bardzo dużo i bardzo długo bo brakuję lekarzy z wiedza
Dokładnie , a niektórzy to nawet nie tłumaczą , tylko nastraszą . Pierwszy lekarz który dojrzał u nas torbiele bardzo nas przestraszył , z wielką łaską odpowiadał jak dopytywałam o szczegóły . Niektórzy lekarzy nie mają w sobie ani trochę empatii
I o tym się dopiero dowiedziałaś jak urodziłaś ?
tak dopiero po porodzie
w ciazy bylo wszystko ok
Ale dobrze , że wszytko teraz jest dobrze
To trochę zacofani znajomi. Wizyta u psychologa czy nawet psychiatry to wizyta jak u każdego lekarza. Tylko, że tam leczymy dusze.
Dobrze, że mówisz o swoim problemie i chcesz coś z tym zrobić. Teraz jest wiele bezpłatnych infoliniidla osób w kryzysie, więc warto spróbować ![]()
Jesteś wspaniała mama, więc musisz zadbać o siebie❤️
Dziękuję ci bardzo za słowa wsparcia 🩷
Moja znajoma kiedyś dzwoniła i właśnie fajna sprawa , można porozmawiać , wygadać się i pomagają i można anonimową tak samo można pisać z nimi na czacie więc @Mama.kacperka warto z tego skorzystać . Zapomniałam o tym całkiem
Ja byłam i wyszłam z toksycznej relacji z alkoholikiem, który mnie zdradzał. Sama o tym wiedziałam, ale go tłumaczyłam za każdym razem, mniepomoglo dosłownie kilka spotkań, a życie zmieniło się o 180 stopni!
No niestety toksycy potrafią bardzo manipulować, ale dobrze, że udało się odciąć i sobie świetnie radzisz ![]()
![]()
![]()
A masz z nim jakieś dziecko? @ironiczniepateyczna dokładnie , a od takich ludzi ciężko odejść
Całe szczęście nie! Ale wiedziałam, że to nie jest partner dla mnie i brałam tabletki oraz używałam prezerwatyw, z resztą później już nawet nie spaliśmy wojennym pokoju ![]()
![]()
Mieliśmy pieska, kochany mały szczurek, ale musiał zostać u niego
Dobrze , że pomyślałaś o tym bo dużo właśnie takich facetów jest co przeprasza co chwilę i mowi , że się zmieni trwa to chwile i tak wkoło i wtedy nieraz się uwierzy i wpada i jest koniec. Ale dobrze, że u Ciebie tak wyszło i się udało :). Szkoda pieska
no ale co zrobisz
Właśnie u nas tak było w kółko. Obietnica zmiany, a że to był manipulant, to wiedział, co mi powiedzieć, bo już po takim czasie też wiedział, co chciałam w tej chwili usłyszeć.
Nie powiem, sporo mnie to nauczyło, ale żałuję, że tyle trwałam w tej relacji. Nie żałuję samej relacji, bo wiele mnie nauczyła, ale jednak czasu nikt mi nie odda ![]()
I pieska szkoda
ale wiesz niektórzy w takich toksycznych relacjach tkwią całe życie…
Niestety tak, ale jest to na własne życzenie…
my też mieliśmy i psa i wspólne mieszkanie i byliśmy zaręczeni, ale jak sobie wyobraziłam, że mogłoby kiedyś być dziecko, i czerpać przykład z naszej relacji, to już decyzja była dla mnie prosta. Tym bardziej, że nie było między nami już mowy o jakichkolwiek uczuciach pozytywnych
To sukces, że w porę zdjęłaś różowe okulary i zakończyłaś to co nie służyło ![]()
Nikt czas nie odda… ale chociaż coś Cię to dużo nauczyło . Najważniejsze, że nie macie dzieci @daga1271 dokładnie , znam takie związki… chociaż już teraz coraz więcej jest rozwodów
To co ogromne przeżycie emocjonalne
Nie każdy ma w sobie tyle siły, żeby zobaczyć prawdę, przestać się oszukiwać i odejść. Odeszłaś nie dla tego że było łatwo tylko że stałaś się wystarczająco silna ![]()
![]()
@ironiczniepateyczna masz zupełną rację szkoda że takiego toksyka nie da się odrazu rozpoznać , oni potrafią tak dobrze manipulować
Manipulanci dokładnie tak działają obietnice, idealnie dobrane słowa, granie na emocjach i człowiek tkwi w tym „jeszcze tylko raz” i do kolejnego razu😔
I tych razów jest nieskończenia ilość. Ale najważniejsze to wiedzieć kiedyś powiedzieć sobie dość i odejść . Bo to już potęgujesz przyzwyczajenie z taką osobą