Klaudia ja tak teraz wlasnie robie w jednym dodatkowym pokoju stoi cały czas rozstawiona deska, wielka sterta prania i codziennie rano tylko te 2 czy 3 rzeczy prasuje.
Pati odpuszczam te okna i może wstyd się przyznać ale przed zima chyba zapłacę takiej Pani co myje okna,tak sobie dorabia i będzie dobrze, raz nie zawsze, tym bardziej że nie mam nikogo z rodziny kto by mi to zrobił.
aneczka ważne że umyl :) ja wczoraj byłam zaskoczona bo robiłam obiad, a partner wszystko posprzątał i poodkurzał, wiecie jak mi dobrze sie zrobiło, ile lżej:)
Darulka też bym odpuściła mycie okien może niech partner spróbuje fakt że może nie będzie idealnie ale może warto zaangażować też do takich prac niech wie ile to pracy kosztuje :)
A który masz tydzień? Bo nie ogarnelam?
U mnie w ciąży też źle działo jak firanki wieszałam wiec mycie okien i wieszanie firanek nie jest dobrym pomysłem tak moim zdaniem choć wiadomo znajdzie się osoba która powie ze ja mylam okna i wieszałam firanki i nic się nie działo ale moim zdaniem lepiej dmuchać na zimne i opduscic sobie takie ryzykowne czynności jednak.
Darulka też bym odpuściła mycie okien może niech partner spróbuje fakt że może nie będzie idealnie ale może warto zaangażować też do takich prac niech wie ile to pracy kosztuje :)
A który masz tydzień? Bo nie ogarnelam?
U mnie w ciąży też źle działo jak firanki wieszałam wiec mycie okien i wieszanie firanek nie jest dobrym pomysłem tak moim zdaniem choć wiadomo znajdzie się osoba która powie ze ja mylam okna i wieszałam firanki i nic się nie działo ale moim zdaniem lepiej dmuchać na zimne i opduscic sobie takie ryzykowne czynności jednak.
A co do pracy w upale cóż to już chyba indywidualna sprawa bo każda ciąża inna jelsi nie ma przeciwskazań kobieta dobrze się czuje a praca nie jest zagrożeniem to można pracować jelsi też upał się dobrze znosi ale nie zawsze tak jest niekiedy mimo chęci nie daje się rady przez np samopoczucie zle. Uważam też że warto też przed narodzinami dziecka przygotować wszystko wyspać się ile się da odpocząć. No i jakby nie patrzeć czas na pranie prasowanie ubranek i odpoczynek kompletowanie wyprawki też warto mieć :) ale to już każdy indywidualnie powinien zadecydować jak to wszystko będzie wraz z lekarzem bo wiadomo jak lekarz mówi że trzeba na l4 to lekceważyć nie wolno.
Darulka i bardzo dobrze , kobieta sobie zarobi a Ty będziesz miała czyste okna . I nie uważam , że to jakiś wstyd. Dobrze , że odpuściłaś nie ma co ryzykować .
Ogólnie nie powinno się myć okien , wieszac firanek noc dziwnego jak wiele kobiet pod koniec ciąży myje okna, żeby wywołać poród. Pozycja z wyciągniętymi rękami nie jest dobra . Ja jak byłam w ciąży to miałam brudne okna i się nie przejmowałam . Teraz co posprzątam to zaraz mały zrobi swoje porządki . Nauczyłam się nie przykuwać dużej uwagi kiedyś będzie czysto hehe e
Mi zawsze jedno mówili, zresztą słyszałam to od małego.... Że w ciąży firanek się nie zakłada... Trzeba na siebie uważać a nie później pluć sobie w brodę...
Ja w ciazy dobrze się czułam i robiłam wszystko łącznie z wieszaniem firanek, ale nie było takich upałów. Do biura bym przemyślała taki wiatraczek do USB choć trochę może ulgi przyniesie. Albo idź na zwolnienie, w końcu to niezdrowo w upale siedzieć po 8h
A u mnie to mąż ostatnio sam zarządził mycie okien bo zobaczył w jakim są stanie. I cały dzień myliśmy. Bo w domu to całkiem sprawnie poszło, ale mamy przeszklony taras i tam to tragedia. Na szczęście tam to już tylko mąż mył bo ja się boję.
Rena super że mąż zauważył brudne okna i sam się za nie wziął :) bo tak jak piszemy nie każdy by tak zrobił tylko by powiedział i zgonił na kobietę pracę.
Ja przy dwójce małych dzieci też już się przyzwyczaiłam do bałagan tz. co ja zrobię to za 5 min jest już podobnie a to się sok wyleje a to małe łapki na szybach i lustrach no nudzić to się nie mogę hehe ale też cały czas mam myśl w głowie że kiedyś będzie czystko :D
Moje okna jak byłam w ciąży myła mi mama a mąż nie powiem sprzątał tyle ile mógł a w łazience cały okres ciąży żebym nie musiała wdychać tych żrących środków. Ogólnie bardzo pomagał i się starał :) a ja też w pewnym momencie odpuściłam właśnie z obawy przed przedwczesnym porodem
Ja ma bardzo duże okna w domu. Wszystko na wymiar, nic standardowego i mycie to na prawdę wyzwanie. W ciąży oduszczam mycie, mąż myje tak jak potrafi ale przy użyciu myjki to nawet smug nie ma. Firanki mam wszedzie panele , wiec prasowania prawie wcale i z wieszaniem tez nie ma problemów.
Warto wychodzić do łazienki częściej ochładzać się wodą, nawet przemyć sobie stopy w umywalce jeśli nie ma dostepu do prysznica. :) Ponadto pić dużo, dużo wody i nogi trzymać wyżej by nie puchły. Mi to pomaga.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.