Pani do masterchefa idz!
🩷
O mamo , zawsze narobisz apetytu tym jedzonkiem . Naprawdę podziwiam ![]()
Widzę że obecnie królują szparagi ![]()
Ale u ciebie wszystko wygląda smacznie ![]()
![]()
a co na kolację? ![]()
Jak są tu fani Księżula, to mam kebab gemuse, który dostał ostatnio MUALA - ten z kolejkami na 2 godziny ![]()
![]()
To jest coś innego, niż osiedlowy kebab z czosnkowym - to level up ![]()
Oo moj maz go czesto oglada . Az taki pyszny ?
Łoooo matko zjadlabym:rofl:![]()
![]()
![]()
![]()
@asiam1
Dla mnie mega - jakby był nie z Polski! ![]()
![]()
Na wierzchu pełno świeżej mięty i sera słonego (coś w stylu z prawdziwej fety). Bułka nie zapycha, jest mega. A w środku mięsko cieniutko krojone, świeże i pieczone warzywa - no rozpływa się w ustach ![]()
Chciałabym spróbować i porównać z tym z Berlina ![]()
Oooo ja go bardzo lubię oglądać z mężem ![]()
Mięty
moja babcia zawsze dodaje do farszu poerogow ruskich troche miety i bardzo ni to smakuje . Ale mi smaka zrobilas
juz chyba wiem co bede probiwac w berlinie na nasteony wyjazd
Mniam ! U nas też takie robią ale jakoś nie jadłam jeszcze tego z miętą , zawsze się zastanawiałam czy jest dobry ![]()
![]()
Też nigdy nie jadłam tego kebaba gemuse, a trochę ich widziałam w Gdańsku. @chloria Twój wygląda tak pysznie, że chyba się skuszę w weekend na takiego.
A ta mięta na górze to nie smakuje jak pasta do zębów?
Kiedyś mąż mi zamówił kebaba z sosem miętowym to tak właśnie smakował ![]()
A to jakiś specjalny kebab? W sensie rozumiem że polecany skoro dostał nakleję Muala ale jest jakiś charakterystyczny?
Też się właśnie zastanawiałam nad tym smakiem, bo ja zawsze biorę czosnek a mięta jakoś do mnie nie przemawia
Bo te kebaby gemuse to są robione w stylu berlińskim i mają grillowane warzywa , mięte i sosy jogurtowe, często też fetę. I są bardziej nastawione na większą ilość warzyw i zdrowsze. @chloria a w Twoim były grillowane warzywa czy tylko świeże ?
Oooo brzmi to nieźle
Też robiłam z tego przepisu zawsze , kiedyś nie dodawałam cukru, a z cukrem i cytryną jest idealny
@daga1271
Tutaj była posiekana mięta i idealnie łączyła się z resztą - nie było efektu pasty do zębów ![]()
Ja często daje świeżą miętę do sajgonek czy tzatzykow i jest takim świeżym elementem ![]()
![]()
@Mamuska357
Ten kebab to nie taki, osiedlowy z sosem czosnkowym
Tylko taki w środku z warzywami pieczonymi (ziemniaczki, cukinia i marchewka) - dla mnie nie taki tłusty, tylko świeży i lekki (o ile można tak mówić o kebabie)
Wlascicieke jechali specjalnie do Berlina, żeby nauczyć się robić taki prawdziwy Berliński ![]()
@Redax33 Warzywa były świeże (sałata rzymska, pomidor, ogórek) i grillowane (ziemniaczki, marchewka, cukinia) ![]()
![]()
![]()
Zresztą tu macie odcinek, tam wszystko mówią co i jak ![]()
![]()