Ubranka z lumpeksu

No i właśnie dlatego te weryfikację są bezsensu. Już tyle historii słyszałam, jak podróbki przechodziły a oryginalne rzeczy nie . Na pewno nie ma sensu drogich rzeczy sprzedawać bo można naprawdę zostać oszukanym.

Aa no to syn napewno chętnie pakuje jak słyszy slowo lody :smile:
Ja dzieki vintedowi pozbywam się rzeczy które są mi już zbędne a są naprawdę w dobrym stanie i szkoda wyrzucać bo komuś jeszcze posłużą albo nowe i nie użyte, ja dużo rzeczy kupuje na zapasie i zdarzy się że nie zużyjemy wszytkiego .

1 polubienie

To mnie starsza piszczy czy ona może paczki robić

@Patrycjaw25 ja tak swego czasu na początku prawie powstania marki naree bardzo się wkręciłam ale po dwóch ciążach ciało już nie takie nie do końca odpowiada mi to i wystawiłam powiem tak w przeciągu tygodnia wszystkie cztery sukienki sprzedałam

Dobrze, że córka Ci podpowiedziała że to markowy ciuch, pewnie do tej pory by leżał w szafie :grinning::sweat_smile:

Mnie Vinted ostatnio mocno irytuje tym usuwaniem ogłoszeń bo coś tam…
Chciałam posprzedawac nowe kosmetyki czy artykuły z wyprawki porodowej to powywalało mi ogłoszenia.

Kurcze jak tak czytam co się dzieje na Vinted obecnoe to nie wiem czy będę jeszcze coś wystawiac.
Chyba będę zavzynac od lokalnych grup

Lokalne grupy sa teraz najbezpieczniejsze . Odbior osobisty , ktos przychodzi widzi jak dana rzecz wyglada i Ty masz pewnosc , ze zaraz nje zglosi “sporu” ze przyszlo cos nie tak jak powinno .

Z jednej strony tak z drugiej masz zasięg tylko lokalny. Ja sama widzę jak tam przed czasami daje ogłoszenie na śmieciarce i chcę komuś coś oddać za darmo to są teksty A bo mi się nie opłaca a bo to drugi koniec miasta a nie mogłaby pani dziś podrzucić w mojej okolicy. Podkreślam rzecz oddawana za darmo. A za kasę to już w ogóle.

Wow co ty mówisz ja jwszcze takiej sytuacji nigdy nie miałam na vintedzie.
@AnetteSo szczerze to powiem że ludzie teraz są tacy że myślą że ktoś za darmo wszytko da ,że przywiezie za darmo , q my powinniśmy się cieszyć że ona łaskawie te rzeczy przyjęła…tragedia co się z tymi ludźmi dzieję teraz.

1 polubienie

Ja to z vinted do rozm 104 jakoś mogłam znaleźć teraz tylko dla córki ciuszki jakieś szukam tak szybko wyrasta że kupuję używane :blush:

Ja też kupuję używane. Wolę kupić używane lepszej jakości nic nowe bo czasami spodnie upierze się raz i zmieniają się o rozmiar. Pozatym czasem można fajnie trafić na nowe bez metki za dobrą cenę

Ja też kupuję używane , za szybko dzieci wyrastają i takie używane nie sa nic zniszczone

1 polubienie

Smieciarka w warszawie ? Tam smieciarka to inny wymiar . Chyba wszytsko ludzie juz oddawali i szukali :see_no_evil::sweat_smile: od gazet czy wizytówek az po iphone czy laptopy :sweat_smile:
Ale to prawda , chcesz cos oddac za darmo to jeszcze powinnad przyniesc pod drzwi :roll_eyes: i najlepiej podziekowac , ze ktos zechcial wziąć …
Ja wystawilam jakis czas temu bujaczek lionelo na olx i oprocz oszustow , nikt sie nie odezwal . Dzisiaj wystawilam lokalnie . Zobaczymy

1 polubienie

Ja ostatnio ciągle buszuje to mam pełno nowych z metką ciuszków i czasami takie perełki , że rodzę w maju a niektóre mam na dwa latka bo super Marka , nowe z metką i żal było nie wziąć .

1 polubienie

Ja to wychodzę z założenia, że jak ktos oddaje coś w dobrym stanie za darmo to należy się chociaż czekolada i zawsze jak coś uda mi się upolować to daje czekoladę. Za to ja jak oddaje nigdy nic nie dostałam.

Ja zawsze jak kolezanka dawala mi worek ciuchow kupowalam kawe, jakies merci a jak oddalam wozek dla dziecka taki zabawkowy to kolezanka go jeszcze wystawiła na olx :rofl::rofl::rofl:

Ja tez zawsze czuje taka potrzebe zeby chociaz jakas drobnostką sie odwdzieczyc
@ewelka8990 o kurna … nie fajnie . Chyba , ze wystawila go na sprzedaz po tym jak jej dzieci z niego wyrosly to wtedy luz , ale jak tam odrazu to mega slabo

Ona wystawila go w ten sam dzien :speak_no_evil: bylam taka zla …

1 polubienie

Niestety to jest dramat. Tym bardziej szczerze mam wrażenie że za bardzo jest myślenie ty masz co kupować i zawsze wydać kasę ale oddać to już za darmo

@asiam1 powodzenia. Ja właśnie się zastanawiam co robić z dostawką, ale chyba wrzucę na jakąś grupę lokalną że wymienię za dwa opakowania pampersów. Bo trzymać nie ma po co - więcej dzieci nie planuje, a z drugiej strony próba wystawienia za kasę to zawsze jakieś ale…

Na lokalnej grupie chyba najszybciej

1 polubienie

To ja tak z wanienką miałam :frowning: przykre to