Szybkie przepisy na super obiady 🥗

Ooo to podobnie , spróbujcie następnym razem te cebulę dorzucić super smak podbija

Mój syn dzisiaj do mnie przyszedł ze chce zjeść zupę cebulową :sweat_smile:

1 polubienie

Ja nawet nie wiedziałam , że taka istnieje :rofl: nigdy nie jadłam i nie słyszałam o takiej :rofl:

Ja slyszalam ale nie jadłam bo nie lubie cebuli i nie wiem czy bym przełkneła zupe cebulowa :face_with_peeking_eye:

@Maja.zielonka @ewelka8990 @Mamma_NK dziewczyny spróbujcie zupy czosnkowej! Jest przepyszna i to jest jedna z top ulubionych zup krem moja i męża! Pychota i wcale nie jest aż taka straszna jak nazwa wskazuje :sweat_smile:

https://youtube.com/shorts/KmhLD_JAiis?si=HXBqB2_Txq8QDw2X

1 polubienie

Jej zaskakujecie tymi nazwami zup też nie słyszałam i no i oczywiście nie jadałam . :rofl::sweat_smile: ciekawe jak w smaku , jeszcze na cebulową czy czosnkową bym zjadłaz ale rybnej :nauseated_face: też nie jadłam , i nie zjadła bym :nauseated_face:

Oj uwierz że są amatorzy którzy lubią takie zupy. U mnie teść to mam wrażenie że mógłby żyć tylko o cebuli, czosnku i jabłkach :laughing:
Co do zupy rybnej, też niekoniecznie są to moje smaki ale z ciekawości kiedyś spróbowałam. Ale chyba jeszcze nie trafiłam na dobrą restaurację w której taką serwują :sweat_smile:
Kiedyś spróbowałam zupę z węgorza no i tej zdecydowanie nie polecam. Ale wiem że są tacy którzy uwielbiają :blush:

Ale mi zrobiłaś smaka :rofl:

Są też tacy co cebulę jedzą jak jabłko :green_apple: :sweat_smile:

To prawda :joy: ja wogole nie lubie cebuli, ani na pizzy , jedynie taka mało wyczuwalna to zjem :sweat_smile:

1 polubienie

Ja robiłam udka z kurczaka sałatka coleslaw i frytki to taki najlepszy standardzie i szybko w piecyku lub Air fryerze, zupa pomidorowa a teraz na nowy rok kupiłam szynkę marynowana w zubrowce do tego opiekane ziemniaki i myślę nad surówka :yum:

U mnie to zawsze jest drama bo wjeżdża KFC z ich golf Kentucky :melting_face: i ja zawsze potem mówię że to ostatni raz ( aż do czasu gdy powiem że nie mam pomysłu weny i chęci na gotowanie :stuck_out_tongue_closed_eyes:)

Zupa krem z cebuli jest super :slightly_smiling_face: Robilam z różnych przepisów z neta.
Jak samej cebuli nie lubię tak tutaj jestem na tak.

Ja bardzo lubię , jeszcze z grzankami albo zapieczoną pod ciastem francuskim

Oczywiście że tak. Wczoraj byliśmy w galerii i musieliśmy zajść do KFC. Mały tak wcinał frytki z tortillą że nawet nic nie mówił tylko jadł. Raz na rok nawet dziecku hamskie jedzenie nie zaszkodzi a on był bardziej zadowolony z tego jedzenia niż z zakupów :rofl::rofl:

2 polubienia

Osobiście uwielbiam maczka i pamiętam jak za dzieciaka tam się organizowało urodziny i malowali buzię!:heart_eyes:
ciekawe czy w dzisiejszych czasach takie urodziny by przeszły, czy rodzice mieli by obiekcje co do takich urodzin i jedzenia tam :sweat_smile:

Moje dziecko by przyszło i było by zadowolone :rofl: ale pewnie 80%. Zaproszonych by odmówiło :rofl:

A kiedys zrobić urodziny w mcdonaldzie w tej specjalnej sali to było bogactwo i każdy chciał byc zaproszony :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Też uwielbiam krem pomidorowy z kulkami mozzarelli! :star_struck::star_struck:

Ooo @Wesola95 czosnkowej nie próbowałam, ale w takim razie mam plan kulinarny na przyrządzenie takiej w Nowym Roku :stuck_out_tongue_winking_eye:

@Maja.zielonka cebulowa mimo że brzmi może nieciekawie ma zupełnie niepozorny smak i naprawdę jest przepyszna :smiley: do tego grzanki - rewelacja :star_struck:

Moja chrześnica miała teraz urodziny w maku, ale kończyła 11 lat. To wszyscy byli zadowoleni. I oni często tak robią. Najpierw jakieś trampoliny, teraz mieli dekorowanie poduszek, a potem mak