Ja miałam co miesiąc usg
Anulka ja to od początku co 3 tygodnie chodzilam,a od 30 tygodnia.juz co 2. No ale jak są problemy w ciąży to lekarze częściej chcą widzieć pacjentki
No dokładnie. Ja chodziłam na wizyty do ginekologa właśnie co miesiąc i wtedy robili mi usg i dopochwowe też.
Ja usg i ktg miałam robione co wizytę. Na początku co miesiąc później co 2tyg
Najpierw chodziłam co 3 tygodnie potem co 2 i zawsze miałam usg.
Pamietam jak szłam na ostatnią wizytę a córka obrócona pośladkowo. Miałam miec skierowanie na cc był to już 38tc a tu nagle niespodzianka obróciła się i urodzilam sn
No to super, czasem tak bywa ale zazwyczaj nie czekają tak długo. Dobrze że miałaś jeszcze wizytę w tym tyg. Bo ja to miałam mieć 36 tyg. Najpóźniej ale jęczałam że chce przyjść jeszcze w 40.
Ja chodziłam co miesiąc do ginekologa teraz w tej ciąży a ostatnio miałam wizyty co 2 tyg, początkiem lipca, w środku i teraz początkiem sierpnia. Termin na jutro. Usg miałam zawsze i dopochwowo też mnie badał jakoś od kwietnia bo mówiłam, że czuję mocny nacisk na krocze. No i tak już zostało z tym badaniem mnie. W pierwszej ciąży dość długo nie badał ręcznie, dopiero pod koniec ciąży znowu.
A na ktg poszłam w tym tygodniu pierwszy raz, właśnie 2.08, sama od siebie. Do położnej ze szkoły rodzenia.
To byłaś tylko raz na ktg?
Anulka tak. W poprzedniej ciąży 2 razy a teraz tylko raz... no zobaczę jak się rozwinie sytuacja, najwyżej jeszcze się na czwartek lub piątek umówię...
Ja chodziłam dwa razy ale w tygodniu żeby się nie martwić
Jezeli nie ma przeslanek yo sie nie robi ktg. Ja mialam cukrzyce i pozniej podejrzenie hipotrofii i mialam od 32 regularnie robione ktg. Jakos co dwa tygodnie a pod koniec ciazy co tydzien
To jest darmowe może robić kto chce. Ja skorzystałam z porady położnej
ja po 36tc miałam 2 razy w tygodniu
No ja to samo właśnie :) niektóre kobiety mówią że nie jest potrzebne ktg jsk nic nie dolega. Ja jednak chodziłam i byłam pewna że się nic nie dzieje
Ja też do położnej szłam i miałam darmowe no ale teraz byłam tylko raz. Jakoś nie czułam potrzeby... ruchy czuję i to nadal mocne, skurcze są rzadko...
Ja miałam od 35 tygodnia robione ktg co tydzień.
Anulka, no właśnie, a przecież czasem na ktg wychodzą skurcze, których się nie czuje. Ja tam się cieszę, że mi lekarz kazał je robić tak często. Dzięki takim częstym wizytom u lekarza była bardzo szybka reakcja, jak mi nagle ciśnienie skoczyło.
Mi lekarz zlecił tak wiec robiłam
Ile jest darmowych ktg? Wiecie może jaki jest koszt zrobienia ktg prywatnie? Na pewno ceny się różnią ale może jednak ceny zbliżone.
Mój syn chyba wywinął fikołka i ułożony jest bokiem bo ciągle mnie kopie z boku aż jestem ciekawa czy moje przypuszczenia się sprawdza wtedy nici z SN
Dwa razy w tygodniu są darmowe ktg, natomiast później się płaci koło 30-40 zł zależy od miejsca w którym robisz zapewne.
U nas też dużo osób miało swoje pasy do ktg koszt wynosił 30 zł
u nas prywatnie 20zł