Wasze ulubione promocje to...?

Z lety Shops korzystam od dawna. Już nie raz tutaj polecalam.
Goodie - nie mam pojecia.co to. Może przyblizysz ?
A jak dzialają punkty Payback?

Goodie można powiedzieć, że jest bliźniaczo podobne do lety, nalicza cashback za zakupy, nawet sklepy są praktycznie te same. Zawsze przed zakupami sprawdzam sobie, gdzie jest korzystniejszy % zwrotu. Mój mąż twierdzi, że lety ma więcej promocji, jednak na goodie zdarza się, że temu ma 40%, Sinsay 20%, allegro faktycznie słabo wychodzi, jeszcze nigdy nie miałam więcej niż 2,6%.
Payback to dość stary program lojalnościowy, pamiętam jak tata wymieniał punkty na nagrody rzeczowe- blender, suszarkę do włosów, narzędzia. Tankował na stacji BP auto służbowe i prywatne więc tych punktów był ogrom. W Payback było wiele sklepów, to się ciągle zmienia (kiedyś bym HM, ostatnio już nie widziałam) i za zakupy dostaje się punkty na konto lojalnościowe i można je wymieniać na nagrody lub na karty podarunkowe. Ja swoje punkty wymieniam na vouchery, najczęściej do allegro. Punkty Payback nabijamy sobie za zakupy w Mrówce oraz w drogerii DM.

Też korzystam z Lety. W sumie to znalazłam to z polecanki chyba właśnie tu na forum. Minus tylko taki, że tylko online. Szkoda, że nie można też wykorzystywać tego przy zakupach stacjonarnych

1 polubienie

Kurczę ja kiedyś też tego użyłam i miałam tam sporo uzbierane i nie mogłam tego wypłacić, a teraz zalogowałam się to już mam 0 na koncie :see_no_evil:

A ciekawe, czy to się przedawnia, ja mam tylko 80 kilka złotych, bo często zapominam w to wejść, jak już coś zamawiam :rofl:

1 polubienie

A to może być, bo ja na to konto już nie wchodziłam z półtora roku bo całkowicie zapomniałam. Ale 80 zl to juz tez sporo , tak za darmo :smiley:

No nawet jakby były jakieś grosze, to zawsze na coś się to wyda :sweat_smile:

1 polubienie

No kurczę , teraz jeszcze pamiętaj jak będziesz kupować coś na święta to się uzbiera jeszcze więcej :smiley:

Świąteczne prezenty już kupione dawno! Kiedyś zostawiałam zawsze na ostatnią chwile, ale dużo lepiej to wychodzi, jak zacznie się np w październiku. W tamtym roku już we wrześniu zaczęłam kupować po 1/2 prezenty na miesiąc przez co w grudniu nie miałam prawie pustego portfela :rofl:

Oo , a masz już popakowane ? Kurczę muszę się też tego nauczyć żeby już we wrześniu robić prezenty wtedy na prawdę taka spokojna głowa, zero stresu

Popakowane jeszcze nie, ale papier do pakowania też już kupiłam :rofl::rofl:popakujemy jakos za tydzień, wrzucimy na strych, żeby dzieciaki nie widziały i będą czekać na święta :sweat_smile:

Dobrze że chociaż online jest to Lety. Ja staram się noby zawsze wchodzić przez.apkę… a potem się okazuje, że przy największych zakupach zapominam.
Pod koniec października wyplacilam 50zl. Teraz już mam 34zl do wyplaty i 83zl czeka na zatwierdzenie. Także spoko :slight_smile:

Lepiej szybciej robić prezenty bo wychodzi sporo taniej. w listopadzie znalazłam lego dla chrześniaka i kosztowało 250 zł a jak chciałam zamówić wczoraj to kosztuje już 350 :see_no_evil: zwlekałam z zakupem bo nie byłam pewna czy takie Lego będzie chciał czy inne. Takie zwlekanie spoko kosztuje. Prezent dla mojej siostry też już jest sporo droższy, nie byłam pewna co będzie chciała więc czekałam aż napisze list do Mikołaja a jak się doczekałam to rzecz już jest sporo droższa :frowning:

Ja mam dwie takie historie, corce chcialam kupic takiego robota co opowiada, rysuje, zadaje zagadki. W listopadzie kosztowal 300zl. Ale odpuscilam zakup.
Obecnie 650… nadal nie mam dla niej prezentu :cry:
Malemu chcialam kupic wyderke albo kroliczka z FP. W Smyku stacjonarnie 189zl, na Amazon zamowilam za 76…Bylam w ciezkim szoku.

To aż nieprawdopodobne się wydaje żeby były takie różnice w cenie, ale serio czasem można się złapać za głowę :face_with_peeking_eye: no i co najlepsze ile to faktycznie musi być warte w rzeczywistości jak potrafią o tyle obniżyć nieraz cenę… :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: Albo też zawyżają tak sztucznie że jak się nie sprawdzi i nie poszuka w kilku miejscach to można się nieźle nadziać i przepłacić o ponad 100% nieraz :face_with_peeking_eye:

Ale ten robot o którym piszesz wydaje się mega fajny :star_struck: szkoda tylko że odwalili taką cenę na niego :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Kiedys amazon byl strasznie drogi , ale teraz tam czesto trafiają się mega okazje . Czesto taniej niz na Allegro.
Ja w tym roku jestem z siebie dumna ,ze sprawy prezentowe załatwiłam wyjatkowo szybko . Jeszcze tylko musze je spakowac i juz bede calkiem szczesliwa .

Ja często kupuje na amazonie jakieś tanie pierdoły bo mają darmową wysyłkę jak ma się pakiet (nie pamiętam za ile wykupiłam ten pakiet ale były to jakieś grosze na rok, a kupiłam żeby oglądać na filmy i seriale na Amazon prime). Na allegro smart darmowa wysyłka jest od 45 zł więc nie opalać się kupować tanich rzeczy i płacić za dostawę.
Ale faktycznie od jakiegoś czasu Amazon sporo się poprawił i można znaleźć dużo taniej niż na allegro.
Na początku grudnia chciałam dokupić lampki na choinkę bo kupiliśmy za mało, a cena wzrosła o 35% w ciągu kilku dni, także sobie darowałam, kupię po świrach na przyszły rok :joy: bardzo nie lubię takiego podbijania cen przed świętami

Z tego wzgledu ze nie bylo polskiej strony tylko niemiecka. I przewalutowanie bylo meeeega nie korzystne.
@Mamii to ten robocik

To prawda realna wartosc tych zabawek pewnie nie przekracza 40-50zl :smirk::smirk::smirk:

1 polubienie

Ja tez nienawidze takiego windowania cen przed dana okazja … szczegolnie denerwują mnie ceny roz w walentynki :see_no_evil: 13 luty 6 zl , 14 luty 16 zl :see_no_evil: kiedys poszlam z bratem kupic jego zonie bukiet na walentynki i on na pewniaka mowi ze taki wiekszy (wtedy niedawno kupowal dla naszej mamy ) jego mine pamietam do dzis jak pani podala mu cene :rofl:
@Hedwiga a co robi ten robocik ? Cena zwala z nog

Rysuje to co ma na karteczkach,kotki, pieski i inne. Pisze literki, duze/male, zadaje zagadki np, wkladasz karteczke do narysowania z kotem to zagadka dotyczy kotka czy tez ciekawostka.
W listopadzie kosztowal nie cale 300zl … :smirk: