eye: :grinning:

1 polubienie