Szybkie przepisy na super obiady 🥗

Ejj to airfryer nie jest po to żeby właśnie nas wyręczyć i nie musieć smażyć na patelni?:grinning:

1 polubienie

Też taki obiad robię często na szybko warzywka i pierś z kurczaka . Chwila moment i gotowe.

Ja kurczaka jeszcze nie praktykowałam :grinning:
Ale pewnie i tak najpierw przydałoby się go zrobić w jakieś marynacie i z dodatkiem oleju :grinning:

Kurczaka wcześniej też smażyłam w AF na funkcji smażenia z temperaturą 190 stopni przez 10 min

@Wesola95 tak, właśnie po to jest i dlatego najpierw lekko podsmażyłam kurczaka a potem dołożyłam warzywa w przyprawach

@Redax33 wlasnie wczoraj miałam inne zajęcia i chciałam coś na szybko i to było mega szybkie, smaczne i pożywne

@Mamamalwi @Efektdomi piękne sushi :heart: uwielbiam i kocham domowe sushi. Ja robie zawsze serek philadelphia, sałata, ogórek zielony, por, awokado, prażona cebulka, krewatka w tempurze/panko, trochę sosu teriyaki i sezam :heart: uwielbiam to połączenie. Zamiast krewetki pasuje też Łosoś pieczony lub wędzony. Dla mnie najlepsze sushi to z krewetka w tempurze lub panko :heart:

@Wesola95 airfryer z philipsa to najlepszy wybór :blush: będziesz zadowolona. Ja lubię wrzucać do niego warzywam (cukinia,cebula,papryka) i je tak fajnie grillować. Udka z kurczaka i skrzydełka wychodzą super i w kilka chwił. Pierś z kurczaka też mega tylko nie można za długo. Polecam kupić papier do pieczenia do airfryera, w action są :blush:

1 polubienie

@Wesola95 koniecznie też kup coś takiego (znalazłam tanio w Sinsay)

1 polubienie

Dziś właśnie robiliśmy kurczaka i warzywka - pyszne wyszło :heart: Ale dobrze, że pisze o tym papierze! Nawet nie wiedziałam, że jest taki do airfrayera​:sweat_smile::grinning: jeszcze muszę jakieś foremki silikonowe dokupić

@Mamuska357 dziękuję :heart: mamy ten gadżet :grinning:

Ja mam papier do pieczenia ale jak chce żeby się fajnie kurczak przypiekł to nie używam :face_with_hand_over_mouth: ale to sprawdzisz u siebie metodą prób i błędów jak ci najlepiej będzie wychodzić. Ja mam foremek sylikonowa. Kupiłam w lidlu

Na szybko a wygląda bardzo smacznie :smiling_face:

1 polubienie

Sa tez w action silikonowe foremki i takie male na babeczki polecam :wink:

1 polubienie

Ja kupowałam na temu :speak_no_evil:

Robilas sama sos ? Kocham czosnkowy calym serduszkiem . Masz jakis sprawdzony przepis ? Nadal szukam tego idealnego
Ja dzis suroweczka z warzyw z cioci ogrodka .
Prosto , salata , biala rzodkiew , szczypiorek i na koniec lyzka smietany

Ja robię z przepisu lidlomixa i jest pyszny

1 polubienie

Dziekuje , zapisalam sobie . Nigdy nie dodawalam cytryny

Cytryna daje na prawdę super smak :smiling_face:

Tak są też w Action. Widziałam ostatnio. Ja kupiłam w Lidlu bo akurat były i tanio bo po 12.99 za sztukę

@Magdallenka0897 ja do pieczenia czy gotowania nie używam rzeczy z temu bo są może i tanie ale z kiepskich i rakotwórczych materiałów robione. Jednak pod wpływem ciepła ulatniają się szkodliwe substancje i przenikają do jedzenia. Nie kupuję też ubrań dla malucha i siebie ani zabawek

@asiam1 ja daje 2-3 łyżek jogurtu naturalnego, czosnek (zazwyczaj 1 dorodny ząbek), łyżkę majonezu, sól i pieprz do smaku. Czasem jak mam to dodaje cytrynę. Nigdy nie daje cukru
Sałatka wygląda mega :grin:

1 polubienie

Ja do pieczenia i gotowania też nie, z temu kupiłam ten psikacz

1 polubienie

Ja psikacz kupiła na temu za jakieś grosze - już któryś rok sprawdza się rewelacyjnie :olive:

1 polubienie

Dokładnie ja też, a drugi mam do ogrodu :see_no_evil:

1 polubienie

Propozycja na szybki obiadek ORZOTTO Z KURCZAKIEM I SZPARAGAMI :herb::olive:

3 polubienia