Położne dużo większą mają orientację. Przychodzą zazwyczaj na 12 godzinne zmiany i latają po całym oddziale cały dzień, w przeciwieństwie do lekarzy, którzy robią tylko obchody. Bynajmniej u nas w szpitalu tak było. Pielęgniarki robią dobry kawał roboty.
Wracając do żywienia, własny prowiant jest super ważną sprawą. 3 posiłki to stanowczo za mało.
U mnie kart na łóżkach nie było, jednak Rodo, oni u siebie trzymali.
Co do posiłków, to u mnie był jeszcze podwieczorek, jakiś owoc, ciasteczko, wafelki. Dostałam tylko 2 razy, więc nie wiem co jeszcze dają. Top był mój ulubiony posiłek bo cały zjadałam bez mrugnięcia okiem, że coś nie tak.
U mnie w szpitalu również pielęgniarki przynosiły karty chwilę przed obchodem i zostawiały każdej pacjentce na łóżku, lekarze nawet byli w miarę zorientowani, ale tak jak piszecie pielęgniarki robią dobrą robotę, biegają cały dzień to i lepiej znają i pamiętają pacjentki.
Co do jedzenia to też właśnie się nad tym zastanawiałam, pasuje sobie coś zabrać, wcześniej jak była możliwość odwiedzin to ktoś mógł donieść, a teraz gorsza sprawa. U nas w szpitalu jedzenie jest na prawdę w porządku, nie można narzekać, ale to jednak tylko trzy razy dziennie, a jak się cały dzień leży w jednej sali to można z nudy zgłodnieć;) zresztą np ja w ogóle nie lubię i nie jem zup, więc pierwsze danie już mi odpada, nawet nie spróbuję. Muszę sobie już zakupić jakieś biszkopty czy coś w tym stylu do walizki, a jak będę bliżej terminu (mam mieć wywoływany poród i będę umówiona na konkretny dzień) to o ile młody nie zdecyduje się wyjść wcześniej to kupie sobie dzień wcześniej jakieś bułki i np serek do smarowania żeby jakoś przetrwać te trzy dni, oby nie dłużej;).
Wlasnie to położne podczas porodu robią najwięcej oczywiscie porodu naturalnym, a nieraz są tak mało doceniane, chodz ja je bardzo podziwiam i cenię za to co robią. U nas w mieście ostatnio artykuł się ukazał ile dzieci urodziło się w nowy rok no i oczywiście cale zasługi dla Pana doktora ginekologa a nie położnych. Co do kart, to u nas na obchód to lekarz zawsze miał ze sobą.
Właśnie dobra położna przeprowadzi poród tak, że lekarza się nie zobaczy. Niestety nie pamięta się o nich. Tak samo jak pielęgniarki, są czasami takie na odwal, ale są też anioły i zawsze jednak na drugim planie, a potrafią bardzo ciężko pracować.
Macie rację położne bardzo dużo wykonują pracy , pamiętam rozmowy z cudowną położna która opowiadała jak to wygląda od ich strony . Ciężka praca , ale lekarze też wykonują swoją pracę mimo wszystko lekarz zawyczaj jest potrzebny. W Polsce położna też może prowadzić ciążę mimo wszystko kobiety decydują się na opiekę lekarza .
Z tego co się orientuje to bary w szpitalach przez pandemie nie maja możliwości działać, sklepiki raczej tez zamknięte żeby pacjenci nie przemieszczali się po szpitalu, ale zdarzają sie automaty, wiec przynajmniej jakaś wodę czy przyslowiowe paluszki można kupić ;)
podobno w większości szpitali można przekazać paczkę, tylko nie w każdym jest dobra logistyka rozdysponowywania ich i czasem czeka się na paczkę do kolejnego dnia, wiec warto się wczesniej zorientować w godzinach, do której należy dostarczyć, żeby jeszcze tego samego dnia trafiła do pacjenta
Ja miałam przy sobie jakieś wafle ryżowe krakersy na ewentualne przekąszenie ostatecznie i tak nie Miałam czasu zeby to jesc .w szpitalu w którym ja rodzilam byly wyznaczone godziny w ciągu dnia gdzie ktoś z rodziny mógł podać przez drzwi personelowi reklamowkę z jedzeniem czy też rzeczami jeśli nam cos zabrakło
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.