Szybkie przepisy na super obiady 🥗

Pani do masterchefa idz! :face_with_hand_over_mouth:🩷

1 polubienie

O mamo , zawsze narobisz apetytu tym jedzonkiem . Naprawdę podziwiam :heart_eyes:

1 polubienie

Widzę że obecnie królują szparagi :upside_down_face:

1 polubienie

Ale u ciebie wszystko wygląda smacznie :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: a co na kolację? :see_no_evil:

1 polubienie

@Magdallenka0897

Jak są tu fani Księżula, to mam kebab gemuse, który dostał ostatnio MUALA - ten z kolejkami na 2 godziny :stuffed_flatbread::sparkling_heart:
To jest coś innego, niż osiedlowy kebab z czosnkowym - to level up :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Oo moj maz go czesto oglada . Az taki pyszny ?

1 polubienie

Łoooo matko zjadlabym​:rofl::rofl::rofl::rofl::see_no_evil:

1 polubienie

@asiam1
Dla mnie mega - jakby był nie z Polski! :joy::face_with_peeking_eye:
Na wierzchu pełno świeżej mięty i sera słonego (coś w stylu z prawdziwej fety). Bułka nie zapycha, jest mega. A w środku mięsko cieniutko krojone, świeże i pieczone warzywa - no rozpływa się w ustach :sparkling_heart:
Chciałabym spróbować i porównać z tym z Berlina :star_struck:

Oooo ja go bardzo lubię oglądać z mężem :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Mięty :heart_eyes: moja babcia zawsze dodaje do farszu poerogow ruskich troche miety i bardzo ni to smakuje . Ale mi smaka zrobilas :heart_eyes: juz chyba wiem co bede probiwac w berlinie na nasteony wyjazd

1 polubienie

Mniam ! U nas też takie robią ale jakoś nie jadłam jeszcze tego z miętą , zawsze się zastanawiałam czy jest dobry :rofl::see_no_evil:

1 polubienie

Też nigdy nie jadłam tego kebaba gemuse, a trochę ich widziałam w Gdańsku. @chloria Twój wygląda tak pysznie, że chyba się skuszę w weekend na takiego.

1 polubienie

A ta mięta na górze to nie smakuje jak pasta do zębów?
Kiedyś mąż mi zamówił kebaba z sosem miętowym to tak właśnie smakował :grinning:

A to jakiś specjalny kebab? W sensie rozumiem że polecany skoro dostał nakleję Muala ale jest jakiś charakterystyczny?

1 polubienie

Też się właśnie zastanawiałam nad tym smakiem, bo ja zawsze biorę czosnek a mięta jakoś do mnie nie przemawia

1 polubienie

Bo te kebaby gemuse to są robione w stylu berlińskim i mają grillowane warzywa , mięte i sosy jogurtowe, często też fetę. I są bardziej nastawione na większą ilość warzyw i zdrowsze. @chloria a w Twoim były grillowane warzywa czy tylko świeże ?

1 polubienie

Oooo brzmi to nieźle

1 polubienie

Też robiłam z tego przepisu zawsze , kiedyś nie dodawałam cukru, a z cukrem i cytryną jest idealny

@daga1271
Tutaj była posiekana mięta i idealnie łączyła się z resztą - nie było efektu pasty do zębów :sweat_smile:
Ja często daje świeżą miętę do sajgonek czy tzatzykow i jest takim świeżym elementem :herb::star_struck:

1 polubienie

@Mamuska357
Ten kebab to nie taki, osiedlowy z sosem czosnkowym :sweat_smile: Tylko taki w środku z warzywami pieczonymi (ziemniaczki, cukinia i marchewka) - dla mnie nie taki tłusty, tylko świeży i lekki (o ile można tak mówić o kebabie) :sweat_smile: Wlascicieke jechali specjalnie do Berlina, żeby nauczyć się robić taki prawdziwy Berliński :smiling_face_with_three_hearts:

@Redax33 Warzywa były świeże (sałata rzymska, pomidor, ogórek) i grillowane (ziemniaczki, marchewka, cukinia) :leafy_green::tomato::cucumber:

Zresztą tu macie odcinek, tam wszystko mówią co i jak :joy::smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie