Ułożenie pośladkowe dziecka

Tak choć czasem jakieś komplikacje wychodzą też w trakcie porodu

paula.nolbert@o2.pl rzadko tak się dzieje ale zdarza się i z tym trzeba też się liczyć. 

No jasne zawsze się coś może wydarzyć. Moja siostra mi mówiła,że jak zaczęłam rodzic mama się zaczęła już martwić okropnie. Siostra mówi,ale czemu się martwisz ,a ona mówi jej,że zawsze się coś może wydarzyć i mi się może też coś stać . Także trzeba brać pod uwagę ,że raz na ruski rok są komplikacje,która mogą się skończyć

Nawet po porodzie można się wszystkiego spodziewać.... 

Zawsze trzeba się liczyć z konsekwencjami, po porodzie też może być pełno komplikacji.

Mojej  znajomej dziecko się zablokowało w kanale rodnym musieli wykonać poród kleszczowy ponoć bardzo bolesny 

Jeżeli chodzi o porod to nigdy nie możemy być pewni jak przebiegnie. Wszystko może się wydarzyć

Ja to się właśnie cieszę, że moje nawet nie zeszło do kanału, bo na pewno by się zaklinowało. Dziś już to wiem. A poród kleszczowy, czy próżnociągiem to coś okropnego.

Straszny jest taki poród może skończyć się jakimś poważnym uszczerbkiem na zdrowiu dziecka.

No znajomej syn był urodzony proznociagiem potem mieli wizyty u neurologa . Ja byłam chyba kleszczami wyciągana,ale w tamtych czasach nikt potem nie kazał kontrolować dziecka u neurologa

Mazia dlatego jakiekolwiek wady wychodziły dopiero później z czasem .

Ostatnio kobieta opowiadała że jej znajoma rodziła posladkowo pierwsze dziecko. Powiedziała nigdy więcej jakby ją rozrywało od środka. 

i pozwolili jesj urodzic posladkowo? nie proponowali cc ?

No ja nie rozumiem czemu lekarze pozwalają na taki poród. Przecież to niebezpieczne

Zdarzają się także nieodpowiedzialni lekarze ryzykujący życiem dziecka i pacjentki! U nas w szpitalu byl przypadek, że dziecko było owinięte pępowina i nawet matce o tym nie powiedzieli. Kazali jej rodzic naturalnie bo myśleli może jakoś się uda a dziecko urodziło się martwe bo się udusiło. 

Pierwszy poród pośladkowy? Przecież to jest wskazanie do cesarki przecież! Drugi poród można taki przeprowadzić, ale też tylko pod pewnymi warunkami, ale pierwszy powinien być przez CC!

paula, to mnie już w ogóle nie dziwi. Mam nadzieję, że sprawa skończyła się w sądzie? Znajoma rodziła naturalnie, a nawet nie wiedziała, że dziecko nie ustawiło prawidłowo główki w kanale rodnym, a lekarze o tym wiedzieli doskonale. Pozwolili jej się pomęczyć, parę ładnych godzin, zanim zrobili cc.

Niestety słyszy się o takich przypadkach, że szpital to jak prywatny folwark i za nic lekarze mają zdrowie i życie pacjentów. Coś strasznego.

paula - jaki cyrk, przeciez co niepowazne...

ja miałam pierwszy poród pośladkowy i miałam właśnie cc

Tak skończyła się w sądzie choć lekarze usilnie próbowali sfałszować papiery !! Wkroczyła prokuratura i skazano lekarza na szczęście. Niestety nie byl to jego pierwszy poród w którym dziecko zmarło.  Mial ich więcej na swoim koncie. Ale już nie ma prawa wykonywać zawodu to jest jakiś plus . Nikomu nie zaszkodzi więcej . Ale dla matki strata i trauma na całe życie.  Ciezkie do przeżycia żadna kara życia dziecka nie zwróci.  

Ja przy cc pierwszej od razu mialam wskazania do cięcia i umówiona byłam na termin. Nie było możliwości inaczej i nawet bym się nie podjęła ryzyka innego