Ja odłożyłam już daktyle - po kilku dniach miałam stan przedZGAGOWY ![]()
![]()
Dlatego żeby nie powodowały zbyt dużego skoku cukru w organizmie najlepiej jeść je ze źródłem białka np z jogurtem i dodać jakiś tłuszcz np masło orzechowe, zjeść kilka migdałów itd więc żeby nie jeść po prostu tych kilku daktyli lepiej zjeść je z jogurtem i kilkoma orzechami.
Pod koniec ciąży tak jadłam
widziałam też że polecają z masłem orzechowym żeby nie powodować tak dużego skoku cukru ale jakoś ta wersja mi nie podpasowala
W biedrze są pistacjowe
na dziale tam gdzie orzechy bakalie i suszone mango ![]()
Super wiadomość
gratulacje ![]()
Bardzo długi chłopak
Super , gratulacje dla koleżanki . No to godzina będzie prosta do zapamiętania ![]()
Ja dzisiaj dorwałam cole i teraz nie mogę podjąć decyzji czy jabłko czy cola na pierwszym miejscu . Te o smaku coli faktycznie smakują jak żelki colowe .
Nowe uzależnienie ![]()
ale fajnie bo zjesz trochę i masz spokój
a żelki to bym wsunęła całe ![]()
O rany jak cola to od razu przypomniała mi się glukoza o tym smaku ![]()
mam nadzieję że to nie ten sam posmak ![]()
Serdeczne gratulacje dla koleżanki ![]()
A zdarzyło się wam że dziecko wasze takie do 2 roku życia wypijało mega dużo wody? Mojej siostry syn od 2-3 miesięcy wypija na dobę ponad 2l wody …… siostra była u pediatry i zrobiła mu wszystkie badania w tym na cukier i wszystko jest w normie. Dała skierowanie do poradni nefrologicznej bo nie
ma pomyslu z czego to może wynikać ale jest to zdecydowanie za dużo jak na jego masę ciała
Wiesz co noooo u nas tak miała starsza ze potrafiła pić i pić , ale badań w sumie jej nie robiłam żadnych. Siedziała tylko w bidoniku , przypomniałaś mi faktycznie że dziecko potrafi tyle pić.
Czyli jest szansa że to jest normalne?
Ojeny 2 litry to bardzo dużo jak na dorosłego człowieka
a co dopiero dzieciątko
Ciekawe ![]()
Hmmm wiesz co mnie to dziwiło ale mloda piła też bardzo mało mleczka / mając rok max 120 ml wypiła na raz / wiec może temu potrzebowała więcej wody tak to tłumaczyłam i pediatra tez nie reagował na to.
Moje chłopaki bardzo dużo piją ale to gdzieś po litr dziennie myślę
Trochę dużo ale dobrze że pediatra skierowała dalej, może być to normalne ale może być też coś poważniejszego, ale jak cukier ok to raczej nie cukrzyca. A może zmienił ostatnio dietę ? Nie je więcej przyprawionych i słonych rzeczy? Wtedy pragnienie też jest większe.
No i ważne żeby jak już pije tak dużo wody to żeby nie pił wody z dużą zawartością sodu
W może duzo sie poci? A zrobili podstawowe badanie moczu? Wyniki są oki?
Oj tak popcorn uwielbiam ten gotowy pakowany w torebki jest on taki tlusty i wystarczająco słony ![]()
![]()
@MamaSloneczka gratulacje dla koleżanki no wielki chłopak się urodził ![]()
Haha teraz forum Canpolek ma faze na daktyle
pamuetacie kilka mies8ecy temu kawe zbozowa anatol
az sie boje co bedzie nastepne ![]()