Teściowa mowi o takim brzuszku ze ma go zwłaszcza jak poje to brzuszek ma jak u profesorka hihihi
No właśnie, to zupełnie inna sprawa, jak problem siedzi w stawie skokowym, to takie tejpowanie może naprawdę zdziałać cuda
O super pozdrawiam rowniez
Dobrze, że się dopytalam o co dokładnie chodzi, bo niby Pani tłumaczy pół godziny w czym jest problem, ale jak ktoś się nie zna na fizjoterapii to i tak połowy nie zrozumie. To cieszę się bardzo, że tak piszecie
mam nadzieję, że szybko będzie po problemie
Cudów nie zdziała. Co by nie było tejpy są tylko terapią dodatkową.
No ogólnie to nie jest tak że naklei tejpy i cudownie przejdzie ale u tak małego dziecka od czegoś trzeba zacząć. Zapytaj też o zestaw ćwiczeń które możesz ty robić w domu. W późniejszym wieku też będziecie musieli ćwiczyć ale to kwestia przyzwyczajenia i później wszystko będzie w porządku
Tejpy bardzo pomagają. Śmiało stosuj. Fizjoterapauta nauczy was jak oklejac. Nie musicie jezdzic ciagle na wizyty. Czy dodatkowo pokazal cwiczenia w domu dla Was ?
Teraz tejpowanie jest dużo bardziej rozwinięte niż kiedyś. Nawet stosuje się na zmarszczki na czole się stosuje.
Córka miała stosowane przy wystającym pępku, ja się zastanawiam nad tejpami na brzuchu bo mi ciężko się chodzi i boli mnie kręgosłup.
Także jak fizjo mówi o takim sposobie to bym spróbowala, sama widziałam dziecko jak na basenie miało poprzyklejane tejpy.
Do odklejania polecam spray akutol do odklejania plastrów.
Nie wiem czy jest bardziej rozwinięte. Ja robiłam kurs 10 lat temu i w tedy też stosowało się na wszystko. Nawet na twarz tylko teraz od jakiegoś czasu jest to po prostu bardziej popularne. Spray super do ściągania ale jak nie ma się Soraya to po kąpieli wystarczy oliwką posmarować, odczekać chwilę i delikatnie rolowac. Odrywania jak plaster nie polecam
i ten klej który zostanie też przetrzeć oliwka
Ach myślałam że już samo się naprawi, bo my ćwiczymy od 6 tygodnia życia i już przesyt mam.
Na razie mamy masować te stopy, że takie są zbite i za 2 tygodnie kontrola i wtedy będziemy decydować co robimy.
Ja od niedawna się “interesuje” fizjo, to mi te się wydaje że jakaś nowość te tejpy ![]()
![]()
Daga bo pewnie nigdy nie spotkałaś sie z tym tejpowaniem, ale myślę że warto spróbować.
Nie poddawaj się, na pewno przyjdzie czas że będą widoczne rezultaty
U nas tejpowanie i rehabilitacja oraz wkladki spinujaco korytkowe… wszystko zalecone przez neurologa i fizjoterapeute… synkowi uciekaja kostki do srodka… jak ma zalozone tejpy to widze.ze lepiek staeia stopy… nie jest to nie wiadomo jak wielki efekt ale jest lepiej ![]()
To super, że macie już konkretne zalecenia i widzisz efekty tejpowania. Nawet niewielka poprawa to krok w dobrą stronę, a regularna rehabilitacja i wkładki na pewno pomagają stabilizować stopy synka. ![]()
Czasem trzeba dać temu czas i wytrwać, nawet jeśli efekty nie są od razu spektakularne. Tejpowanie może być naprawdę pomocne, choć nie każdy miał z tym styczność
Oliwka to świetny pomysł na zmiękczenie skóry przed delikatnym rolowaniem. Zgadzam się też, że odrywanie plastra na siłę to proszenie się o ból i podrażnienia…
Dokładnie, mój mąż jak mi tajpowal i gdzieś mi zaczynało już odchodzić to do momentu aż to miało sens to ucinalismy ta końcówkę a później właśnie oliwka i delikatne ściąganie
Dobrze mieć takie sprawdzone triki ![]()
Ja mam wrażenie, że podstawą macierzyństwa to dobre triki ![]()
Tak ja też odcinam i dodatkowo zaokrąglamy końcówki i psikam klejem do tejpow to lepiej się trzymają
Nam też fizjo zaleciła zaokrąglanie rogów. Lepiej się trzymają wtedy.