Włosy i skóra głowy w ciąży

Ja również obcinałam włosy w ciazy i nic zlego również nam sie nie przytrafiło.,

w ciazy skóre musiałam bardziej nawilża za to włosy wzmocniły się

wlosy mam mocne, ale za to teraz w ciazy dostalam łupiezu, gdzie nigdy go nie mialam/ nic mi nie pomaga

Ja włosy niestety mam osłabione po porodzie. Słyszałam jednak ze maść ochronna z witamina a bardzo pomaga przy takich dolegliwościach.

już na wszelki wypadek zaczęłam stosować jakieś maski i odżywki do włosów, żeby po ciąży nie pojawiły się z nimi problemy

Ja po pierwszej ciązy różnych rzeczy próbowałam i nic na mnie nie działało. Jak włosy wypadały tak wypadały . Trwało to 2,5 roku.

mi zaczely wypadac bardziej… a dbalam o nie i dbam…

Niestety tego wypadania po porodzie nie da sie uniknąć.

czasem jest tak ze hormony kobiety długo wracają do normy i dla tego wypadanie włosów trwa długo

ja zazdroszczę tym moim koleżankom, którym po ciąży włosy wręcz się polepszyły - mają ich więcej i są gęściejsze :open_mouth:

może i ja z czasem przez te wszystkie wypadanie włosów będę miałą z czasem je o wiele ładniejsze.

Moje zaczynają odrastać

moje odrastaja ale wypadają.

u mnie jak na razie nie wypadaja

No to ja Ci mogę oddać moje :wink: nie dość że mam włosy do pasa to mega właśnie gęste :wink: i jeszcze po umyciu kręcą faluja się ze aż trudno je rozczesac…

ja po mojej kuracji mam nadzieje że nieco mniej mi włosy wyopadają . Porobie ją jeszcze przez troszke i jak przestaną wypadac to sie zwszystkimi podziele moimi doświadczeniami.

ja zainwestowałam w zestaw odżywek i albo mi się wydaje albo już widać że są trochę mocniejsze, bo mniej ich na szczotce zostaje :slight_smile:

używałam wielu kosmetyków, ale niestety zawiodłam się zwłaszcza na tych,które używałam przed ciążą i w trakcie jej trwania. Teraz używam, zupełnie innych…

Mi włosy bardzo wypadały w ciąży. Ale dobre szampony pomogły.

W ciazy mi nie wypadaly w ciazy