Ooo to podobnie , spróbujcie następnym razem te cebulę dorzucić super smak podbija
Mój syn dzisiaj do mnie przyszedł ze chce zjeść zupę cebulową ![]()
Ja nawet nie wiedziałam , że taka istnieje
nigdy nie jadłam i nie słyszałam o takiej ![]()
Ja slyszalam ale nie jadłam bo nie lubie cebuli i nie wiem czy bym przełkneła zupe cebulowa ![]()
@Maja.zielonka @ewelka8990 @Mamma_NK dziewczyny spróbujcie zupy czosnkowej! Jest przepyszna i to jest jedna z top ulubionych zup krem moja i męża! Pychota i wcale nie jest aż taka straszna jak nazwa wskazuje ![]()
Jej zaskakujecie tymi nazwami zup też nie słyszałam i no i oczywiście nie jadałam . ![]()
ciekawe jak w smaku , jeszcze na cebulową czy czosnkową bym zjadłaz ale rybnej
też nie jadłam , i nie zjadła bym ![]()
Oj uwierz że są amatorzy którzy lubią takie zupy. U mnie teść to mam wrażenie że mógłby żyć tylko o cebuli, czosnku i jabłkach ![]()
Co do zupy rybnej, też niekoniecznie są to moje smaki ale z ciekawości kiedyś spróbowałam. Ale chyba jeszcze nie trafiłam na dobrą restaurację w której taką serwują ![]()
Kiedyś spróbowałam zupę z węgorza no i tej zdecydowanie nie polecam. Ale wiem że są tacy którzy uwielbiają ![]()
Ale mi zrobiłaś smaka ![]()
Są też tacy co cebulę jedzą jak jabłko
![]()
To prawda
ja wogole nie lubie cebuli, ani na pizzy , jedynie taka mało wyczuwalna to zjem ![]()
Ja robiłam udka z kurczaka sałatka coleslaw i frytki to taki najlepszy standardzie i szybko w piecyku lub Air fryerze, zupa pomidorowa a teraz na nowy rok kupiłam szynkę marynowana w zubrowce do tego opiekane ziemniaki i myślę nad surówka ![]()
U mnie to zawsze jest drama bo wjeżdża KFC z ich golf Kentucky
i ja zawsze potem mówię że to ostatni raz ( aż do czasu gdy powiem że nie mam pomysłu weny i chęci na gotowanie
)
Zupa krem z cebuli jest super
Robilam z różnych przepisów z neta.
Jak samej cebuli nie lubię tak tutaj jestem na tak.
Ja bardzo lubię , jeszcze z grzankami albo zapieczoną pod ciastem francuskim
Oczywiście że tak. Wczoraj byliśmy w galerii i musieliśmy zajść do KFC. Mały tak wcinał frytki z tortillą że nawet nic nie mówił tylko jadł. Raz na rok nawet dziecku hamskie jedzenie nie zaszkodzi a on był bardziej zadowolony z tego jedzenia niż z zakupów ![]()
![]()
Osobiście uwielbiam maczka i pamiętam jak za dzieciaka tam się organizowało urodziny i malowali buzię!![]()
ciekawe czy w dzisiejszych czasach takie urodziny by przeszły, czy rodzice mieli by obiekcje co do takich urodzin i jedzenia tam ![]()
Moje dziecko by przyszło i było by zadowolone
ale pewnie 80%. Zaproszonych by odmówiło ![]()
A kiedys zrobić urodziny w mcdonaldzie w tej specjalnej sali to było bogactwo i każdy chciał byc zaproszony ![]()
Też uwielbiam krem pomidorowy z kulkami mozzarelli! ![]()
![]()
Ooo @Wesola95 czosnkowej nie próbowałam, ale w takim razie mam plan kulinarny na przyrządzenie takiej w Nowym Roku ![]()
@Maja.zielonka cebulowa mimo że brzmi może nieciekawie ma zupełnie niepozorny smak i naprawdę jest przepyszna
do tego grzanki - rewelacja ![]()
Moja chrześnica miała teraz urodziny w maku, ale kończyła 11 lat. To wszyscy byli zadowoleni. I oni często tak robią. Najpierw jakieś trampoliny, teraz mieli dekorowanie poduszek, a potem mak