U nas po mocnej nietolerancji na taką witaminę z apteki testujemy właśnie devikap na receptę. Jest mniej oleista i jest światełko w tunelu ![]()
I jak sytuacja po po ad miesiącu ?
A podawał ktoś D-vitum ? Bo mała ma problem z kupka i nie wiem czy to nie przez to
Ja podaję tzn właśnie nam się skończyło i wzięłam od pediatry wit d na receptę teraz. Wydaje mi się że u nas po tej witaminie nie było źle ale kurczę ciężko stwierdzić więc wzięłam tą receptę i zobaczymy, wolę spróbować jak będzie.
Dziecko ma problemy z brzuszkiem jakieś ale ciężko stwierdzić co możliwe że to po prostu niedojrzały jeszcze układ trawienny ![]()
No właśnie , najlepiej obserwować . A jaką dostałaś na receptę ?
Dostałam devikap i zobaczymy
To daj koniecznie znać , bo jestem ciekawa
U nas devikap super. Od pierwszego dnia było widać że się przyjmie. Teraz dostaje już 6dni w tygodniu (wcześniej dostawała co dwa dni) i nie widzę żeby coś było nie tak od niej
Dawałaś co dwa dni bo takie miałaś zalecenia czy chciałaś wprowadzić w ten sposób po prostu ?
Takie było zalecenie bo jedna kropla ma 500j a nie 400. Teraz już nam pediatra mówiła żeby dawać codziennie, a w niedzielę odpuścić dla wyrównania
Kurczę przeczytam dokładnie ulotkę bo mi przepisała i tyle nic nie mówiła
My teraz też mamy devikap i jest super
dajemy codziennie od 6 miesiąca
Mój syna ma dwa miesiące teraz, dlatego muszę doczytać dokładnie jak dawkować
Pewnie sprawdz bo nie ma co dawać większej ilości i jeszcze zaszkodzić.
My mieliśmy nie dobór więc dawka była u nas zwiększona
No jasne że tak, ewentualnie może zadzwoń do lekarza i zapytaj ![]()
My jutro idziemy do lekarza i ciekawe co nam powie
@Paulina.K trochę łącząc wątki (Przydatne akcesoria przy rozszerzaniu diety) właśnie z mężem rozmawiałam żeby się przygotować do wizyty u pediatry i zwrócił uwagę że córka nie wymiotowała w dzień co nie dostała witaminy, więc obserwuj maluszka po zmianie ![]()
U nas nie wygląda żeby się męczyła przy tym albo ją bolał brzuch czy coś, ale faktycznie jak teraz dostaje codziennie to wymiotuje a wcześniej co drugi dzień praktycznie się to nie zdarzało
O to koniecznie podziel się informacją
Ok mam nadzieję , że się coś zmieni bo biedna się tylko męczy