Ale ona na prawdę taka chuda się zrobiła przez nich i chce iść do psychologa, że bo już sobie nie daje z nimi rady , widać po tym co opowiada to nie są za nią… ale oni są tacy , że patrzą tylko na siebie ale jej teściu to emerytowany policjant więc ma swoje dziwne „zasady” @Maja.zielonka ale wątek super 🫶🏻 w końcu możemy gdzieś ponarzekać w jednym wątków na teściów ![]()
Ile ja mam ripost przygotowane przed wyjazdem do mojej teściowej , próbuje się na wszystko przygotować ona jest bardzo specyficzna ale i przewidywalna bo robi mi tylko na złość : tylko , że jak przyjdzie co do czego jak mnie tak fest zdenerwuje to już całkiem o nich zapominam i chce jak najszybciej jechać z tamtąd ![]()
![]()
Mam wrażanie , że większość jest takich teściowych… mam nadzieję, że ja nigdy taka nie będę
Właśnie ciekawe jak to będzie , jakie my będziemy i co o nas będą pisać na takim forum ![]()
Ja będę się starać być najlepszą teściową ![]()
Na chwilę obecną mam 2 córki, więc będę “babcią od mamy”, a te babcie statystycznie ponoć są fajniejsze, więc tu załatwione ![]()
Teściową też postaram się być super ![]()
![]()
Też staram się mieć czysto ale różnie bywa przy małym dziecku i psach. Kilka razy mojej mamie mówiłam żeby wcześniej dała znać jak będzie miała w planach przyjazd to się obraziła że musi się zapowiadać i to jeszcze najlepiej z godziną. Dopiero za którymś razem zrozumiała że jak da wcześniej znać to przed jej przyjazdem odciągnę pokarm bo nie czuję się komfortowo jak to robię przy innnych, no i jak da wcześniej znać to jest szansa że nie trafi akurat na porę spania bobasa.
Dziewczyny ja nas blagam , nie badzmy takimi tesciowymi ![]()
Za 30 lst musi byc takie forum dla babć ![]()
@Maja.zielonka tesciowej nie mam, ale moja mama nadrabia
do czapek, podwójnego koca, “zimnych nozek” zdarzylam sie przez tydzien juz przyzwyczaic. Ale moja mama dosc czesto “wierzy” doktorowi Google, moje zdanie sie nie liczy. I tak sprawdzsla juz temperature w domu, kiedy rozszezac diete, dezynfekcje kikuta
i teraz jak chce podzielic sie rada to pyta “a co w madrych nowoczesnych ksiazksch pisza”
Oooo temat rzeka. Moja teściowa widuje nas 2-3 razy w roku mimo że mieszka nie daleko, nic nie robi i jest mobilna. Cóż jej wybór ale jak już nas widzi to zawsze jest, dlaczego on nie ma czapki? Dlaczego nie ma rajstop, dlaczego tak a nie inaczej. Wiecznie coś źle robię. Jeszcze chyba nigdy nie zrobiłam nic co mogło by szanowanej mamusi się spodobać ![]()
ale mam to gdzieś. Kiedyś się przejmowałam i było dużo kłótni z mężem o to ale teraz się śmieje z tego. Aaaaa i ona zawsze dziecka pyta nie mnie czy męża. Np wiecie do pół rocznego dziecka , dlaczego ty czapeczki nie masz ![]()
no więc jak pyta dziecka to ja nie odpowiadam
kocham dogryzać jej nic nie robiąc. No wiem wredna jestem ale cóż tak bywa
Bo tak już jest, zawsze najlepsze riposty przychodzą do głowy kiedy jest już po kłótni i kiedy człowiek trochę ochłonie to sobie uświadamia, że kurczę mogłem powiedzieć to czy tamto
mam to samo ![]()
Matko kochana to już w ogóle paranoja … co się dzieje z ludźmi że tak dziwaczeją
Mi najlepsze riposty przychodza zawsze w wannie albo pod prysznicem
i pozniej najchetniej to bym cofnela sie w czasie zeby wykorzystac tej moj geniusz ![]()
@Karcia Hahah z tym pytaniem dziecka to jest najlepsze
jak ktos sie na mnie “gniewa” to wlasnie pyta sie mojej 4 miwsiecznej corki a woadomo, ze odpowiedziec musze ja ![]()
Jesteśmy Mamami i same najlepiej wiemy co jest dla Naszych dzieci dobre Te wszystkie “zlote rady” plynace z otoczenia… no coz trzeba nauczyć się ignorowac. A jesli jest potrzeba to jasno należy postawic sprawę. Nie zawsze jest to łatwe, ale czasem wyczajnie nie ma wyjscia.
Te pytania kierowane do dziecka są najlepsze
ale tak jak do skarpetek czy czapeczek się przyzwyczaiłam tak jak usłyszałam teksty „Ojeju ale głodny byłeś! Mama Cię głodziła, tak? Nooo taaaaki głodny byłem, mama jeść nie daje” jak go nakarmiła z butelki i zjadł wszystko albo jak go nosiła na rękach a mały przez asymetrię ciągle patrzył w jedną stronę i gadała „No w ogóle Ci rodzice z Tobą nie ćwiczą, w ogóle…”
w takich sytuacjach krew mnie normalnie zalewa
U mnie jak mala odwracala glowke tylko w jedna stronw i umawialam sie do fizjo to uslyszalam , ze przesadzam i na sile jej szukam problemow
dostalismy cwiczenia i juz jest wszytsko git , ale wedlug niektorych szukam na sile
bo "kiedys tego nie bylo "
A to u nas tak samo było dopóki nie wytłumaczyłam na czym to polega, z czym się wiąże i czym grozi nieskorygowanie takiej asymetrii. Sama z siebie taka bystra nie była tylko jak wytłumaczyłam to do komentowania pierwsza ![]()
Na szczęście ja z moją mamą mam spokój , sama sie mnie nawet pyta jak ja to robię , czy może tak zrobić a nie inaczej . ![]()
To moja znowu już 100 razy mówiła że w 3. Ciąży przytyła 7 kg i ktoś tam nawet nie zauważył jej brzucha a ona następnego dnia urodziła i zaraz schudła i niecałe 50 kg warzyła
prawda że to wspaniała opowieść? ![]()
@Magdallenka0897 ja Cię, to jakbym wcale nie pytała
co oni łaskę robią że do wnuczki przyjeżdżaja?
@Efektdomi u mojej szwagierki i teściowej jest zawsze tak czysto, ja nie wiem jak to robią, ale zazdroszczę im mega umiejętności. Mój syn ma np taka puszkę po ciastkach z małymi samochodzikami i co ja je pozbieram, to on wszystkie na przejażdżkę posyła ![]()
Ja piszę scenariusze w głowie na rozmowy z moją mamą kiedy chciałabym wyegzekwować jakieś zasady których chciałabym żeby się trzymała ale one pozostają w mojej głowie
@Mimilili no właśnie ta babcia od mamy nie zawsze wypada lepiej niż ta od taty
ostatnio rozmawialam z siostrą, której może-przyszła teściowa ma na imię tak jak nasza mama stwierdziłam że to jest chyba “Vibe Ewy” bo to ile ta obca w sumie dla mnie i mojej córki kobieta nakupiła prezentów pod choinkę, to przebiła naszą mamę 3 razy (kiedyś się tu zalilam że moja mama jest zakupoholiczką i wie najlepiej ile i czego potrzebuje moje dziecko i nie mam prawa jej zakazywać bo się obraża na śmierć). To mówię mojej siostrze że jeśli będzie miała dzieci i te dwie babcie Ewy to będzie miała Prze…rąbane bardziej ode mnie ![]()