Ubranka z lumpeksu

Na drugim końcu Polski ode mnie czyli w Lublinie ja mieszkam przy granicy Niemieckiej :smiley: okolice Bolesławca :grinning:
@Redax33 ale piękne łowy :smiley::smiley::heart_eyes:

2 polubienia

Ojej , nie chciałabym nigdy tak daleko mieszkać od rodziców :face_holding_back_tears: a to na stałe tak czy tylko do pracy ?

Na stałe , mąż tu mieszka i zdecydowałam się przeprowadzić . Tu się budujemy , co prawda na początku mama to strasznie przezywała i siostra ale już się przyzwyczaiły przez te 3 lata :neutral_face: ale jednak czlowiek chciałby częściej przyjechać do mamy do rodzeństwa ale niestety kilometry nie pozwalają zbyt często jechać , taka podróż vo dwa miesiące kosztuje nas 500 zł i to tylko na weekend bo mąż pracuje i musi do pracy w poniedziałek już iść. ,

Tym bardziej, że wyprawa na drugi koniec Polski to jest niezłe przedsięwzięcie i oj na to trzeba się przygotować.
A twoja mama do ciebie tam nie jeździ, czy tylko raczej oczekuję że to wy macie przyjechać

Ojeju to podziwiam że się zdecydowałaś zamieszkać w stronach męża :face_holding_back_tears: moja mama też przyszła za tatą , co prawda do babci mamy 120 km ale to i tak dużo :confused: tam mam całą rodzine i też brakuje mi tego kontaktu z ciociami i kuzynkami :confused::confused: u ciebie to trochę bardzo dalej :sweat_smile:

Wiadomo że to już nie rzut beretem i nie można se za często pozwolić niestety

Ale to w sumie fajne dla dzieci , jak będą starsze mogą jechać do babci na wakacje :face_holding_back_tears:

1 polubienie

Rzeczywiście bardzo daleko … ale i tak bywa że trzeba jednak zdecydować gdzie będzie lepszy komfort życia :heart:

Dokładnie no i wiadomo jednak myślę że trochę czuję się bezpieczniej bo mieszkamy dalej od Ukrainy , a nigdy nic nie wiadomo , jednak Lublin jest przy granicy .

Rozumiem takie myślenie bo nigdy nic nie wiadomo :face_with_peeking_eye:Obyśmy jednak nigdy nie musieli się o takie rzeczy martwić :frowning:

No to ja pamiętam jak przed urodzeniem młodej dwa dni wcześniej był ten atak dronów. Ja mieszkam zdala od Świdnika dokładnie wyjazd do Nałęczowa. To w nocy nie mogłam spać i słyszałam tylko jak samoloty startują to było takie dziwne i nienaturalne

Ja akurat mieszkam w lubelskim :wink: kilkadziesiąt km od granicy z Ukrainą i faktycznie jak wybuchła wojna to były emocje ….

Ojej ja byłam w Gdańsku przerażona a gdzie ty na pierwszej lini

To akurat ja rodziłam 2 dni po tym ataku dronów. To powiem szczerze że na porodówce miałam bardzo dużo kobiet z różnych wsi i miasteczek w całym województwie no i sporo komentarzy było prześmiewczych że to często było po prostu plastikowe zabawki

1 polubienie

Ojej, ja bym się bardzo bała tak blisko mieszkać

Jednocześnie patrząc na kwestie imigrantów to jednak chyba tak blisko granicy ich nie ma :see_no_evil: przynajmniej takie mam obserwacje

Ja z kolei z niemowlakiem w domu i też spanikowana, bo we wsi niedaleko spadł dron. A niedaleko mamy jednostkę wojskową i te helikoptery słyszałam prawie non stop, do tego na niebie mnóstwo dronów (do tych w zasadzie był czas się przyzwyczaić bo latają w sumie od wybuchu wojny), ale tak czy siak człowiek zastanawia się czy aby jest bezpieczny

Ojej no to ja też bym była na twoim miejscu

W zeszłym roku byłam we Wrocławiu i mam wrażenie że więcej Ukraińców tam spotkałam i tam wręczy na każdym kroku się o nich potykałam niż w Lublinie. Skłamałabym gdybym miała powiedzieć że ich nie ma bo jest ich dość dużo ale mam wrażenie że jednak na zachodzie Polski widzę ich więcej

@mamaSophie to było takie dziwne uczucie. Ale akurat właśnie mówię jednej z pacjentek która była w sali obok spadł na podwórko to mówi że jak to wzięła do ręki jak to zobaczyła no to zaczęła się śmiać. Jeszcze jak całe wojsko przy tym przyjechało. To mówi że wyglądał to trochę nieadekwatnie do sytuacji

@AnetteSo oj tak u nas na początku Ukraińców było bardzo dużo z racji bliskości granicy ale teraz jest i dosłownie garstka…. ponieważ powyjeżdżali w innej części Polski :wink:
Nawet u mojej córki w klasie były bliźniaczki z Ukrainy i właśnie kilka tygodni temu wyjechały do Rzeszowa

1 polubienie