Ulga dla nóg – stop obrzękom, żylakom i skurczom

Kajaemilia na te żyły - możesz kupić Lioton lub Heparynę… Dostaniesz bez recepty i naprawdę super działa! Tylko nie wiem czy kramisz, jeśli tak - dopytaj farmaceuty czy możesz stosować karmiąc:)

ja na szczęście ani żylaków ani spuchniętych nóg nie miałam ale pajączki… to moja zmora:(( po ciąży niestety trochę ich przybyło ://

dzięki Lady In Red, dopytam, bo karmię :slight_smile: a z pajączkami też się borykam, i też ich w ciąży niestety przybyło ;( ale nic to!
może jak przestanę karmić poddam się ich zamknięciu.
Miała któraś z Was zamykane? Słyszałam, że niestety nie da się ich usunąć na stałe… że wracają ;( Wiecie coś na ten temat?

ja na szczęście zero takich problemów…w jak i po ciąży…ale jeszcze wszystko przede mna…mam nadzieje ze mnie nic nie dopadnie:)

na skurcze łydek pomagał magnes:)

Mi puchły nogi szczególnie w upalne dni, starałam sie spacerowac i uzywałam kremu dla kobiet w ciąży na pouchnięte i zmęczone nogi. Pomagało :slight_smile:

kajaemilia a o jakim zamykaniu pajączków mówisz? Bo ja słyszałam że można poddać się serii zastrzyków które powodują że te już pęknięte naczynka obumierają i w efekcie gojenia znikają. Co do ich nawrotów to nie wiem właśnie jak to dokładnie wygląda czy te obumarłe mogą znów być widoczne? Coś mi się obiło o uszy że te zamknięte już tak zostają ale niestety skłonność do ich powstawania zostaje i dlatego jesteśmy narażone na kolejne i kolejne :confused:

co do skurczu łydek dobrze jest ustać i wyciągnąć nogę do tyły jak do biegu opierając się mocno na palcach…lub jak np złapie nas w nocy leżąc na plecach nogi na płaski i palce u nóg wyginamy w kierunku tułowia …mocno aby tylne mięśnie łydek się modno napieły…powinno przejść mi pomagało

tak to pomaga, mnie czasami w nocy tylko łapały skurcze i właśnie po wygięci stopy do góry przechodziło

Ja miałam na początku lekkie skurcze to lekarz kazał mi pic dużo soku pomidorowego, bo potas tez pomaga

Skurczow i zylakow na szczescie nie mialam, ale okropnie puchly mi stopy.

Sok pomidorowy bardzo pomaga na skurcze , a w sezonie duuuzo pomidorów i do tego jeszcze ryb

ja dostalam tabletki bo pomidorow nie cierpie…ale nic mi te tabletki nie pomogły:(

A ja przytyłam w ciąży 17 kg i nie było źle-żadnych żylaków, obolałych czy opuchniętych nóg. Problemy pojawiają się teraz9córa ma 2 miesiące). Na nogach pojawiają mi się nieestetyczne żyłki i pękające naczynka :-/

ja przytyłam 35 kg… chodziłam w 9 mies jak słonica, przed ciążą ważyłam 60 kg, w dziewiątym miesiącu 95… tak mi było ciężko… ale to wszystko przez serdeczne koleżanki, które poradziły że ciąża to piękny okres i można jeść co się chce i ile się chce…

sok pomidorowy na skórcze. O czymś takim nie słyszałam. a skad w ogóle ta informacja?to jest sprawdzone?

Ale kochana ja jadłam ile sie chcialo…itd…non stop cos jadlam…:)…a przytylam razem z dzieckiem 12kg:) chyba kwestia organizmu…i co do tycia…i co do nog…i ich obrzęków:(:slight_smile:

gagusia dokładnie, jedni zrzucą wszystko nawet rozstęp im nie zostanie i nie będą używać żadnych kosmetyków do przeciwdziałania rozstępom, inni żeby niewiem ile na siebie tego nałożyli to i tak rozstępy mieć będą

mamutek jest sprawdzona bo nawet lekarz kazał mi pić. sok pomirorowy zawiera dużo potasu, który również oprócz magnezu pomaga na skurcze. Tak więc polecam

monika dokładnie…wszystko zależy od organizmu…ale mozna sie podpytac mamy babci jak to bylo z nimi i zawsze jest jakas szansa ze z nami będzie podobnie jak z nimi…