Ewe po porodzie takim wstawaniem będziesz mogła cieszyć się na okrągło ;)
Ewe odpoczywaj póki możesz później to już nie będzie odpoczynku tylko wstawanie w nocy nad ranem itd :D.
Co do upału i pracy dużo zależy od organizmu od tego jak się czuje kobieta i ogólnie jak się trzyma ciąża. Jak bierzesz leki na podtrzymanie to nie sądzę by praca była dobrym pomysłem jednakże.
Mdłości miałam i w pierwszej ciąży i teraz ale nigdy nie wymiotuje. Jakoś daje rade w pracy, dużo pije i staram się nie mieć pustego żołądka bo wtedy właśnie mdli mnie jeszcze bardziej, z kolei jakbym sie dużo najadla to jest mi też bardzo niedobrze. Jem małe ilości ale bardzo często. Także wychodzi ma to że caly dzien jem.....
Ja pierwsza ciążę przeszłam super bez żadnych wymiotów aż jestem w szoku bo moje siostry cały czas wymiotowały
Jullia, to nie ma znaczenia. Tak jak i to że może się okazać że ta ciąża bez wyymiotow a w kolejna będzie już znaczenie inna.
Niby nie ma znaczenia, a jednak czasem się powtarza, u mnie druga ciaza tak samo jak pierwsza, mdłości, wymioty, nawet leki na podtrzymanie z tych samych względów. Tu jednak dużo zalezy od organizmu
Aiisa, paatka202, wierze ze jeżdżę zdążę wypocząć i skumulować troche sil na trudne czasy ;) choć mimo wszystko nie mogę sie już doczekać :)
Ewe, już zacznij wypoczywać. Bo na zapas ciężko, ale to ciąża to ten czas dla nas. Na przygotowywanie wyprawki, ale i poczytanie dobrej książki, bo potem o to ciężko.
Ja sobie tam mówiłam na początku ciąży że będę miała jescze dużo czasu na wypoczywanie pod koniec. A teraz jdtsem taka zmęczona wiecznie, mimo że nic nie robie. Więc twraz już wiem że odpoczynku niegdy za wiele :D
Żeby to się tak dało odpocząć na zapas to byłoby fajnie :D
Odpoczywajcie dziewczyny teraz póki możecie bo później nie będzie lekko, oczywiście życzę wam grzecznych dzieci ale moja coreczka daje mi w kość od samego początku
Julia oj tak ja też życzę dużo odpoczynku i bardzo spokojnych brzdąców bo wiem jak może być heh...
Ewę też miałam taką nadzieję a cała ciążę wymiotowałam.
Tak, trzeba odpoczywać póki jest taka możliwość. Druga ciąża już calkiem inaczej wyglada, zwlaszcza jak ma się małe dziecko pod opieką i nawet jeśli jest super grzeczne, to i tak wymaga wiele uwagi i czasu, jak kazde inne.
aneczka - ja pierwszą ciąże tak samo, teraz tez nie zapowiada się lepiej, bo póki co końca nie widać, a mam wrazenie, że im dalej tym częściej zwracam.
Wyjście do pracy to też trochę oderwanie się od obowiązków domowych, syn też potrafi dać czadu mimo że to juz duży chłopczyk, a wiadomo ze w domu to zaraz lata się ze szmatka, sprzata, gotuje na zapas itd. wiec to tez zmęczy ;) a w pracy przynajmniej przerwy są przymusowe ;)
Ja tam wolę mieć dzidzie niż końcówka ciąży. Mniej męcząca jest opieka bo u mnie 9 m to już naprawdę był ciężki przez ten ogromny brzuch i mnóstwo dolegliwości
Myślę, że nie da się odpocząć i wyspać na zapas a póki człowiek jest na jakis obrotach to wszystko łatwiej przychodzi a siedzenie w domu często rozleniwia i o ile na poczatku chce się góry przenosić itp to z upływem czasu człowiek odpuszcza. Chyba, że sa przeciwskazania do pracy i zalecane leżenie to wiadomo juz siła wyzsza.
madziia88 zgadzam się w 100% :) ze poki się jeszcze jakos turla to trzeba sie turlac, bo jak sie juz usiadzie to.. ciezko wstać :)
Ewe oby minelo no nie życzę nikomu żeby tak jak ja całą ciążę wymiotował.
Ja w pierwszej ciąży to tylko spałam i spałam wiecznie byłam zmęczona a i tak się nie wyspałam na zapas . Do tego wymioty do końca drugiego trymestru a jak już zaczęlam się dobrze czuć to zaraz urodził się syn. W kolejnej ciąży też chciało mi się spać ale już nie tak bardzo . Dodatkowo obowiązki domowe i male dziecko nie było czasu odpocząć nawet . Tak na prawdę nie wiadomo co nas czeka ale trzeba być dobrej myśli :)